C5 III - test, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 06, 2007, 03:29:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

aktualni C5 brejk je proti temu lepotec, xantia brejk pa prava manekenka. ta je z estetskega vidika obujanje spomina na grdobo DS oz ID brejk (ne, da sta si podobna, le grda sta oba).

Gox

Jaz sicer nimam ?e nekega izpopolnjenega mnenja o tem modelu. Zaenkrat po videnih slikah nisem čisto siguren ali mi je všeč ali ne.

mogoče bolj ne kot ja. šele ko bom avto videl v živo in se preprižal, bom lahko rekel kak mi je :-)

Tudi za C6-ko sem po slikah sodež mislil da je grd avto. ko pa sem si jo 2-3 krat v živo ogledal sem spremenil mnenje.

Počakajmo da jo dajo na cesto, pa bomo sodili.

LP
Goran

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

Hja, dougcajt mi je ja...

boga

Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

aygo

C5
Novi Citroen C5
Zapeljivost, dinami?nost, razko?nost in kakovost

Da bi zadostil vsem zahtevam tega razreda vozil, se je Citroen odločil za limuzinsko izvedenko s triprostorsko obliko karoserije, katere podolgovate linije izkazujejo eleganco in pripadnost razredu ter za karavansko izvedenko z dinami?nimi linijami, ki ob ohranitvi svoje funkcionalnosti na prvo mesto postavlja emocijo.
Z uvedbo novih standardov pri razvoju, zasnovi in industrializaciji, ki zagotavljajo prvovrstno kakovost in zanesljivost, je Citroen z novim C5, zadostil zahtevam strank vi?jega razreda vozil po kakovosti in zanesljivosti.

Eleganten in imeniten stil
Novi C5 se tako z limuzinsko kot tudi s karavansko izvedenko odlikuje po svojem zNašilnem stilu in imenitnem zNašaju. Z dinami?nimi linijami in izrazitim karoserijskim obodom je zelo impozanten. Izbrani materiali in skrbno izdelana notranjost potničkega prostora prispevajo k boljčemu ugodju v vozilu. Potniki so med vožnjo dele?ni visokega udobja, ki ta novi avtomobil za dolge razdalje uvr??a med tiste z veliko mero prefinjenosti in izbranosti.

Izredne dinami?ne lastnosti
Med vožnjo so vozniku zagotovljeni zelo dobri ob?utki v vožnji, vsem ostalim potnikom pa visok nivo udobja. Zato novi C5 ponuja na izbiro dve vrsti vzmetenja: vzmetenje Hydractive 3 Plus in klasi?no vzmetenje , izdelani na osnovi prem limuzinske izvedenke vozila visokega razreda C6.

Vzmetenje Hydractive 3 Plus je namenjeno strankam, ki so dovzetne za zadnje novosti znamke na področju udobja, ugodja in tehnologije. Klasi?no vzmetenje  nudi bolj neposreden dotik koles s cestiščem, pri čemer pa ?e vedno ohranja udobje, ki je zNašilno za znamko Citroen; predstavlja izredno uspešno ponudbo. K tem dinami?nim lastnostim se pridru?uje ?e izbor treh bencinskih motorjev in štirih dizelskih HDi motorjev kot tudi posebno bogata ponudba menjalnikov.

Vzorno ugodje v vožnji
U?itek v vožnji novega C5 predstavlja novo dimenzijo. Voznikovo mesto, z izgledom pilotove kabine, je v celoti obrnjeno proti vozniku. Opremljeno je z volanom s fiksnim srednjim upravljalnim delom druge generacije. Jasne in natan?ne informacije v zvezi z vožnjo so zbrane na treh merilnih instrumentih s kazalci, ki se zgledujejo po tistih v letalih. Sicer pa je voznik popolnoma koncentriran na vožnjo zahvaljujo? posebej skrbno narejeni protihrupni izolaciji.

Brezpogojna varnost
Sofisticirane preme, serijsko vgrajen sistem za nadzor stabilnosti vozila, trdna karoserijska zgradba in nove razpolo?ljive varnostne blazine (7 v serijski opremi in 2 za doplačilo) prispevajo k aktivni in pasivni varnosti, ki je ena izmed najboljših.

foto: Citro
[SIGPIC][/SIGPIC]

aygo

...?e nekaj podatkov

Avto, ki bo v prodaji ?e pred koncem leta, bo ?e na začetku na voljo kot limuzina in kombi, postavljen pa je na platformo Peugeota 407.
Tudi tokrat prihaja C5 s slavnim Citroenovim hidropnevmatskim vzmetenjem, vendar ne za vse razli?ice. Naj?ibkej?a motorja, 1.6 HDi in bencinski 1.8 16V bosta na voljo samo z obi?ajnimi "fedri", kar Citroen opravi?uje z ponudbo za manj zahtevne in bolj konvencionalne kupce. Pri 2-litrskem bencinarju in 2-litrskem dizlu je Hydractive 3 kot se zdaj imenuje to vzmetenje, na voljo za doplačilo, medtem ko imata 3.0 V6 in 2.7 HDi to zadevo serijsko.

Pri varnosti so pri Citroenu manj skopi: ABS, 9 varnostnih blazin in Lane Departure sistem so serijski.

V dol?ino novi C5 meri 4,78 metra, kar je 3 cm ve? od predhodnika, ?irok je 1,86 metra, kar je kar 11 cm ve?, visok pa je 1,45 metra. Break je od limuzine dalj?i za 5 cm.

In ?e motorji: 1,8-litrski bencinar ima 127 KM in 170 Nm navora, 2-litrski 143 KM in 200 Nm navora, 3.0 V& pa 215 KM. 1.6 HDi je ?e znani dizel s 110 KM in 240 Nm navora, 2.0 HDi ima 138 KM in 320 Nm navora, 2.2 HDi se poNaša s ?tevilko 173 KM in 370 Nm, 2.7 HDi pa ima 208 KM in 440 Nm.

C5 II pride na trg prihodnje leto marca, Break pa mesec za njim. S C5 šeli Citroen tekmovati z novo Laguno, Passatom in Mondeom. V segmentu bo ?e zanimivo
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Lep je, vendar se mi ne zdi ravno citroenovsko poseben dizajn. Branil se ga pa tud nebom ;)

gigo

Hidrvlika za doplačilo? O boh pomagaj kam bomo pa prišli. In to naj b i bil višji razred?! Citroenovo udobje je od 55 leta temeljilo na hidravliki sedaj pa ponujajo petko brez oz. samo za top serijo.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Xandrej

Proizvajalci delajo avte za ?ir?o mnočico ne za par mandlcev ki so nori na hidravliko... Kaj ?emo. Sicer pa v pravih strojih bo itak hidravlika serijsko!

deyo

Citroen C5
Nova generacija, prva predstavitev

Paleta Citroenovih vozil se vztrajno prenavlja. Zadnja in zelo pomembna pridobitev je za?uda zamudila frankfurtski avtomobilski salon, a zato morda toliko bolj vpadljivo udarila v času, ko se v Evropi nič kaj posebnega ne dogaja. Novi C5 v limuzinski in karavanski izvedbi naj bi mežal ?trene uspe?ni in sodobni konkurenci srednjega razreda. A kot je za francosko znamko z znakom trikotnih zobnikov zNašilno, bo C5 izstopal po zaslugi prepoznavne in domiselne oblike ter zanimivih Tehničnih rešitev. Z novim C5 so pri Citroenu uvedli tudi nove standarde razvoja in izdelave, ki naj bi zagotovili odlično kakovost in zanesljivost.

Uglajenost in eleganca

čeprav bi morda od Citroena pričakovali kaj bolj v slogu C3 ali C6, je novi C5 opazno bolj "normalen" in zelo skladen avtomobil. Njegovo obliko je precej natan?no napovedal koncept C5 airscape. Tako v limuzinski kot karavanski izvedbi se novinec poNaša s pohvalno skladnostjo, poudarjeno eleganco in celo opazno dinamiko. Za citroena deluje nenavadno izrazita vbošena linija preko boka in mi?ičasto poudarjeni blatniki. Svojstveni detajli seveda niso smeli izostati, tako so prednje in zadnje luči dovolj nenavadne, da oznanjajo svoje poreklo. Limuzina pa je po zastavonoči C6 povzela tudi vbošeno zadnje steklo.

Prijetnost prostora

Potnički prostor novega C5 se oddaljuje od aktualnih modelov te znamke, saj je videti opazno bolj urejen, manj avantgarden in elegantnej?i. Sredinska konzola je lahno obrnjena proti vozniku in napolnjena s ?tevilnimi gumbki. Njihova mnoči?nost se nadaljuje tudi na volanu s fiksnim sredinskim delom druge generacije. Videz preglednih merilnikov je zasnovan po zgledu na letalske. Kazalec merilnika hitrosti in vrtljajev po skali potuje samo na zunanji strani, kar omogoča, da je notranji del merilnikov zapolnjen z zasloni. Polo?aj zračnih re? so izraziteje ločili na voznikove in sovoznikove, za občutek prestiža pa po kabini razporedili kromirane detajle in kakovostne materiale.

Citroen za dinami?ne voznike

čeprav smo bili doslej pri Citroenovih limuzinah vajeni poudarjanja udobja, pelje novi C5 v ?portnej?e vode. Ponujali ga bodo v kombinaciji s tremi bencinskimi in štirimi dizelskimi motorji. Nenavadno se zdi, da bodo osnovnej?e izvedbe posajene na klasi?no vzmetenje, medtem ko bodo boljše pridobile opevano in tradicionalno hidravliko. Vzmetenje hydractive 3 plus aktivno spreminja delovanje vzmetenja in bla?enja glede na vozne okoli??ine. Poleg ohranjanja konstantne oddaljenosti od tal to omogoča tudi maksimalno udobje in dinamiko glede na dano situacijo. Ob dodelanem podvozju bo za varnost poskrbel serijski elektronski nadzor stabilnosti vozila in sedem zračnih blazin. Nadaljnji dve bodo ponudili za doplačilo.

Tma

Pa jo imamo...

LP, Tomi
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

michoBX

Notranjost je pa kr všečna... Kakšne bodo pa kaj barve karoserije - upam da ne bodo preveč zamorjene?!

Gox

Lep avto. A se ?e kaj govori okoli o cenah?

Kdaj naj bi prišel v prodajo?

LP
Goran

Lovro

AQvto je v redu oblikovan - malo je klasi?en, malo avantgarden. Slej ko prej se bom odložal med C5 in C6. ?e bo C5, bo moral imeti hidravliko, z navadnim vzmetenjem me niti najmanj ne zanima.

No ja, ?e bo citroen na račun klasi?nega vzmetenja prodal ve? avtomobilov, upam, da bodo zaslučili dovolj, da bodo vseeno ?e naprej pri bodočih modelih dodajali hidravlično vzmetenje na vsaj srednje do bogato opremljenih različicah.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)