C5 II break 2.0 HDi exclusive, l. 2006

Začel/a DejanO, Januar 30, 2016, 10:40:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

So kakšna priporočila kaj še dam zamenjati, ko bo avto podrt.
Semeringi polosi in glavne gredi so mi jasni, to sigurno servis naredi ob takem posegu.
Pa olje v menjalniku.

LP, v torek popoldan poročam kako pa kaj.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

tomaz555

Dejan a z Jerovškom nisi več zadovoljen ali je toliko dražji?

Romzi

Neko kuglo ali zglob ali nekaj podobnega na mehanizmu za košaru.

DejanO

ja sem to kuglo in vilice sklopke tudi naročil, tako so mi svetovali pri Potokarju.
vzamem še 2 litra totala transm. gear 8, 75W-80.

v torek pa poročam kako in kaj.

Pri Jerovšku je gužva, čakal bi 14 dni, pa vsa logistika in dopust. Vse redne (in kakšnega izrednega) servise delam pri njem in sem zadovoljen.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

avto danes po 7 urah končan, račun 160€ (333€ sem dal za ves material z oljem vred)
menjali (ves material moj) olje v menjalniku, vztrajnik, sklopko, tesnilo osi, semeringa L+D polosi in semering na glavni gredi

Sklopka mehka kot puter, speljevanje brez težav in večjih tresljajev. Krožišča vozi lepo, tudi v tretji. Imam pa zanič zgornji nosilec motorja, tako da grem drugi teden še to porihtat.

Zadovoljen,  preverili in zapisali so v kontrolni delovni nalog stanje zavorne tekočine (+185°C), hladilne tekočine (-35°C) napetost akumulatorja 585Ah, 12,53V,...
Opozorilo sem dobil na volansko letev.

DejanO

še fotka sklopke/vztrajnika, ki je bil notri in nosilca motorja.
Menjava nosilca je bila 45€.

DejanO

redni servis 280.000 km, pri Jerovšku
vsi fitri, olje, puše na zadnji zadnji premi, menjava obvolanske ročice za luči.
za optiko pa je zmanjkalo časa, jo naredim v okolici Ptuja, ker je zdaj po porihtani zadnji premi volan malo postrani. Avto se pelje mehkeje in seveda tišje.

andraž

DejanO

DejanO

po zimi temeljito opran, povoskan. Dobro se drži za 14 let in skoraj 300.000 km. Vse dela, brez drugih težav.

Čojko

c5 exclusive

Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

DejanO

Hvala, se drži ja. Poliran še ni bil, čaka pa že 3 leta odkar je pri nas. Tudi to še bo.

datanitilu

Citat od: DejanO;248129avto danes po 7 urah končan, račun 160€ (333€ sem dal za ves material z oljem vred)
menjali (ves material moj) olje v menjalniku, vztrajnik, sklopko, tesnilo osi, semeringa L+D polosi in semering na glavni gredi

Sklopka mehka kot puter, speljevanje brez težav in večjih tresljajev. Krožišča vozi lepo, tudi v tretji. Imam pa zanič zgornji nosilec motorja, tako da grem drugi teden še to porihtat.

Zadovoljen,  preverili in zapisali so v kontrolni delovni nalog stanje zavorne tekočine (+185°C), hladilne tekočine (-35°C) napetost akumulatorja 585Ah, 12,53V,...
Opozorilo sem dobil na volansko letev.

kje si pa delal servis?

DejanO

redne na 20.000 in velikega= Jerovšek Grosuplje
vztrajnik, sklopka=Žgajner Rogaška