Xsara picasso ne vžiga

Začel/a zklancar, September 24, 2015, 11:30:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

Saj nisi resen,to naj kdo bere.....vglavnem,ko daš zjutraj kontakt se ti mora aktivirat črpalka goriva za nekaj trenutkov.....

nejc1986

To se je ,sicer obsasno,dogajalo ze pred vgradnjo plina... bom jutri probal dvakrat dat kontakt in sele pol vzgal...

xpuser

Citat od: alesz;212158Saj nisi resen,to naj kdo bere.....vglavnem,ko daš zjutraj kontakt se ti mora aktivirat črpalka goriva za nekaj trenutkov.....

Ja potem se pa privat zmenta pa mu šraufaj.

alesz

Citat od: xpuser;212168Ja potem se pa privat zmenta pa mu šraufaj.

forum je forum in na njem je vse "free",privatno življenje je pa "pay cash in bar" in to dvoje ni nikoli povezano,kdor koli se je na tem forumu izpoistavil je po hitrem postopku odšel s kregom..................

je pa moj komentar bil namenjen temule prostem spisu....

CitatJa,odklopil se je akum.ob obnovi alternatorja 2 leti nazaj... fora je v tem d mi je to delal recimo ze 2 leti nazaj, ampak max 2x na leto pa po pravic,nism polagov neke pozornosti na to, zdj se mi pa to dogaja v 90posto primerov... gas dodat ob vzigu?ni nevarnosti za jermen? Mi je pa tud cudno,amapk se ne prtozujem, dau sm neoriginaln radio notr par let nazaj,nimam unga modila not d ni mi delale komande ob volanu in so mi rekl in tud tle prebral da tud ce bi meu ta modul, mi bc ne bo nikol vec delu. In res mi ni, in pol v istem trenutku ko so rihtal alternator in seveda odklopol aku.je ta bc zaceu cudezno delat,edin brez podatkov o radiu,se pravi avg.speed,range ipd.normalno dela vsakic od takrat,... skratka,mozno d bi meu odklop aku.tak vpliv na te stvari? Zoprno je ker je zadeva nepredvidliva,k sm probou z rez.kl.je dva dni delal bp,sm se ze veselu,zdj pa s5 po starem. Skratka,zoprno mi je k ce bo poz.sprememba na karkol je itak vpr.a je to slucaj al je to to. Vem,treba spremlat,jst pa kompliciram,ampak,jbg,prvi nov avto zame pa se se mal ucim... skratka,ju3 bom probu z gasom

nejc1986

Sem uposteval tist nasvet glede reg.tlaka goriva, d dam 2 zaporedna kontakta,sele pol vzig, pa je isto... v sredo se 1x na tester pa d vidmo. Laicno vprasanje; okvara benc.pumpe bi se kazala tud med voznjo,ne??

andraž

Bi, avto nebi vlekel, ali bi se pa ustavil. Kam voziš na servis?

nejc1986

V lj na nepooblascenca,sicer ok mehanik. Sm klicu k jerovsku pa ko sem mu predstavil problem ,je rekel da so res neznacilni simptomi. Ne bi pa rad da se zacne nacin "djmo to probat,pa to,pa to",na koncu pa neka banalnost... kar je ponavad pr pooblascencih... bom se mal poklicu novaka pa v menges detr pa selmar v celje,ce kdo tocn ve kaj bi blo... upanje umre zadjje

xpuser

In ti pričakuješ da ti bo to nekdo rešil kar po telefonu?
Èe imaš svojega mehnika pelji k njemu, enkrat mu bo že ratalao.

nejc1986

Vem da ne bo ratalo po tel. Ampak od vseh dobim nazaj zacuden odg.da s tem se se niso srecal,ce bi nekdo po tel.mi reku da je meu tak problem ze kdaj in da je bla to resitev,bi blo pac manj tavanja v temi in konc konceu bolsi obcutek.Ko se bo ta tezava resla,bo pac za nekoga drugega odgovor na dlani. Skratka, v sredo grem se 1x k svojmu mehaniku, porocam ce kej novega izvem. Zaenkrat hvala,lep pozdrav.

andraž

Èe so nenavadni simptomi, potem je sigurno bolj pametno, da pelješ k Citroen mehaniku. Nekaj jih je, ki so dobri, in ki so znali do sedaj popraviti katerokoli okvaro.

xpuser

Ja mapak on bi po telefonu pa prek neta .:Hammer3:

nejc1986

Nic ugotovili,bil na treh pooblascencih pa nobene ideje. Edino kar sem ugotovil je, da  avto vzge bp ce se ob zagonu doda mal gasa... na konc bo pa neka banalnost....:Hammer3:

sl1

Na slikci je loputa za zrak od Xsare Picasso. Lepo se vidi loputa in bypass kanal (tista bolj pravokotna rec znotraj kroga), ki dovaja zrak ob zagonu un standgasu. Ko dodas gas, se pa odpre se loputa, da lahko pride do motorja se vec zraka.
Problem da avto brez gasa ne vzge je lahko, da se ta kanal zabase do te mere, da skozi ne pride vec dovolj zraka, ali pa se ta kanal zapira s svojo loputko in se ta loputka zaradi umazanije malo "prilima" in sploh ko se motor ohladi, se ne more vec sama "odlimati" ko hoces avto vžgati.
Skratka snemite dol cevi za dovod zraka v motor in poglejte v kakem stanju je loputa za zrak in bypass kanal.
Lahko da je to krivo.

xpuser

Nevem kako je pri vas mapak to se pri rednem servisu sčisti. Dal sem ti temo ker sem opisal isti problem in tusdi rešitev je podana.

sl1

Ah daj. Pod kozolcem vecina "mojstrov" tudi zracnega filtra ne zamenja vsak servisni interval, ampak ga malo spihajo s pistolo za zrak in ga dajo nazaj. Noben ne puca lopute vsak interval - vsaj jaz se nisem takega srecal.
Kam si pa dal temo? ni linka. Daj prosim se 1x prilimaj da ne bo treba iskati.