Odstranitev antene pred pranjem?

Začel/a DaKirba, December 31, 2015, 11:21:20 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DaKirba

Zdravo,

mene pa samo zanima, ali je potrebno odstraniti anteno (glejte sliko) pred pranjem v avtomatski avtopralnici.

Avto sem vedno pral ročno, sedaj se mi pa ne ljubi več in bi ga kar v avtomatsko peljal...

Srečno v 2016 vsem in lepo praznovanje danes!

StefZ

Zdravo!

Jaz svojo odstranim. Ti ne vzame več kot par sekund....

pelev

Zdravo,

tudi jaz.
Poskusim še čimbolj posušiti, preden jo privijem nazaj, zaradi slabih izkušenj pri enem od prejšnjih vozil ;-)

DaKirba

Okej, hvala za odgovore!

Edino kar me malo moti je ravno to, da lahko pride voda notri med vezje...
Vprasanje koliko je kaj zasciteno tam?

jumper1

Te kratke antene ne rabiš odstranit dostikrat preizkušeno ji ni nič v avtopralnici.

DaKirba

Sem sel prati popoldne pa sem jo kar odstranil in potem nekaj casa vozil brez, da se je vse posusilo... :)

sulicar

Lovro

Èe snameš anteno (vsaj klasično) vzameš po pranju papirnati robček, ga "posvaljkaš" v špico in greš z njo v luknjo, kjer je antena pritrjena. Narediš toliko "svaljkov" in z njimi brišeš luknjo, dokler ni papir suh. Takrat veš, da je suho. Pa če vsake toliko časa malo WD40 not špricneš, tudi ne bo škodilo.

Tako sem vsaj delal jaz.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

zlikovski

jaz sem navoj na anteni malenkost namazal z mastjo in nikoli nobenih težav.

alan30

Mater tole berem kaj eni komplicirate okoli anten, oziroma iščete težave tam kjer jih ni. Mislim ne vidim potrebe po snemanju teh malih antenc, pa kaj se bojiš da jo bo odtrgalo s strehe al kaj.
Èe je antena gumjata jo brez problema pustiš, če ja malo bolj toga in nekolio daljša več kot 30cm jo pač odviješ in po pranju brez kakšnih strašnih sušilnih procedur priviješ nazaj.
Edini kolikor toliko pameten nasvet je od zlikovskega, da navoj antene namažeš z mastjo, predvsem zaeadi lažjega odvijanja in privijanja.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

DaKirba

Alan, "kompliciram" samo zato, ker sem enkrat pred leti peljal od zene avto (audi a3) v pralnico in nisem odvil antene. Antena je bila podobne velikosti kot ta na c5 in ko sem prisel iz pralnice je bila antena totalno zvita. Dejansko se je ni dalo niti odviti, saj se je med pranjem zvila prav pri navoju.

Saj zato pa so forumi, da malo povprasamo o navadah in izkusnjah drugih uporabnikov, kajne?

Lp

alan30

Majčeno uporabi logiko in si poglej princip delovanja krtač pa boš ugotovil , da na ženinem Audi-ju po vsej verjetnosti škode ni naredila krtača, saj se edini del , ki lahko karkoli poškoduje , to je valj na katerega so pritrjene ščetine, od strehe oddaljen približno 20 do 25 cm. Po vozilu drsajo le ščetine, oziroma le konice ščetin, zato tukaj praktično ni možnosti poškodb anten razen če je antena nekoliko daljša (30+cm) in togo vpeta v streho.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

DaKirba

Evo, uporabil sem logiko in ugotovil sledeče:

Preden sem ženin avto zapeljal v pralnico je bila antena kot nova. Ko sem par minut kasneje, po opravljenem pranju na drugi strani zapeljal ven, pa je bila antena močno zvita.
Torej se je po logiki poškodovala med pranjem.

Ščetine se vrtijo z zelo močno silo in kot kaže očitno lahko poškodujejo anteno.
Antena je bila morda za malenkost daljša kot na c5, ampak bistveno pa ne.

Lovro

Citat od: alan30;213006Mater tole berem kaj eni komplicirate okoli anten, oziroma iščete težave tam kjer jih ni.

Majhne antene načeloma niso problematične, večje pa ti krtača lahko zlomi ali zvije, sploh v pralnicah, kjer avto stoji in se krtače premikajo naprej in nazaj.

Èe ne očistiš luknje z navojem, ti antena dejansko lahko tam zarusta in jo boš težko odvil.

Oboje govorim iz lastnih izkušenj. Jaz osušim, kot sem napisal, pa enkrat letno špricnem noter WD.

Èeprav ne mažem z mastjo po pranju, ampak le osušim (v avtopralnici, kjer itak nimam masti s sabo), se antena vedno brez težav odvije.

Tako, da Alan, malo manj arogantnosti, prosim in se nauči kulturno komunicirati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

alan30

Èe si prebereš vse moje poste boš lepo videl, da je nivo moje komunikacije na zelo visokem nivoju, brez najmanjših žalitev do posameznikov je pa res nekoliko bolj ošter, saj me nekatere teme na forumu spominjajo na citrobutalus. Ampak ni panike to je pač moje opažanje vi pa kar veselo nadaljujte s temo natikanja in snemanja anten ob pranju.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]