Ali ste vozili kdaj spačka, diano...

Začel/a garac, Julij 18, 2007, 09:45:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali ste kdaj vozili citroen serije A?

A vozil sem Spaèka/furgon(2cv)
46 (36.2%)
A vozil sem Diano/ak/dak/geri
30 (23.6%)
A vozil sem AMI 6/8
21 (16.5%)
a vozil sem Mehari
6 (4.7%)
E nisem, pa bi ga rad
20 (15.7%)
E, nisem, me ne zanima
2 (1.6%)
rugo
2 (1.6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 71

pubi2cv

Hehe.......Gerija pa ?e res nism....:emot80:

dyfan

Serija A je "1a".

Nekaj časa sem vozil spačka, potem dalj časa dyano.
Sedaj, ko vozim druge avte, ju zelo pogrežam, zato sem nabavil dyano in jo počasi obnavljam.

Se strinjam z Garažem, da je prvi spak, potem dolgo nič, potem pa ostali. Jaz sem se odločil za dyano zato, ker ima spačkove tehnične kvalitete, karoserijska izvedba pa je bolj prakti?na za vsakdanjo rabo. Torej sem ?rtvoval malo unikatnega izgleda za malo ve? praktičnosti.

LP
Lep pozdrav!

saxovts

jest sem s epa samo u rdečem spa?ku poljal in je bilo neponovljivo

spacek

Jaz sem se tudi ?e peljal s spačkom - dons, pa včeraj pa zadnjih 25 let pa upam, de se bom ?e nekaj časa (toplo Priporočam).

deyo

Danes zjutraj pa sem v Il. Bistrici videl enega svetlo modrega z "ki?to" zadaj in upam si trdit da je imel registracijo KR. Ali ga kdo pozna ali pa je bila registracija mogoče Avstrijska (sem gledal bolj pod kotom).

žabec

Jaz imam pa na AMI-ja 8 zelo lepe spomine. Veliko let nas je prevažal naokoli, z njim smo navozili vso potrebno robo za gradnjo hiše. Iz tega časa sem si zapomnil ?e en poseben dogodek. Iz opekarne v Strači??u pri Kranju sem na prikoli vozil vogalne zidake. Na prikolici jih je bilo vsaj za eno tono. Ko sem v Bitnjah zavil  proti domu sem pritisnil na gas in do ?abnice sem imel ?e cca 80km/h.No tam je bil takrat kar oster ovinek, pritisnem na zavoro, pa se ni zgodilo nič, pritisnem ?e bolj, pa se je komaj malo poznalo. No s pomočjo ročne zavore in pritiskanjem s celim telesom na zavoro sem nekako uspel zmanja?ati na 70 km/h. ?e z ovinek sem zletel skoraj po treh kolesi, dva na avtu in enem na prikolici. Prijatels, ki me je videl med to vožnjo je dejal, da kaj tako kaskaderskega z AMI-jem ?e ni videl. No vse se je sre?no končalo, ko sem uspel zapeljati na prazen nasprotni vozni pas in nekako ujel vse skupaj. Naslednjo vožnjo seveda nikjer ni ?lo ve? kot 50km/h.
Samo ena boginja je prava !

amipick

Tisti,ki je ?e ni vozil-serije A-bi to moral čim prej storit.Osebno sem vozil večino modelov,redno pa vozim amija8 limo,dak je pa v delu.Kaj ti rabi avto z 100 in ve? konji,ko pa so omejitve lih za serijo A-do 130 km/h,pa ?e dosti lepše se voziš,lp
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

garac

@amipick, se podpišem pod tvoj post. In vozit serijo a je prav romanti?no, pri novih avtih pa skoz neko piskanje, prive?i se, pri?gi luči...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Francl

Osebno ?e nisem vozil nobenega, me pa zelo mika, da bi si omislil enega takega oldtimerja. Strinjam se tudi, da je ravno dovolj moči za Naše ceste in grozljive kazni, ki se nam obetajo. ?e se spomnim svoje katre s kar 34 konji, je letelo ?e kar preveč. :funny34d:
Spominjam pa se, da nas je nekoč v drugem razredu u?itelj razvažal na nekakšno ?tafeto ali kurir?kovo pošto s svojim spačkom. V ovinek smo prileteli tako hitro, da smo s pragom podrsali po tleh...:BigThumbs:
:Hammer3:

boga

Pri nas je ?upnik imel diano, po moje je samo filing, da gre do praga, sicer ?e precej fali.
@garac bo potrebno organizirat na kakem srečanju vožnje z spački, dianami, amiji itd, da ljudje vedo od kod nekaterim ljubezen do te znamke
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

parovelb

Sem prvič vozil Viso klub, z ma?ino od 650. Mi jo je posodila sestriža, da smo šli v Fijeso poleti, se malo potapljat apneo ;-) Iz Kopra smo šli v 4h s polno opremo in sklopka je bila na koncu. šele v tretji mar?i pri 50km/h je primla in potem je nekako ?lo. Zakon!

Potem sem kupil Djanco on Naše klubske maserke. Pari?ko modra in gor smo narisali marjetice (čez ruznje). 2 leti po obali, brez problemov. Zakon dopjo!!!!

Zdaj imam spačka in sem naredil ?e 20.000km z njim. Poštimal na novo. ?amo se akustiko in sem zmagal. ?koda, ker ga ostali avtomobilisti ne jebejo pet posto in rezultat je vsak dan kakšna praska in udarnina ve?. Bo moral h kozmeti?arju....

Tako pa? je. Eni imamo stil, drugi pa navaden avto!
vedno piha kontra.....

tct

Vozil sem kar nekaj Citroenov.
spaček 350ccm z avtomatsko sklopko, brislaci na zajlo od števca (prva serija)
spaček 425ccm standard
ID 19 (nepozabno)
Dyane
Ami
Visa 625ccm
Visa 1100ccm
Xantia 2.0 VSX (150.000km)
Xantia 2.0 CT  ( 50.000km)
Xantia 3.0 V6  (120.000km)

deyo

Ni kaj @tct. Ti si pravi "Citro Man" :BigThumbs:

pubi2cv

V moji posesti je  (bilo)

2CV6 - 2 komada, št. 3 je trenutno v fazi obnove
AMI 8
AMI 6 break - čaka v vrsti za obnovo
AX 1.4D prva serija
AX 1.1i druga serija
Xantia 1.8 16v LPG - trenutni delovni konj
pri hiši je še Saxo, ki pa ga ne furam jaz

Vozil sem pa kar veliko dobrot, ki imajo double ševrončka na sebi. Morda naj kot eno od večjih redkosti navedem FAF 4x4. Verjetno marsikdo sploh ne ve, kaj to je....hehe.

andraž

Ami 8, letnik 72 - me je vozila mama
Diana 6, letnik 78 - moj prvi avto, sicer super, moral sem samo variti šasijo...
Diana 6, letnik 81 - skoraj 100.000km brez okvare, mi je še sedaj žal, da sem jo prodal
2cv charleston, letnik 86
DSpecial, letnik 70

LP