Problem hidravlike

Začel/a snoopek, December 26, 2015, 12:11:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gap

pozdravljeni

Imam C5III letnik 2009 excl 2.2HDi  Sem prvi lastnik trenutno prevoženih 301.000, avto po mojem mnenju dobro vzdrževan, do teh km prišel parkatično brez velikih posegov razen standardnih zadev kot omejevalci vrat ipd do cca 260.000 sem ga vozil službeno sedaj je pa bolj v družinskih vožnjah.
Sedaj pa težava - občasno je avto zjutraj v položaju - samo zadaj - ali popolnoma spuščen ali pa vzdignjen. Ko se pelješ je v normalnem položaju. Tudi ko ga preko tipk vzdignes ali spustiš je vse ok. Res pa je da sem opazil da zadaj pri prečakanju kakšnega ležečega policaja avto čudno poskoči ali recimo udari.
Hvala že vnaprej za odgovor
lpg

zlikovski

Èe ti zadaj poka so zanič ležaji roke.

braby

Nekaj mi ni jasno. Cev, ki je puščala, sem zamenjal, avto je bil "suh", prejšnji teden sem ga pa dvignil pred dvigalom za zamenjavo gum in se mi je olje dobesedno ulilo ven. Po tistem sem imel še tri postanke, kjer sem puščal velike luže, nakar sem avto spustil na tla. Po tistem mi več ne teče. Ima vgrajeno kakšno varovalko, da spusti višek olja ven, ker se mi zdi, da mi je preveč olja not nalil? Al v čem je finta? Saj hvalabogu, da ne teče, dobro pa bi tudi bilo, da bi vedel, pri čem sem... Èe kdo ve, kaj bi lahko bilo, kar na plan z besedo...
Lp

zlikovski

Imaš v knjižici od avta vse opisano v kakšnem položaju mora biti avto, da preveriš nivo olja,...
Nevem zakaj treba odkrivati toplo vodo.
Slučajno če si imel preveč olja in si ga spustil v vajnižji položaj, si imel srečo da ti ni počila posoda, pri tem je najbolje da vedno odviješ pokrov.

Zraven tega imaš youtube,....

braby

Ja,to vem, kako je treba preveriti nivo olja. Nisem ga pa preverjal, ko sem avto prevzel od mehanika. Ko pa mi je točilo, pa nisem razmišljal o trem, da bi bilo olja preveč, pač pa sem ga spustil na tla, da ni bilo pritiska v sistemu, da mi ne bi vso olje ven steklo...
Saj, ko pridem domov, gre na obširno testiranje v delavnico...

Dihtunga

Ima uberlauf speljan ob strani ven. Èe je preveč olja pač odteče ven.

braby

Citat od: Dihtunga;244398Ima uberlauf speljan ob strani ven. Èe je preveč olja pač odteče ven.

Hvala! To pa je informacija, ki sem je zelo vesel!:BigThumbs:
Lp