Letne pnevmatike

Začel/a xpuser, Marec 15, 2016, 05:10:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Kaj je vredu v mokrem, pa da ne pobere robov v eni sezoni.

xp dimenzija 185 65 15

Ima kdo izkušnje z nokian line ?

Romzi

Zaenkrat Nexen N8000. Zadovoljen ko sto mater.
Èe pa bi rad "pravo" firmo, nabaviš nekaj (naj)dražjega.
Edit: ne vem če jo dobiš v tvoji dimenziji.
Na Xsari sem bil zadovoljen s Fuldo EcoControl in Fuldo EcoControl HP (N8000 se bolje obnaša).

MSrougeZX

Z nexen n'fera su1 sem tudi jaz zelo zadovoljen, sploh pa cena je zelo ugodna.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

aygo

Hankook Kinergy Eco K425  že tri sezone dobro opravljajo svojo nalogo na XP .
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Poglej na AMZS test, pa boš znal najbolje ocenit, kaj bi bilo najboljše zate.

xpuser

Nexen N8000 v tej dimenziji jih ni
Fulda mogoče.mam že zimske
nexen n'fera su1 ni v tej dimenziji
Hankook Kinergy Eco K425 nebi

teste sem pogledal, bral nekaj da so bolj tako tako.

nokian line nobeden nima na avtu ?

Čojko

Citat od: xpuser;216860nokian line nobeden nima na avtu ?

Evo, mi imamo Nokian line na XP.

Dobra guma, zelo dobro drži na mokrem, edino preveč balonasta je. Zato takoj userješ bočnico, ki je cela "nazobčana".

GSclub

Pri tej dimenziji so tudi najdražje dokaj ugodne. Meni so že nekaj let nazaj odlično služile Conti ecocontrol3 (sicer dimenzija 195/65, xm karavan, držale so skoraj 70000km), uniroyal tudi odlično držijo, a se precej hitreje obrabljajo...

Čojko

Citat od: Èojko;237451Evo, mi imamo Nokian line na XP.

Dobra guma, zelo dobro drži na mokrem, edino preveč balonasta je. Zato takoj userješ bočnico, ki je cela "nazobčana".

Po dveh poletnih sezonah (cca 20-25 jurjev km) se guma malenkost lušči, drži pa še zmeraj zelo dobro. Naša je made in Finland. Jo je pa znanec skritiziral, s tem da je bila njegova made in Poland.

Ni je čez Michelin.:gimme_money:

motofrik

Jaz imam na svoji kraljici Michelin Energysaver...nekaj takšnega. Drži v suhem in mokrem. Obraba? Kaj vem, so bile ob nakupu gor, do zdaj 7000km z njimi, koliko se je že prej naredilo pa ne vem. Naslednje bodo verjetno kar iste.
Prvi Citroen: Ami Super, 1974
Sedanji Citroen.: Xsara Picasso 2008

motofrik

Ima kateri Uniroyal RainExpert3 gor...? Testi sicer govorijo o dobrem obnašanju v dežju, kaj pa obraba (ker piše, da se malo bolj ližejo...).

zlomjo

Nisem neki stručko za gume, samo nekoč so mi rekli, če hočeš da drži, potem je večja obraba in poraba. In če malo logično pomisliš, je nekaj na tem.

motofrik

Tudi jaz razmišljam v tej smeri. Boljša večja obraba, pa da drži. Nič, grem v nabavo. Sicer pa...za 200 evrov komplet s premontažo, ni panike.
Na motorju sem vedno imel Dunlopke, držale 12Tkm, sedaj 6Tkm s Continental MilleStone2, pa skoraj brez sledi obrabe... Držijo pa isto, brez zdrsavanja.

gero

..za xsaro picasso bo uniroyal kar v redu..ni sicer nek presežek , je pa solidna guma, odgovarja vzmetenju picassa , dokaj udobna vožnja , lepo se prime na cesto , ni predraga , normalna obraba , skratka solidna guma za ta avto...sicer pa takšen avto ni namenjen divjanju in piljenju skozi ovinke...  še nasvet , zamenjaj vse štiri , vsakih približno sedem tisoč km zamenjaj prednje z zadnjimi, zadnje pa s prednjimi ( za enakomerno obrabo in da se nepogonske ne deformirajo ) ,nekje po cca 35-40 tisč km (oz. cca 4 letih, pri normalni vožnji) pa na dežju ne bodo več varne pa jih spet zamenjaj z novimi ...ker zdravje in življenje potnikov nima cene...  tistim pa ki nakladajo da je guma po 60 tisoč km še vedno odlična nikar ne verjemi...:BigThumbs:

gero

..pa še nekaj...guma ne drži cesto...guma se drži ceste....ko pa zdrsne imajo pa avtokleparji delo... ( če imajo samo oni je še dobro...)