Letne pnevmatike

Začel/a xpuser, Marec 15, 2016, 05:10:38 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

casper

Rainexpert sem imel na prejsnjem avtu in sem bil zelo zadovoljen.
Porabo pa obrabo sploh nisem gledal, iskreno. Ne spomnim se da je bil kak hud problem.

motofrik

.....sem jih že dobil in imam na platiščih. V soboto je dan menjave. ;) Malo me bega, ker ni smeri vrtenja in so vse štiri iste.... Pa me je vulkanizer potolažil, da nisem edini s takšnimi dvomi, da je kar prav tako.
Prvi Citroen: Ami Super, 1974
Sedanji Citroen.: Xsara Picasso 2008

xpuser

Citat od: motofrik;253246Ima kateri Uniroyal RainExpert3 gor...? Testi sicer govorijo o dobrem obnašanju v dežju, kaj pa obraba (ker piše, da se malo bolj ližejo...).

Sicer na drugem avtu ampak so super. Moraš probat.

xpuser

Citat od: motofrik;253395.....sem jih že dobil in imam na platiščih. V soboto je dan menjave. ;) Malo me bega, ker ni smeri vrtenja in so vse štiri iste.... Pa me je vulkanizer potolažil, da nisem edini s takšnimi dvomi, da je kar prav tako.

Na mojih na boku piše outside.

motofrik

Ja, v soboto menjal v garaži, danes zjutraj pa prva fura z njimi. Deževje....kot naročeno za preizkus Uniroyalk. Vožnja, kot vožnja, zaviranje pa... podzavestno sem izustil ''upičkomaterno, kako pa to grabi''. Ja, zadovoljen.

Čojko

Pol veš kakšne si imel zimske,..,.:Hammer3:

motofrik

Citat od: Èojko;253766Pol veš kakšne si imel zimske,..,.:Hammer3:
Spredaj to zimo kupljene Falken, zadaj tri sezone vožene Eskimo. Slabe niso bile... prej bi rekel, da so Uniroyalke boljše od prejšnjih Michelink. Ampak...verjetno so bile zaradi starosti s slabšim oprijemom.

Tiki

Uniroyalke so krasne gume, samo jih pa res žre u 3PM...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

dbostjan

Citat od: Tiki;253773Uniroyalke so krasne gume, samo jih pa res žre u 3PM...

Potem bi bile primerne zame, še nikoli namreč nisem izrabil gum, vedno jih menjam zaradi starosti, ko imajo še ogromno profila...

gero

oboje so v redu , le eskimo so že prestare , v jeseni jih zamenjaj z novimi, pa bo avto dosti bolj varen... guma namreč tudi z leti izgubi svoje lastnosti...pa srečno..

Čojko

Citat od: motofrik;253768Spredaj to zimo kupljene Falken, zadaj tri sezone vožene Eskimo. Slabe niso bile...

Ne da je to slabo, temveč je smrtonosna kombinacija.  To je recept za nenanzorovan ringelšpil. Zadaj morajo biti vedno boljše gume če že prakticiraš par po par.

motofrik

Citat od: Èojko;253869Ne da je to slabo, temveč je smrtonosna kombinacija.  To je recept za nenanzorovan ringelšpil. Zadaj morajo biti vedno boljše gume če že prakticiraš par po par.
Ups...moja napaka -nove so zadaj -Falken. Nisem mislil, kaj pišem. Sva še z vulkanizerjem imela pogovor, ko sem mu rekel, da se raje vidim, da prazno vrti spredaj, kot da drsi zadaj zadaj... Hvala za popravek. Sem imel 1998 ''šolo'', ko sem spredaj imel zimske, zadaj pa z manj profila... Stoenko sem imel. Prvo sneženje, toliko da je cesta bila bela. Se mi je še fajn zdelo, da sem v parih ovinkih rahlo drsel...potem pa malo preveč in me je fajn zaneslo v kamen -zadnje vpetje kolesa sem zvil totalno... k sreči je bil rezervni del na bližnjem odpadu.

gero

Bravo Èojko , si eden redkih ki ve in zna  kako prav namestit gume na avto..

gero

Motorfrik , ti pa nasledn,o zimo te Falken na prednjo os, nabavi še dve novi, pa jih daj na zadnjo os. Pol si pa brez skrbi..  :BigThumbs:

Romzi

Ni vse tako enostavno. Imaš avte, ki so izrazito podkrmarjeni in druge ki so izrazito prekrmarjeni. Ko veš kaj voziš, se lahko optimalno odločiš. Boljše pnevmatike zadaj so nekako dobra praksa za povprečno Micko in Janeza, ni pa nujno da je to najboljša rešitev.