Zimske pnevmatike

Začel/a mir4ko, Oktober 14, 2015, 09:26:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Včeraj ob konkrernem sneženju v Dolomitih spet testiral Michelin Alpine4, uporabne še za cca. 10000 km, na avtu tretjo sezono. Brez težav, minimalno je utripal oranžen trikotnik, občasno je pomagal ABS. Tudi proti Val Gardeni, kjer je kar klanec, je šlo brez zapletov. Tudi pri speljevanju v klanec.

Ales79

Jst tudi z letno Conti nimam najboljših izkušenj.
Na C5 tourer sem imel Conti Premium Contact 5 225/55R17, zdržale pa so samo 29.000 km. Do konca je bila obraba enakomerna po celotni površini. Gume niso bile glasne, avto se je lepo držal v ovinkih.
Predtem sem imel Pirelli P7 Cinturatto 225/55R17, z njim prevozil 52.000 km. Enake relacije, enak stil vožnje, isti šofer.

Zimske pa imam Pirelli Winter Sottozero3 225/55R17, letos 2 zimo in sem z njim zadovoljen. Niso glasne, avto je lepo vodljiv.

LP,

sl1

Ja ok letne conti niso nič posebnega. Zimske so pa top.

frodo1

Citat od: andraž;240522Včeraj ob konkrernem sneženju v Dolomitih spet testiral Michelin Alpine4, uporabne še za cca. 10000 km, na avtu tretjo sezono. Brez težav, minimalno je utripal oranžen trikotnik, občasno je pomagal ABS. Tudi proti Val Gardeni, kjer je kar klanec, je šlo brez zapletov. Tudi pri speljevanju v klanec.

Kaj menite o isti pnevmatiki, nova, še v skladišču,starejši DOT
DOT3813, cena - 50%.
:emot112:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Sebek

Za to sezono bi verjeto bila dobra, naslednjo pa vprašanje.  Je le že 5 let stara. Jaz bi jo dal na avto in jo zvozil do konca, brez menjave za letno spomladi.

alesz

CitatJe le že 5 let stara.
...in kaj pomeni da je pet let stara????

braby

Pred leti sem sam tako naredil...Kupil "novo" s 3 leta starim DOT.  Pirelli Sottozero. Ne bi več kupoval stare gume, je le že sama guma toliko trda, ne grabi več prav... Kljub temu, da je -50%, je še vedno tak znesek, da dobiš dobro novo gumo za ta denar, ki jo pa boš vozil vsaj 4 sezone...
lp

frodo1

Citat od: alesz;249467...in kaj pomeni da je pet let stara????

Ja saj to je ravno to, ne vem pa koliko otrdi, če je pravilno skladiščena in kaj se dogaja potem.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

xpuser

Ja 50 off voziš eno leto in v smeti ali pa plačaš redno in voziš 3-4 sezone.
Spet koliko prišparaš na kompletu 4 ih glede na novo.

sl1

5 let "nove" gume so za gor dat in furat poleti in pozimi, ker so že tako trde da jih poleti ne bo pobralo. Bi pa znale biti ok za kake 3 leta recimo pogojno (če gre za 2. avto ki dela malo km itd). Ni pa računica za pol cene. Za 1/4 novih morda ...
Bolje je kupiti nove in jih lahko po 5 zimah kar gor pustiš še poleti, pa dokler so so, pol pa na deponijo.

fifk

Ne najdem članka, kjer so testirali gume in je bilo napisano, da se do pet let stare gume lahko prodajajo za nove, če so pravilno skladiščene. Trde postanejo na soncu, mrazu in ostalim dejavnikom, ki vplivajo na staranje gume. Sam nimam izkušenj s tem, tko da dokler ne probas ne veš.

gregor

Ni isto ce guma 5 let v skladiscu stoji ali se uporablja.
Jaz nimam slabih izkusenj z gumami s starim dotom.

Npr michelin uradno pravi, da je guma cisto ok do 10 let starosti oz 5 let uporabe.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Eni pišete kar nekaj na pamet. Jaz bom pa rekal, da je boljša 5 let stara Michelinka od ene čisto nove Dunlopke - moje izkušnje. Edina stvar, ki se v 5 letih zgodi, da ima nova v sebi za 5 let napredka v zmesi.
Jaz bi jih vzel.

Zeko124

Jaz sem odvozil drugo sezono (letne) na DOT13, kupljene nove 2016.

Brez problema, spomladi gredo spet gor. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

nejc1986

Jaz jih nebi kupil. Imam M a4 ,Dot jesen 2015  lani vožene tretjo zimo (poleti ni bila vožena) in je bila že lani po  snegu žalost,pa je imela še 6mm profila. Sploh Michelin je znan po majhni obrabi,kar seveda pomeni,da je trša.

Kakšna pa je cena?