Problem hidravlike

Začel/a snoopek, December 26, 2015, 12:11:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boltar

Citat od: Ilijja;235562Zivjobjz imam zdaj isti problem. A je ta tvoj mehanik kje blizu ljubljane rabim mehanika

Taki ste kot vsi šoferji BMW in AVDIJOV, za avto in nexen gume imate, za pooblaščen servis pa ne.

Ilijja

Citat od: boltar;235564Taki ste kot vsi šoferji BMW in AVDIJOV, za avto in nexen gume imate, za pooblaščen servis pa ne.

Èe sm pa biu na pooblašcenem in nimajo časa pa sploh ne šlivijo stranke lahko tm za pultom stojim pa nebo nič

andraž

Prosurfer

Ne bi preveč posplošeno hvalil pooblaščenih servisov, tako kot ne bi preveč posplošeno kritiziral nepooblaščenih.

Pravzaprav bi lahko pohvalil le malo pooblaščenih in bistveno več nepooblaščenih.

Zanimiv paradoks, a ne?

andraž

Malo je tako pooblaščenih kot nepooblaščenih, ki res obvladajo.

spasoZ

Imam C5 MK III 2010 letnik in 185.000km, zadnjič menjal regulator trdote obese in sprednji levi valj-amortizer. Zdaj se mi avto zdi trši, kot pred menjavo in čutim vse na cesti, kot da se vozim z Volkswagenom. Na servisu pravijo, da preverim tlak v gumah, a kaj, ko sem pumpal gume že pred tem. Èe je to OK, potem pravijo da so šle hidravlične krogle in sprašuje kje čutim spredaj ali zadaj. Cena na Servisu za samo spredaj 550€ ali zadaj 550€  :Hammer3: .
Kaj se da narediti, se dajo krogle polniti, se dajo dobiti kakšne kopije ali kaj je cenovno ugodno? Se da mogoče ugotoviti katere krogle so prazne? Ali je možno, da na servisu niso dovod prezračili sistema pri menjavi regulatorja?

Prosim za predloge kaj narediti

andraž

Vse krogle se da zmerit, tudi cenejše nadomestke prodajajo. Je pa malo čudno, da niso več ok pri teh kilometrih.

Čojko

Jaz tudi dvomim, da so sfere zanič.
Predlagam najprej kvalitetnega pooblaščenca ala Jerovšek ipd. da dobiš pravo diagnozo.

Citroen sfere s 35% popustom tudi niso več tako drage, ali pa nabavi od IFHS pri Novaku oz. Avtonova za dobrih 50e po kom.

Francl

Za 1100€ si bo nekdo zastonj zamenjal vse krogle. Za 550 sem dal menjati komplet.
:Hammer3:

braby

Pozdravljeni vsi skupaj!

Včeraj sem opazil lužo zadaj.. Moj mehanik zdaj nima časa (šele drugo leto..), pa vmes malo vprašam, če je kdo imel težave z zadnjim amortizerom. Imam C5 2011. Iščem po netu odgovore, dele, a govora o zadnjem amortizeru nikjer. Kako je pa s dovodi, ti so še pri teh enako problematični, kot pri prejšnjih modelih? S tem mislim preperevanje. Èe mi je mogoče kakšna cevka preperela? Ali mogoče kakšno tesnilo na kakšnem spoju?

Koliko sploh stane zadnji amortizer, nikjer ne najdem nekega konkretnega podatka?

Hvala za morebitne odgovore!

xpuser

Dober pooblaščenec +- my citroen

pubi2cv

Meni se je zadaj enkrat cev vscala. Je kombinacija gumijaste in kovinske....in nekje na spoju je začela puščat.

Draga ko žafran...ne spomnim se točno....ampak meni se zdi da okol 160 ojrotov...rop

jumper1

Cev okrog140€ amortizer pa 220€ ampak verjetno je amortizer.

braby

Hvala za odgovore.

Navijam za cev, je malenkost cenejša...

Ko bom pri mehaniku, bom poslikal in javil, kaj je bilo...

Pozabil slikati... Cev je kriva...Ravno na spoju kovinske in gumijaste..

gule

Ti kar navijaj za cev, ampak je amortizer...smo ravno 10 dni nazaj imeli isti primer...