Naš Berlingo

Začel/a minek, April 11, 2016, 02:07:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Na tiste rincice pripni mrezo, pa bos pod njo lahko dal stvari da se ti ne vozijo po prtljazniku.

minek

@antasi: Misliš torbo za prtljažni prostor na 17. strani tega kataloga http://media.citroen.si/file/50/5/NOVI-BERLINGO.212505.pdf ?
Je že fajn, da se drobnarije ne razsipajo po celem prtljažniku ampak mene zanima kam fiksirati težji tovor in to tako, da bo v prtljažniku tudi ostal. Ali so berlinga naredil samo za prevoz napihnjene blazine? :-)
Ne da nisem zadovoljen, povem samo kaj mislim, da niso ali so naredili OK.

minek

Zgleda, da so pri berlingu pozabili, da bi kdo rad željeno temperaturo za klimo nastavljal hkrati za levo in desno stran.

xpuser

Ne, ker je to bilo mišljeno kot mini dostavnik/ servisno vozilo.Po pravici nevem kako si ga lahko sploh nekdo zaželi kot osebni avto želi pa udobnost v vožnji in opremo (vsaj) kot  v c5 z hidro vzmetenjem.

sl1

Gox

Citat od: minek;220193Zgleda, da so pri berlingu pozabili, da bi kdo rad željeno temperaturo za klimo nastavljal hkrati za levo in desno stran.

Tudi C4 nima "lock" funkcije .. moreš oba gumba "šraufat" :)

C3 picasso pa ima "mono" gumb in lahko samo enga vrtiš za obe strani.

minek

Dobrih 5000 km ima zdaj za sabo naš lažnivi kljukec. Tokrat 596 km z 39,3 litri, kar je 6,6 l/100km in ne 6,0, kot to prikaže tale "reč" v berlingu.

Na tej reči jaz ne znam ugasniti radija. Niti ga prižgati, če ni kontakta. Obenem sem na tej reči že vsaj 10x postavil in potrdil svetilnost display-a na minimum in vedno znova uspe to nastavitev pozabiti.

rsm23

Brez kontakta se ne da prižgat. Ugasnit ga pa tudi ne moreš. Lahko samo displej izklopiš ali pa utišaš zvok (hkrati pritisnieš VOL + in -)...

antasi

kaj imam jaz pol zaen avto da lahk to vse naredim?
sem mislil da je berlingo, pa je izgleda tazadnji berlingo preveč modern da bi to šlo,
pri mojem pa gre ker izhaja še iz C15:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Scorp84

No da napisem se jaz mnjenje o avtu. Imam ga dober mesec, prevozil sem nekaj cez 2k in ene 200km imam na racunu, ko sem vozil testna. Vozim pa 100 konjsko razlicico.
Na zacetku sem imel porabo tja 5,5, zdaj pocasi lezem na 4,6-4,7. Imam pa tudi vsak dan vsaj 15 km mestne voznje , nekoliko tudi resuje porabo, ker so solske pocitnice in ni take konice. Pa tudi nisem nek pocasen voznik, vsaj v mestu ne ker je treba na siht prit :) Mogoce na avatocesti nekoliko zadrzano vozim, ker je avto visok. Pri meni poraba kar drzi, kolikor sem racunal, ker sem do zdaj sam 2x tankal. Edino lucka se mi je prizgala ko sem imel v avtu vsaj se 13-14 l goriva.
Imam pa eno veliko grajo. En je napisal, da ozvocenje ni najboljse. Ja tokrat po prenovi avto nima vec 6 zvocnikov, ampak 4. Visokotonce so nekako pozabili dat! Tudi kablov do visokotncev ni. Sicer original ugradnja se nekak igra, ampak ce imas pravilen polozaj rok na volanu, lepo zakrivas visoke tone, ki pridejo od spodaj. Se boljse pride, ce mas sopotnika, ki ti pol zakriva se desni zvocnik.
Tako da sem dal zamenjati zvocnike z visokotnci na armaturo in tudi ojacevalec (brez nizkotonca) sem dal ugraditi. Tako da je zdaj zvok odlicen.
Tudi sam radio ni biser, kaksne mp3 datoteke mu znajo delati tezave, flac sicer prebere ampak radio postane neodziven in tudi mocno prekinja. Na sreco bluetooth dela kot more in poslusanje zvocnih datotek prek telefona je vec kot odlicen in tudi kakovost je na nivoju. Edino ne razumem, ce das next za naslednji komad, da rabi par sekund, da presalta. Naprej sem mislil da je radio pocasen, ampak tudi prek telefona isto pocne, tako da ni problem odzivnost radia. Ampak so tako spackali. Izolacija avta je tudi ok, ampak sam sem po menjavi zvocnikov dal dodatno izolacijo na vratih (kar 3 razlicne) in tudi spredaj pri kolotekih izoliral. Ko bo cas bom se pod tepihi dal izolacijo, drugo leto pa strop. Tako da ze zdaj imam tisino na avtocesti, samo zelim kokr tolk doseci izolacijo kot jo imajo pri mercedesu malo visjega razreda :) Pa tudi z izolacijo vrat, nimam vec tak grd kovinski zvok ob zapiranju, ki so posledica velikih vrat.
Nekoliko pogresam prenosno lucko zadaj v prtljazniku, ki so jo pred prenovo imeli.

Kar se tice svetolnosti radia, za stalno nastavitev imas na stevcu levi gumb kjer stimas svetlobo stevca in radia, ko imas glavne luci.

Kako se vam slisi kompresor klime pri nizkih obratji tja od 1000-1200 obratov? Ker se prav nenavadno slisi kompresor ko speljujes in mi ni prevec vsec, ker do zdaj pri nobenemu avtu nisem imel tak zvok pri klimi. Ko bo cas sledi obisk na servis.

jk70

Jst mam berlingota 115km  letnik 2013...pa se poraba vrti tm okol 7 ... res pa da klima skos dela in da avta  na avtocesti ne spustim pod 140... tko da tisti k praute da maste pri 100 konjih 5 litrov po moje jajcate po cesti...

Scorp84

No jaz pa na tvojo zalost ne. Sem vceraj dobil kazen za prehitro voznjo. Na avtocesti pa nikogar ne oviram, tak da ne neki v tri krasne govorit.

kstoner

Citat od: jk70;220707Jst mam berlingota 115km  letnik 2013...pa se poraba vrti tm okol 7 ... res pa da klima skos dela in da avta  na avtocesti ne spustim pod 140... tko da tisti k praute da maste pri 100 konjih 5 litrov po moje jajcate po cesti...

moja punca ima povprečno skoraj za liter večjo porabo od mene. pa recimo hitreje vozim kot ona.
Mogoče to pomeni, da NE znaš varčno vozit

TeMpL

Citat od: kstoner;220724moja punca ima povprečno skoraj za liter večjo porabo od mene. pa recimo hitreje vozim kot ona.
Mogoče to pomeni, da NE znaš varčno vozit

Verjetno se ti zdi, da hitreje voziš :) .pa ni nujno.. hitreje od  A do B ? ali po cesti ona 70 ti pa 75 ? Kaj je skoraj liter 0.9 ali 0.7 ? .... ?
Pa vsaka pretirano varčna vožnja je jacanje, ker drugače ne gre.. IN največkrat je posledica varčne vožnje .."zabasani izpušni vetili", hin AGR, zaradi saj hin turbo, uničeni ležaji v mnejalniku.., na dolgi rok poguba za avto...
3

Scorp84

templ, to se pa hudo motiš. Pred Berlingom sem imel 5 let opel zafiro, s katero sem prevozil 500k, 80% je bilo mestne vožnje, zaradi narave dela. Vse kar je bilo menjano je bil egr ventil pri 320k in vztrajnik. Ostalo kar praviš ni nič crknilo in ja turbina je še vedno prva. Še danes se nov lastnik lepo vozi v njem. Pa se je šparalo kolikor se je dalo, celo v 5 prestavi je šlo BP 50-60 km/h, pa nič ni crknilo ali razmajalo. Celo nosilci motorja/menjalnika so zdržali. Berlingo ne bo izpostavljen takim razmeram, tako da ne bom mogel primerjati vzdržljivost. Lahko pa za drug avto, ki ga trenutno največ vozim, čeprav je bencinar in turbina+plin, ne vozim pretirano drugače, ampak pri 300k še nič ni odpovedalo. Da bi pa jajcal po mestu in regionalki, to pa ne, ker sem vedno časovno omejen do cilja. Po tolikih prevoženih, ker vsak dan naredim 200-300km (izjema vikendi), sem očitno pridobil na tehniki šparanja, kar se pri sp močno pozna.