Izdelava ključa za Xsaro Picasoo (letnik 2003)

Začel/a pentaxon, Januar 20, 2016, 10:35:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pentaxon

Živjo.

Kje v okolici LJ bi najceneje izdelal kopijo ključa za Xsaro Picasso, letnik 2003?
Želim navaden ključ, brez daljinskega odklepanja, ker je takšen baje zelo drag.

Hvala in pozdrave,
A. :BigThumbs:

garac

vseeno pa boš rabil ključ s kodo za vžig, v nasprotnem primeru bo dober le za odklepat vrata
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

pentaxon

Ja, en original ključ imam. Prejšnji lastnik je izgubil "daljinca". Rad bi naredil kopijo, ker ni dobro imeti samo enega ključa.

alesz

Na citroenu moraš kupiti surovec,ki ga potem neseš zreskat k "ključarju" nato pa nazaj na servis,da ti transporder uskladijo z avtom......

pentaxon

Torej ni v LJ in okolici enega "ključarja", ki bi to lahko naredil brez participacije servisa? :emot95:

gule

Ni ti treba nositi ključa iz servisa k mojstru in nazaj.Namreč servis ti lahko naroči tudi narezkan ključ, seveda je treba ključ "seznaniti" z avtom. Tako, da zadevo rajši opravi v servisu(Pooblaščenem). Cena navadnega ključa je cca. 20-30 eur. Cena ključa z daljincem je cca. 75-100 eur...
"Seznanjanje" odvisno od servisa, oziroma ure...mogoče kakšnih 20 eur...

alesz

CitatTorej ni v LJ in okolici enega "ključarja",
Težko boš dobil ze tega ključarja ki ti bo uspešno zrezkal.sem se ravno "zajebaval" s tem , v šparu pravi "ne imam preslab reskar,sploh ne grem tega delat"v merkurju pravi "težko ne bo delalo,na tvojo odgovornost,brez garancije".Ga je naredil,petkrat ga mu je vrglo iz orodja pri rezkanju,zrezkal ga je pa tako da sem se še uro in pol zajebeval s pilo in "šublerjem"in sem ga ročno naredil......Ja uskladit ga moraš pri nekomu ki ima in obvlada tester,plus imeti moraš zaupno kodo ,tisto iz kartice vozila...

pentaxon

Ja, očitno bo treba na uradni servis..... Imeti samo en ključ je res malce risky :Hammer3:

alesz

Da ne boš rekel da te zavajam.V vsakem primeru moraš imeti kompatibilen surovec z transporderjem vlitim v ročaju,zdi se mi da sem jih videl zadnjič pri "klavisu"Nato ga moraš zrezkat,to tudi na servisu nosijo ven delat,razen če naročiš ključ pri njih po številki karoserije.Vsakega pa moraš potem se z testerjem uskladit na vozilo.....

tole je staro.pač cene so bile take takrat...

pentaxon

@Alesz: hvala za info, ravno na Clavis sem se obrnil z mailom, če lahko to naredim pri njih in seveda koliko € to stane.

Bom sporočil, ko uredim.

xpuser

Nevem kako je lahko meni naredi kopijo za 10 -12€ + ohišje z daljincem 10€ elektroniko je pa preložil.

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Tako je kot sem napisal, lahko, pa izmišljaš toplo vodo in nekaj prelagaš in kompliciraš. Tudi cene sem ti navedel in so točne +- par eur...

tomko030

"Surov" ključ kupiš tule:
http://www.amravtooprema.si/avtomobilski-kljuci/ohisje-za-kljuce-citroen-saxo-in-xsara-picasso.html

Potem ga daš narediti lokalnemu izdelovalcu ključev, jaz sem ga konkretno dal enemu lokalcu v Kranju (ne vem imena, vem pa ,da ima kanclijo v naselju Planina), preneseš kodirno ploščico, baterijo in :BigThumbs:

garac

ja samo še vedno rabiš elektronski del, tudi če imaš novo ohišje, lahko 300 mailov pošlješ na servis pa izdelovalcem ključev pa ne vem komu še.
Alesz, kaj pa varianta, da odstraniš blokado vžiga in imaš ključavnico kot z 101?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/