Xsara picasso ne vžiga

Začel/a zklancar, September 24, 2015, 11:30:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zklancar

Imam problem z zgoraj omenjenim avtomobilom, kateri sicer normalno vžiga ampak ima probleme v vlažnih jutrih, kjer se "štarter" sploh ne zavrti.

Motor je 2.0 HDI letnik 2003 in se normalno zažene v toplem in suhem vremenu.

Ko pa pride do problema pa se lepo sliši črpalka goriva in pa klik releja ampak zaganjač ne obrne.

Po vseh prebranih forumih je najbrž nekje slab s stik mase. Ker pa se sam še nisem nikoli loteval iskanja takšnih napak me zanima kje naj začnem oziroma kje se nahajajo ozemljitve motorja in podobne stvari.

In pa če je mogoče kaj drugega vzrok moje težave.

Hvala za pomoč in Lep pozdrav

Romzi

Slaba masa bi se pokazala še s kakšnimi drugimi simptomi ne samo s tem.
Verjetno je zanič kontaktor v štarterju. Najbolje da preveri kak renomiran servis ali pa avtoelektričar. Štarter je spredaj pred motorjem, tako da dostop ne bo problem.

zklancar

Hvala za to informacijo, sem že lociral štarter tako da ti ni problema.

Sam sem tudi elektronik tako da sem premeril nekaj stvari in mi je ta zadeva najbolj mogoča, ker je na sponkah "akumulatorja" ki so speljane v motorni prostor za vžig preko kablov oziroma za polnjenje akumulatorja stalna napetost 12V, na obeh!

Trenutno sem res v finančni krizi in bi res rad uredil sam, ker se ponavadi taka zadeva reši z menjavo kakšnega manjšega dela. Oziroma tudi sam štarter je v istem cenovnem rangu kakor ura kakšnega servisa :(

Ni mi problem tudi vzeti ven tega štarterja in potestirati na mizi, če bom tako lažje prišel do kake ugotovitve izvora napake.

Najlepša hvala

xpuser

Èe si električar bi vedel da je minus karoserija.

zklancar

Citat od: xpuser;208718Èe si električar bi vedel da je minus karoserija.
Res se nočem delat pametnega in kregat tle po forumu in oprosti če sem koga užalil. Vem da je karoserija tudi minus ampak avto ima v motornem delu izvedeni obe sponki, saj tako je v originalnih navodilih. In tudi motor ima ponavadi nekje na menjalniku izvedeno povezavo z karoserijo za ničenje.  

Sem pa elektronik kar je daleč od avtoelektričarja priznam, vem pa kako kaj in kje pomeriti. Želel sem samo pomoč ter ideje kaj bi lahko bilo s tem da posredujem kar se da veliko informacij ne pa zbadljivih komentarjev.

Hvala za razumevanje in LP

garac

a nima xp akumulator nekje pod sedežem? Kje pa potem pridejo žice do motorja?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Citat od: garac;208722a nima xp akumulator nekje pod sedežem? Kje pa potem pridejo žice do motorja?

Skozi požarno steno :)
Sta potem dve "klemi" +, pod takima plastičnima pokrovoma. Lično narejeno in težko odpirljivo :(
Ostalo kam, kako, itd. gre mi je španska vas. Vejo na servisu.

Oprosti kolega po XP 2003, da mažem tvojo temo. Povej pa rešitev, ker lahko pričakujem na moji podoben problem. Si izmeril tudi ampere akumulatorja? Da ga mraz ne zajebava in ne vlaga.
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Zgagec

Kaj pa če ti ne prebere kode s ključa? Jaz imam sicer na nissanu problm da vsake toliko ne vžge...in moram avto parkrat zakleniti in odkleniti potem pa štarta.

Lp

mokri

Èe se sliši klik avtomata na štarterju,potem verjetno ni problem v napeljavi.
A je crknil avtomat(kontaktor),ali pa so fuč krtačke.Poskusi ga zagnati direkt na avtomatu "zgornji priklop+ in spodnji priklop (zagon rotorja)",če se rotor zasuče so krtačke OK.

zklancar

Se je že zgodilo da mi avto ni prebral kode ključa ampak takrat je zaganjač obračal normalno. le vžgati no hotel. To se je rešilo po enkratnem odklepanju.

Z vsemi tehnikami vžiganja preko stika na kontaktih moram počakati, da mi avto spet ne vžge, kajti sedaj že par dni deluje normalno. Kar se mi zdi malce čudno?

nejc1986

Imam sledeci problem, xp 1,6 16v  letnik 2009,80t km, 1.lastnik.zjutraj avto normalno vzge,po sekundi ugasne,kot bi ga ugasnil s kljucem. Ko ga cez par sekund s5 prizgem, dela normalno,  popolnoma normalnk deluje. Vedno v drugo vzge. Razen ce je masina ogreta vzge v prvo. Se pravi,nagaja ko je avto ugasnjen usaj 10ur. Obcasno se prizge lucka za motor,neodvisno od vremena,temperature,ampak vedno ob zagonu,nikoli se ne pojavi med voznjo,ce sveti,sveti od startA. tester pokazal senzor vziga. Na servisu zamenjalj senzor glavne gredk saj naj bi njl to veckrat problem in smo scistili loputo.nic boljse. Napaka tudi z rez.kljucem.  avto redno servisiran, novi filtri,akum.original ampak naj bi bil ok. Svecke stare 3 leta oz.35t km. Velik sedvis se ni bil delan, obnovljen edino alternator in imam aftermarket radio,ce to kajpomaga... kaksna ideja,lepo prosim?? Hvala in lep pozddav...

xpuser

Se je slučajno menjal/ odklopil akumulator?
Drgič poskusi malenkost pritisnit na stopalko plina in vžgat.

nejc1986

Ja,odklopil se je akum.ob obnovi alternatorja 2 leti nazaj... fora je v tem d mi je to delal recimo ze 2 leti nazaj, ampak max 2x na leto pa po pravic,nism polagov neke pozornosti na to, zdj se mi pa to dogaja v 90posto primerov... gas dodat ob vzigu?ni nevarnosti za jermen? Mi je pa tud cudno,amapk se ne prtozujem, dau sm neoriginaln radio notr par let nazaj,nimam unga modila not d ni mi delale komande ob volanu in so mi rekl in tud tle prebral da tud ce bi meu ta modul, mi bc ne bo nikol vec delu. In res mi ni, in pol v istem trenutku ko so rihtal alternator in seveda odklopol aku.je ta bc zaceu cudezno delat,edin brez podatkov o radiu,se pravi avg.speed,range ipd.normalno dela vsakic od takrat,... skratka,mozno d bi meu odklop aku.tak vpliv na te stvari? Zoprno je ker je zadeva nepredvidliva,k sm probou z rez.kl.je dva dni delal bp,sm se ze veselu,zdj pa s5 po starem. Skratka,zoprno mi je k ce bo poz.sprememba na karkol je itak vpr.a je to slucaj al je to to. Vem,treba spremlat,jst pa kompliciram,ampak,jbg,prvi nov avto zame pa se se mal ucim... skratka,ju3 bom probu z gasom

xpuser

aygo

V ta Picasso naj bi bila vgrajena plinska naprava (debata na drugem forumu), mogoče je povezava s to napako.
[SIGPIC][/SIGPIC]