Zimske pnevmatike

Začel/a mir4ko, Oktober 14, 2015, 09:26:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frodo1

Citat od: nejc1986;249487Jaz jih nebi kupil. Imam M a4 ,Dot jesen 2015  lani vožene tretjo zimo (poleti ni bila vožena) in je bila že lani po  snegu žalost,pa je imela še 6mm profila. Sploh Michelin je znan po majhni obrabi,kar seveda pomeni,da je trša.

Kakšna pa je cena?

cena 50 €, nova pa je enakih dimenzij čez 100€.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

nejc1986

Torej boš dal 200eur za 1leto, ali pa če daš 400eur za 3-4leta...

frodo1

Ok vsak ima svoje mnenje, eni pritrdilno, drugi nikalno, nekih pravih raziskav pa mislim da ni.
Èe je guma pravilno skladiščena, vprašanje koliko se spremeni struktura in če se ne, zakaj bi se potem kar v enem letu.
Lep pozdrav.

nejc1986

Citat od: frodo1;249496Ok vsak ima svoje mnenje, eni pritrdilno, drugi nikalno, nekih pravih raziskav pa mislim da ni.
Èe je guma pravilno skladiščena, vprašanje koliko se spremeni struktura in če se ne, zakaj bi se potem kar v enem letu.
Lep pozdrav.

Ja vprašal si za mnenje,dobil si par mnenj. če bi jaz imel podobno dilemo bi kupil nove nove gume, o nakupu teh gum,o katerih pišeš , bi pa razmislil zgolj v primeru, če bi imel namen prodati avto čez Leto,max 2 oziroma če meni imel letnih gum. In bi naredil tako,kot so ti že nekateri predlagali; zdaj daš te zimske gor in jih voziš še poleti 2019.

Èe pa letne imaš in imaš namen avto imeti še par let,la kupiš nove nove in imaš kar se Zimskih tiče mir 3-4 sezone.

gule

Je pa zanimivo, da tudi čisto sveža guma ni dobra. Baje še kemijski postopki v njej "kolajo" in rabi nekaj časa, da se "uleži". Tako, da, če slučajno namontiraš par tednov staro gumo se bo hitreje porabila...

Sem to prebral v Auto Klubu in je to izjavil nekdo iz vulkanizerstva Furlan, če ne glavni...

Garač bi znal kaj napisati o temu, glede na to, da dela v Savi...

Čojko

Kot sem zgoraj napisal sem imel z dvema kompletoma čisto svežih Dunlop enake težave po enemu ou. dveh letih - začele so se mi luščit.
Eno leto stare Michelinke pa so eno sezono in pol kolikor sem imel avto še vedno odlično držale in bile minimalno obrabljene.

Èe zanemariš 5 let razvoja, kar dandanes spet ni toliko je Michelinka po akcijski ceni dobra izbira. Sigurno jih boš lahko vozil več sezon, le pred poletjem jih sezuj. Poleti se namreč zaradi vročine toliko pregrejejo, da otrdijo.

gule

Res je tudi, da na svojem Gsa imam zimske Michelinke, ki imajo dot iz 83, 84 leta. Sem ih kupil čisto nove, par let nazaj. Še vedno dobre in uporabne na snegu. Po zimi ih dam naprej, po leti nazaj...so čisto fine, mehke in prožne. Pred letom sem tudi po AC z njimi vozil 150 km/h, ko sem šel k Lovru na srečanje v Vrhniko. Verjetno so vsa leta bile skladiščene nekje na suhem, mrzlem in temnem mestu...kot ajvar...he-he...

andraž

Danes sem bil pri vulkanizerju, zamenjal letne za zimske in hkrati vprašal, kako in kaj z novimi gumami letnik 2013. Pravi, da če so bile pravilno skladiščene, potem ne more biti nobene težave z njimi in bodo vsaj še 3 leta ob normalni uporabi, ter skladiščenju poleti, ok. O kakšni prekomerni trdoti gume ni govora. Cena s 50% off je poštena cena za te gume, pravi.
Povedal je, da take bedarije o staranju še neuporabljenih gum pišejo novinarji, ki hočejo biti pametni in vozniki, ki nimajo skoraj nobenih izkušenj z gumami, pa bereje takšne članke...
Ta vulkanizer ni nevednež, sodi med boljše ljubljanske mojstre.

gule

Andraž temu je tako imaš prav. Morebitna težava je lahko edino, če so gume dolgo časa(beri vsaj eno leto) stale v izložbi trgovine, ali celo zunaj na soncu, dežju...

Čojko

Na obali se z letnimi vozimo po 3-4 leta pa gume še kar držijo. Še tako neustrezno skladiščenje ni niti 10% tako obremenjujoče kot vožnja z njimi v vseh pogojih. To je spet neka izmišljotina gumarskega lobija.

gule

Èojko ne izmišljujem, ampak sem navedel konkreten primer. Guma, ki se je pajcala za steklom v izložbi eno leto, ali več na +60 stopinj celzija, sigurno ni več tako fina in prožna, kot nova guma.
Tu še posebej mislim na M+S gumo...

frodo1

Dečki hvala vam za vaša mnenja, vsaj nekaj smo razrešili.
:BigThumbs:

xpuser

Nič ker neveš kako se bodo obnesle dokler jih ne montiraš.

gule

Delam v pekarni in zelo rad povem kakšne vrste kruha in peciva imamo in kako ih delamo.
Ampak nekateri, ki so enkrat v življenju kupili perec, ali krof, vedno vedo vse boljše, tako, da včasih bi bil najraje kar tiho...

xpuser

Potlej  veš da če niso primerno skladiščene lahko tresejo pa nevem še kaj.
Samo to je na citroenu že normalno.