Ali ste vozili kdaj spačka, diano...

Začel/a garac, Julij 18, 2007, 09:45:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali ste kdaj vozili citroen serije A?

A vozil sem Spaèka/furgon(2cv)
46 (36.2%)
A vozil sem Diano/ak/dak/geri
30 (23.6%)
A vozil sem AMI 6/8
21 (16.5%)
a vozil sem Mehari
6 (4.7%)
E nisem, pa bi ga rad
20 (15.7%)
E, nisem, me ne zanima
2 (1.6%)
rugo
2 (1.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 71

Etedoron

Nisem vozil Ami 6, ker mi ga ze trikrat ni ratal kupit... Pa rad bi kdaj probal 425 ccm - da bi videl, zakaj mnogi temu pravijo, da je edini pravi spacek.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

garac

nekaj novih soferjev serije a pa je na forumu, tudi gox se je medtem že vozil s spačkom, pa thunder...pa saxovts se je tud včasih pelje....
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

žabec

Ami 8 nisem samo vozil, temveč sem z njim zvozil tudi material za celo hišo.
Samo ena boginja je prava !

Tiki

Jaz sem pomojem eden redkih tukaj ki je že imel čast voziti Zekovega AMIja... :P
Pa MS DYANE sem tudi peljal en krog po Travniku =)

Od ostalih sem pa vozil: AX, ZX, XM, Evasion, Saxo, Xsara, Xantia, Berlingo I-III, C4 II, C5 I, JumperIII, Cactus... Pa še kakega sem vrjetno pozabil...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zlomjo

425-ka je imela švoh navor, vsak malo večji klanec v 1. To mi je ostalo najbolj v spominu.

mirchi

Ax 1.0 E
AX 1.1,1.1i,1.4d,1.5d
Bx 15 tge 16trs,19 trd,19tzs
Zx 1.9 d, 1.4i
Xantia 1.8 i
Xm 2.0i,2.1 d,2.1td,2.5td,3.0 V6,3.0V6 24
Gs super 1.3
Evasion 2.0
Saxo 1.0,1.1,1.4,1.5d
Berlingo1.9d
C5 2.0 hdi
Xsara 1.8,16 v
,to so citrone ki sem jih mel v lasti.  Nekaterih celo vec. Vozil sem pa raze  pujsa in se kake eksotike skoraj vse. Vkljucno z TA.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

grgos

Sam bil samo sopotnik v dveh dijanah ,sicer prvič še kot osnovnošolec pri bratrancu v Èrnomlju med počitnicami , imel je krem dijano z Camel logotipom zadaj , drugič pa z oranžno sosedovo ko smo peljali brata na vlak na služenje jugovojske z zastavo skozi streho, haha se pa bežno spomnim da se je ornk nagibalo na ovinkih ....pa kar velik smo se prefurali z frendovim ZX om in Saxojem že nekaj  nazaj ....

Lovro

Èuj, ka te je to Spaček? A to je ona Diana, ka ma luči vun iz blatnikov? :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

zlomjo

Neasehecat. Diano so naredli po Spačku, ko so pogršali zadevo z lučmi.

Xandrej

Vozimo vsake toliko in to ko so najemi. In to ami pa spačke pa dijane pa tega srajna... To pa... Ne vem kak bi se izrazil. Najslabše vozilo kaj ima mašino je zamene ami potem pa dijana spački pa mehari. Sploh ko se z rokami po jajcah čohaš ker se komaj not zdevam. GS pa žaba pa TA je boing za te šotore... :BigThumbs:

Seveda je to le moje osebno mnenje.

:BigThumbs:

zlomjo

Jaz sem s spačkom prepotoval večji del Evrope, pa še v Maroku sem bil z njim. Udobna vožnja, izredno zanesljiv avto, relativno velik prtljažnik, sploh če je podaljšan. Pustimo ob strani potovalno hitrost. Na račun te, pa več vidiš, le čas si moraš vzeti. Nikoli nisem imel strahov kot naprimer z dvomasnim vztrajnikom, ko je začel vibrirati menjalnik v hriboviti Andori.

superca13

Vozil vse (modele, ne vse izvedenke) od TA dalje razen DS5 in Zerota.:Hammer3:
Èe bi lahko od vseh enega ven cuknil in si ga domov odpeljal za vsakodnevno vožno: C5 III zagotovo.

Xandrej

Evo meni še samo Zero fali od cele palete... ;)

Lenko

Citat od: Xandrej;197090..... Sploh ko se z rokami po jajcah čohaš ker se komaj not zdevam.....

Xandrej je pa ena dobra stran tega ozkega avta. Na sredi ni prestavne ročice, pa se ti na ta način lahko sopotnica lahko bližje stisne. Tudi če med vožnjo navališ na kakšno sopotnico ti ne more daleč pobegnit. Tud to ma poseben čar.
Secer pa sem vozil AMI, 2CV, Dyane, AX, BX, Xantia, Xsara,Berlingo, C5 I ampak zame zmagata 2CV zaradi legendarnega statusa in platnene strehe, ter AMI, ki je zame na prvem mestu. Veliko boljša vožnja kot 2CV po mojem mnenju. Upam, da si enkrat spet lahko privoščim.
LP Lenko

Zeko124

Citat od: Xandrej;197090Vozimo vsake toliko in to ko so najemi. In to ami pa spačke pa dijane pa tega srajna... To pa... Ne vem kak bi se izrazil. Najslabše vozilo kaj ima mašino je zamene ami potem pa dijana spački pa mehari. Sploh ko se z rokami po jajcah čohaš ker se komaj not zdevam. GS pa žaba pa TA je boing za te šotore... :BigThumbs:

:BigThumbs:

Kolega, upam da se zavedaš, da si s tem postom kratko malo užalil lastnike A serije, veš, nekateri trdo delamo vsako poletje da bi si lahko privoščili "najslabše vozilo kaj ima mašino". S tem postom si dokončno izgubil še tisto malo kredibilnosti, kar si je premogel pri meni.

ne bom niti besen, jezen, živčen, še manj nesramen. Bil sem vljuden do tebe, ko si primerjal naš C6 s svojim in je naš v primerjavi s tvojim izpadel kot navadna kanta za smeti (kasneje, ko sem se z novim lastnikom dobil na kavi sem videl na njem kup pomanjkljivosti vključno s katastrofalnimi hologrami od profi poliranja a nisem želel nikomur, še najmanj Boklavidiju jemati veselja). Še manj je katerikoli od lastnikov A serije pljuval po tvojih avtih, katere kuješ v nebo.

Saj vem, da boš zdaj v svoje opravičilo napisal spet en dolg romanček, na katerega nimam najmanjšega namena odgovarjati, kar ti povem že sedaj. Nimam nič proti temu, če se v svojem BMWju voziš okoli in se počutiš kot božanstvo, ampak te vljudno naprošam da se v tem primeru odmakneš na BMWslo forum ki je za takšne voznike, menim, dosti bolj dovzeten, nas, miroljubne in prijazne lastnike A serije pa pustiš pri miru, saj tvoje mnenje o naših avtih potrebujemo toliko kot riba bicikl.

Zgolj v razmislek. :BigThumbs:

On topic:

Vozil: 2x Ami8
2x Dyane6 (eno izmed njih mi je leta 2013 v Španiji zaupal gospod Kotnik iz Novega Mesta, prava lepotica! :) ).

Osebno mi je Ami prva ljubav, nekako se pridružujem Lenkovem mnenju. Spaček je ikona in platnena streha mu je en velik plus. Pri Amiju mi je pa všeč oblika, in tudi same vozne lastnosti mi bolj odgovarjajo, kot pri 2CV ali Dyane. Imam pa s svojimi 1,90cm v vseh omenjenih modelih čisto dovolj prostora.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si