nakup C4 Picasso

Začel/a sileyland, Februar 28, 2016, 05:16:32 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

altair123

Sam mam 7 let 2.0. In niti v ljubljani niti v atenah, niti na avtocesti vmes nobenih težav, ki bi me spravljale ob pamet. Tudi na koren, vršič (pa tudi kakšen bolj strm klanec od teh dveh na kakšnem dovozu v zasavju) podobno. Da bi razmišljal podobno kot tvoja dva kolega? Mogoče je tole podobno: Nikoli več ročni menjalnik.
Še najbolj z avtomatiko (ne glede na izvedbo) osrečiš v družini tiste malo manj spretne voznike. To so namreč le zadeve, ki imajo en pedal manj, pa še crknit ne znajo... :) No smo brali tudi na tem forumu da je avtom z robotiziranim menjalnikom uspelo crknit. Ampak takrat je tako ali tako citroen kriv in ne voznik...

casper

Jaz imam 1.6 pa nisem opazil noben problem ne z robotom ne z motorjem. Nikoli mi ni zmanjkalo moči, nikoli hitrosti, ne na AC ne na klancu ne pri prehitevanju.
Pa sploh nisem počasen na cesti. Priznam pa da GP vozim bolj umirjeno kot sem prejšnje avte, ker mi je pač tako všeč.
Tudi če robot kdaj narobe ali neoptimalno prestavi, pa kaj? Avto vseeno gre naprej. Kot da človek ne naredi napako pri prestavljanju. Ni dvoma da človek (nasplošno) dela več napak kot stroj.

Se popolnoma strinjam: nikoli več na ročni.

Wild_tornado

Pozdravljeni
Sem lastnik C4 GP 2.0 HDI l.2009 z robotiziranim menjalnikom. Avto nabavljen leta 2013 za 8600 € z eno letno garancijo. Glede garancije brez veze, edino če crkne motor, kar pa dvomim da se bo komu zgodilo. Ti avti imajo načeloma motor ok.
Avto sem moral vedno peljati na AvtoHišo VIS če sem hotel da garancija velja, seveda nikoli ni veljala, cene njihovih ur pa ne bom komentiral, pač drago.

Avto mi je bil ob nakupu všeč, mehankar se je tudi strinjal, da kar je videl je bilo ok (prej smo jih že nekaj preverili in našli svašta). Po nakupu smo morali v avto investirati še cca 1500 - 2000 evrov.
1. Èiščenje enote za lovljenje trdih delcev + menjava senzorjev.
2. Èez pol leta sem pop. in odstranil ta lovilec trdig delcev. Z tem potem nisem imel do danes nobenih težav več. Uredili na lastzno pest.
3. Javljale so se neke napake na motorju. Tu so delali svašta. Na koncu je bil pregnita elektronika.
4. Menjava zadnjih blazin. Blazine je za moje pojme še vedno vredno imeti, pelješ se sigurno bolj udobno kot z fedri. Sem tudi pričakoval da bo treba menjati nekoč že od nakupu samega avta.
5. Menjava nekega upora ki je montiran v ventilaciji (prikazovalniku za klimo se je zmešalo nič ni delalo)
6. Ravno je v teku menjava ventilatorja ki piha zrak v kabino (ropota in občasno se ne zažene) To bo spet cca 200 € z delom na pooblaščenem servisu.
7. Ena zadeva mi še ne da miru. Lansko lansko leto ko smo se vračali iz morja mi je avto ob vzponu na Sv. Rok skoraj zakuhal. Peljali smo sicer mirno 100 km /h, res da je bilo vroče, ampak so se začele prižigati lučke, vklopili smo pač gretje na polno, odprli šipe in na izi do vrha. Tam smo ga potem pustili da se ohladi, mi pa na sladoled v restavracijo. Po tistem mi tega ni več naredil, tako da čakamo kdaj se spet kaj pokaže :)

Ko sem kasneje preverjal kilometre po servisni knjigi, je klapalo do leta 2011. Avto naj bi imel manj kot 100 000 km. Potem ni bilo nič več nič v servisni knjigi. Sem pa nakdano odkril na pooblaščenem servisu da jih je imel leta 2012 že 190 000 km pri nekem vpoklicu....
Mi smo avto kupili leta 2013 in njih je imel 140 000.
Prodajalec mi je zagotavljal da so na ta vpoklic peljali nek drug avto skrata vedno je imel nek izgovor da na nam bo dostavil dokazila, kar se seveda nikoli ni zgodilo, jaz sem pa tudi pozabil težiti..
Menjali smo tudi jermene itn za svaki slučaj. Trenutno jih imamo 200 000 ne XY podlage in imamo mir, no razen ventilatorja kabinskega zraka :)

Ko naslednjič kupujem rabljen avto ki ga bom seveda imal več let, obavezno SLO poreklo to je prvo!  Prvi lastnik in poštamplana servisna knjiga. Verjetno bo malo dražje, ampak mislim da je manj možnosti natega. Kar je iz tujine samo roke stran, najmanj kar je so kilometri, dvomim da so kje realni, vsak kar sem se jaz zanima in spraševal, 99% avtov ima to prevrteno tudi če je ostalo ok, sploh če ni urejena dokumentacija že v štartu.

Kar se tiče robotiziranega menjalnike. Èisto zadovoljen če voziš družinsko za kar je avto mišljen.
Za bolj divjo vožnjo odsvetujem, tudi sam takrat prestavim na ročno prestavljanje, pač prestavlja še vedno robot, ampak saj prehitevaš normalno, brez zabijanja v nižje prestave takrat ko rabiš potegniti moč iz avta :)

Takšne so moje izkušnje.

sileyland

pa se po dolgem času javljam

sem lastik oz. žena C4 picasso 2013(II) 16 hdi robotiziran menjalnik
moram reči, da sem zadovoljen, sicer naredil cca. 1000 km ampak OK
avto je iz uvoza z 120k kilometri, za vsak slučaj sem vzel še 1 letno garancijo CARGarantie al nekaj takšnega
v ponedeljek grem na vpoklic menjave nekih vijakov(4 kom.)
zaenkrat pozitivno mnenje tudi na robotiziran menjalnik, sicer ga ne moreš primerjat z ročnim glede odzivnosti ali npr. z volvo avtomatikom katerega sem vozil, je pa OK, če želiš lahko tudi ročno prestavljaš drugače pač dela computer po nekih nastavitvah optimalne menjave
je pa občutek pri vožnji nekoliko drugačen(zibanje,..) upam, da je to tako da ni kaj narobe(na servisu naj pregledajo amortizerje,..)