C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Veliki žabec
Citroen C5 prihaja v svoji drugi izdaji - večji in lepši.

Novi C5 bo ?e na začetku na voljo kot limuzina in kombi, postavljen pa je na platformo Peugeota 407.
Tudi tokrat prihaja C5 s slavnim Citroenovim hidropnevmatskim vzmetenjem, vendar ne za vse razli?ice. Naj?ibkej?a motorja, 1.6 HDi in bencinski 1.8 16V bosta na voljo samo z obi?ajnimi "fedri", kar Citroen opravi?uje z ponudbo za manj zahtevne in bolj konvencionalne kupce. Pri 2-litrskem bencinarju in 2-litrskem dizlu je Hydractive 3 kot se zdaj imenuje to vzmetenje, na voljo za doplačilo, medtem ko imata 3.0 V6 in 2.7 HDi to zadevo serijsko.

Pri varnosti so pri Citroenu manj skopi: ABS, 9 varnostnih blazin in Lane Departure sistem so serijski.

V dol?ino novi C5 meri 4,78 metra, kar je 3 cm ve? od predhodnika, ?irok je 1,86 metra, kar je kar 11 cm ve?, visok pa je 1,45 metra. Break je od limuzine dalj?i za 5 cm.

In ?e motorji: 1,8-litrski bencinar ima 127 KM in 170 Nm navora, 2-litrski 143 KM in 200 Nm navora, 3.0 V& pa 215 KM. 1.6 HDi je ?e znani dizel s 110 KM in 240 Nm navora, 2.0 HDi ima 138 KM in 320 Nm navora, 2.2 HDi se poNaša s ?tevilko 173 KM in 370 Nm, 2.7 HDi pa ima 208 KM in 440 Nm.

C5 II pride na trg prihodnje leto marca, Break pa mesec za njim. S C5 šeli Citroen tekmovati z novo Laguno, Passatom in Mondeom. V segmentu bo ?e zanimivo.

Zaradi tega, ker je ?e veliko fotografij dodajam samofotografije armaturk, in sicer "fensi" look armaturke in klasi?no črno. Meni je svetla carska.:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

drmare

Za moj okus, je ta AVTO PRVA LIGA. Samo primerjajte to notranjost z ostarelim C5! Nekateri ste očitno malo slepi ali pa nočete sprejeti dejstva, da gre čas svojo pot in se vse spreminja. Pa kaj ?e nima hidravlike, kot sem bral v Delu jo bo imel novi A4!

Mislim, da se tale ?emljica ne bo prodajala slabo, ?e bo cena primerna, seveda. Glede oblike, limo je super, čeprav je res zmes parih avtov Germanskega porekla. Zagrizeni Citroenovci imate ?e vedno na voljo C6 - ki je pravi Citroen (ne za mojo garažo in moj okus) O novem C5 pa ?e sanjam......! Tudi BMW je s svojim stilom oblikovanja povzročil val negodovanja med tradicionalnimi zagrizenimi privr?enci te znamke............pa kaj, prodaja jim ni padla, celo raste!

LP Marko

Lovro

Jaz imam pa rad hidravliko - pravzaprav je to edini razlog, da sem prista? znamke citroen. Edini nehidravlični citroen, ki mi je pri srcu, je spaček. Ostali pa tako - so čisto dobri avti, vendar nič boljši od ostalih. Potem mi je čisto vseeno ali je citroen ali ne.

?e bi citroen nehal delati avte s hidravličnim vzmetenjem, bi potem tudi jaz verjetno prežaltal na subaruje ali pa celo na audi A4, ?e bi le-ta, kot pravi DrMare, res imel hidravlično podvozje, citroen pa ne.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

bramar

Tole sem našel v daNašnjem Dnevniku.

visar

C5 ?e kar nekaj je bilo napisanega in narisanega moti me le to da starim citroenovcem ne da dihat.
- hidravlika za doplačilo
- kolo v prtljažniku
- zadnja havba se ne odpira s steklom
- sedaj pa boš moral ?e sovoznika zdresirat da bo vse štiri ?migalce vklaplajal

Kaj ga le serjejo jaz ne vem.... jaz hočem imet CITROENA zato sm kupu BX-a
______/\\______
______/\\______

hadei

Kolo v prtljažniku.....:BigThumbs:.

In ?e nekaj malega o C5 III iz Avtobilda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@hadei skener ti moramo nabavit, text se vidi solidno ostalo pa se ble??i

mimogrede a si član amzs, ker imaš revijo?

Tole C5 ?e kar te?ko čakam, upam, da me ne razo?ara:Hammer3:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Jp, res je. Ne bi se ga branil...heh. Zato pa je tudi fotografiran postrani, da tekst ne uničim.
C5...se pridru?ujem tvojemu prižakovanju. ?e dolgo nisem videl tako oblikovno izpopolnjenega avta.
Sem član AMZS.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

mirchi

Pa smo tam.
Vse prenesem vse napakice,spremembe inovacije samo citroen brez hidravlike??
Kot bi jedel pomfri brez soli!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

tomaz555

Gox

članek o prihajajoči C5-ki v današnjih Slovenskih novicah ...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

visar

______/\\______
______/\\______