C5 II break 2.0 HDi exclusive, l. 2006

Začel/a DejanO, Januar 30, 2016, 10:40:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

492 88 00
Ta kit sem našel od Valeota 4KKIT 835068

257€

https://www.avtodelionline.si/valeo-1110367
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Romzi

Daj natančno preveri ker sta dve verziji kompleta.
Èeprav mislim da je tole kar ta pravi.
Pa še kak € ceneje gre lahko:
https://www.autodoc.si/valeo/1110367

pecko01

Citat od: DejanO;247945492 88 00
Ta kit sem našel od Valeota 4KKIT 835068

257€

https://www.avtodelionline.si/valeo-1110367
835068 4P KIT je pravi.
Jaz sem ga vgradil lani v svoj avto tudi letnik 2006 2.0 HDI, 100 kW, ko mi je razpadel dvomasni vztrajnik pri 266.000 km. Sem prevozil še ca 15.000 km predno sem potem avto prodal in moram reči, da nisem opazil bistvene razlike v primerjavi z dvomasnim. Speljevanje je bilo zelo mehko in gladko, nobenega vidnejšega tresenja, rahli tresljaji so se pojavili le pri počasni vožnji pod nizkimi obrati.

Komplet sem kupil pa tule http://www.olef.si/default.asp?mid=sl&pid=modul_it&wid=8117&detailid=619718

Tudi takrat sem plačal 275 EUR. Robo prevzel v enem dnevu, pri njemu doma v Èrnučah. Se zmeniš po telefonu ali emailu. Tip je zanesljiv, ima štacuno že več kot 10 let.
Zmontiral mi je pa Toro 137 € delo + olje v menjalniku + 22 € tesnilo na glavni gredi.

(Toro ima v svojem avtu vgrajen enomasni komplet od Sacsha in je rekel, da precej trše speljuje kot je moj z Valeo.)

garac

pri olefu, ne kupim več, lamela se je razletela po  letu in kak mesec čez, je rekel, no go, ni reklamacij, me ne briga tudi če je malo km prevoženih

in nazadnje sem dobil drug komplet (valeo) ceneje pri Potokar ju
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Romzi

Ko se že ravno menimo o tem 4P kitu:
A lahko kdo pridobi informacije o maksimalnem navoru, ki ga omenjen kit prenese?
Zanima me samo informativno, če bi še kdaj rabil menjat sklopko....
Po skopih informacijah ki jih imam, naj bi ta 4P kit prenesel tudi čipiranje na precej višje navore kot serijskih 320Nm.
Ta, ki jo imam trenutno, zna občasno drset, sploh v hladnejšem vremenu kot je naprimer danes, verjetno ker avto v takem (vsaj po občutku) prej in bolje potegne. Skratka, sklopka je povsem na meji. Pogruntal sem da pregovorno bolj odločna vožnja ne pomaga, oz. VEDNO pomaga malo bolj "penzionistični" stil uporabe, kar pomeni, da je jo treba enkrat ali dvakrat malo bolj odločno zavrtet oz. za seknudno ali dve "kurit", verjetno samo toliko da se lamela in vztrajnik lepo očistita. Druge razlage nimam.

Jelly

jaz imam tudi Valeo 835068 4P KIT trenutno sem prevozil 25k in lahko povem da s speljevanjem ni težav edino kar me moti je tresenje pod 1500obrati ko hočeš pospešit (3 predstava je še najbolj zoprna)

fifk

Me zanima informativno. A se splača dat not enomasnega, če je dvomasni zdržal 260+kkm? Verjetno še enkrat toliko redko kdo prevozi. A je takšna razlika v ceni?

Jelly

dvomasni je 1x dražji, dal sem pa enomasnega ker sem menjal sklopko pri 350k prevoženih in ker ne vem koliko bo avto še zdržal (upam da do 500k) sem se odločil za cenejšo varianto

andraž

Jaz bom kmalu moral menjat, bom pa dal tako kot je bilo originalno. Bo vse enako in ne bo nič treslo.

DejanO

Citat od: fifk;247995Me zanima informativno. A se splača dat not enomasnega, če je dvomasni zdržal 260+kkm? Verjetno še enkrat toliko redko kdo prevozi. A je takšna razlika v ceni?

Ne vem, če še je prvi, bodo videli pri Žgajnerju v Rogaški.
V torek zjutraj sem naročen, cena bo 120€, pa nadomestni avto dobim, da ne jemljem dopusta. 6-7 ur bo dela.

Pri Potokarju sem ga dobil za 250€ + delo bo cca 120.

Bi še menjal olje v menjalniku?
Prejšnjič je bilo pri 160.000 km, torej pred 100.000 km.
Še to porihtam.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Matteo.

Citat od: andraž;247997Jaz bom kmalu moral menjat, bom pa dal tako kot je bilo originalno. Bo vse enako in ne bo nič treslo.

Jaz sem menjal pri c5 komplet pri Jerovšku, zahteval sem da zamenja tudi vztrajnik z originalnim 2 masnim.
Po 10000 km sem zadovoljen z odločitvijo, da sem dal nazaj 2 masnega. Je pa res da avto po menjavi zelo na hitro spelje, pa mi je kolega iz BMW servisa rekel da naj jo malo zakurim in res pomaga, saj mnogo lepše speljuje. Baje so imeli Bmw serije 3 probleme z sklopkami ko so jih menjali in so nenormalno hitro speljevale (sunkovito) in so jih na servisu malo zakurili, da se je vneslo..;)
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Romzi

Citat od: Jelly;247994jaz imam tudi Valeo 835068 4P KIT trenutno sem prevozil 25k in lahko povem da s speljevanjem ni težav edino kar me moti je tresenje pod 1500obrati ko hočeš pospešit (3 predstava je še najbolj zoprna)
To me ne bi moglo motit, ker iz tako nizkim obratov nikoli ne pospešujem. Niti 16V HDI-ju tako nizki obrati absolutno ne sedejo.

Romzi

Citat od: DejanO;248004Ne vem, če še je prvi, bodo videli pri Žgajnerju v Rogaški.
V torek zjutraj sem naročen, cena bo 120€, pa nadomestni avto dobim, da ne jemljem dopusta. 6-7 ur bo dela.

Pri Potokarju sem ga dobil za 250€ + delo bo cca 120.

Bi še menjal olje v menjalniku?
Prejšnjič je bilo pri 160.000 km, torej pred 100.000 km.
Še to porihtam.
:BigThumbs:
Poročaj kako bo šlo oz. kako se bo obnesla nova sklopka.

andraž

Koliko pa stane komplet z dvomasnim vztrajnikom?

Romzi

Mene je nazdanje koštalo (po spominu) okrog 350€.
Sem načeloma mnenja da je dvomasni kit boljši oz. primernejši, pri točno teh vozilih pa sem malo skeptičen. Sem že opisal zakaj. Malo sumim da je mogoče delni vzrok za občasno drsenje tudi v tem, da moj avto nima FAP-a, predvidevam da so mape za vbrizg enake, gotovo pa FAP odvzame kakšnega konja ali Nm.