Rabljeni C5 III BVM 160 ali BVA 200

Začel/a sverde1, September 06, 2015, 11:37:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Xandrej

c5 exclusive

Citat od: Veloce;256601Kako pa se kaj obnese 2.2 hdi 202 KM?

Sicer sam bolj gledam 150KM.

Kaj rečete na ta dva?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14167850

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13839541

Kako to, da gledaš C5 brez hidravlike?
Citroen C5 2.0 BlueHDi 180 Exclusive Avt. 2016 (privat)
Opel Insignia 2.0 CDTI edition start/stop 2014 (privat)
Audi A6 Avant 3.0 TDI clean diesel quattro S tronic 2015 (služben)

Vlado333

Èe bi jaz danes kupoval bi definitivno vzel 2.2HDI, motor dela odlično, edino kar potencialno crkne je turbina in dušilec vibracij. Potem spet pridemo do tega, da bi jaz vzel P508, ker ne maram hidravlike, po mojem skromnem mnenju ni toliko bolj udoben avto kot je več potencialnih okvar in stroškov, ampak kot sem dejal to je MOJE skromno mnenje.
Enako razmišljam okoli bluehdi motorjev in adblue sistema, samo v enem tednu smo menjali, rezervoar adblue (C4 picasso), sondo nox na Cactusu in šobo za vbrizg sečnine na C4 picasso. Cene so (cca) 850€, 540€ in 130€.
Meni je avto prevozno sredstvo od točke A do točke B, in metanje enormnih vsot denarja za vzdrževanje velikokrat nedodelanih sistemov mi je neumnost.
Največ problemov pri motorjih je iz sistemov, ki so zadolženi za EKOLOGIJO, torej če nekako povzamem, manj onesnaževanja okolja manj EUR v denarnici.

Veloce

Citat od: C5 Exclusive;256603Kako to, da gledaš C5 brez hidravlike?

Sej piše, da ima regulacijo nivoja podvozja? A ni to hidravlika?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gs nautica

Citat od: Veloce;256612Sej piše, da ima regulacijo nivoja podvozja? A ni to hidravlika?

Piše še marsikaj. Pa ne pomeni da je res. Noben od zgornjih nima hidravlike saj nima avtomatske ročne zavore.

andraž

Tudi pri mnogih piše exclusive, pa to sploh niso...

DejanO

Citat od: andraž;256619Tudi pri mnogih piše exclusive, pa to sploh niso...

točno to, za popizdit so eni trgovci in lastniki
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Veloce

Citat od: gs nautica;256613Piše še marsikaj. Pa ne pomeni da je res. Noben od zgornjih nima hidravlike saj nima avtomatske ročne zavore.

Odlično. Ena skrb manj.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

gs nautica

Avto se pelje odlično tudi brez hidravlike. Pogrešal pa bi xenone.

Motor BlueHDi mi je bolj všečen od 164 konjskega, saj ima več navora.

Veloce

Zdej imam tega 150 konjskega v Picasu in je TOP. Èe ga le malo paziš in ga držiš v območju največjega navora med vožnjo je lahko zelo varčen kljub hudi teži. Res odličen izdelek.

Zdej še enega C5 za mojo drago s tem motorjem in bo. Iščemo belega. To si je vpičila mala v glavo hehe. Pa naj ji bo. Pa kamero ma zadaj, kar je cool zadevca.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

rockson

Citat od: Veloce;256601Kako pa se kaj obnese 2.2 hdi 202 KM?

Sicer sam bolj gledam 150KM.

Kaj rečete na ta dva?

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14167850

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13839541
Ta dva sta zelo poceni, morda ravno zaradi manj opreme. Drugače sem videval te letnike bolj s 15k+ cenami.

Jaz ga pa ravno brez hidravlike in avtomatika ne vzamem, pa xenona. Nekako sem se zapičil v 2.2 HDI avtomatik exclusive. Je pa očitno pri nas večina exclusivov iz IT, ker nimajo gretja sedežev, kar me pa moti. Seveda je treba vsakega prodajalca vprašati, če ima res gretje, ker imajo vsi označeno, da imajo, potema pa se izkaže nasprotno.

Imajo ti avtomatiki kakšen predpisan servisni interval?

Kolikor sem zaenkrat bral so ti motorji, menjalniki in konec koncev tudi hidravliki neproblematični, čeprav nekateri strašijo, da "amortizerji" spustijo in je potem za cca 3 vijolice veselja pri popravilu samo prednjih.

gs nautica

Ni pravila iz kje je avto če nima gretja sedežev. Mislim da so bili tudi iz francije nekateri brez gretja.

Veloce

Èe ima kombinacijo usnja in blaga, potem skoraj ne rabiš gretja sedežev. Xsenon bi bil dobrodošel, ampak exclusive dobit letnika 2015, 2016 pri nas.....sej jih sploh ni.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

sulicar

Citat od: gs nautica;256667Ni pravila iz kje je avto če nima gretja sedežev. Mislim da so bili tudi iz francije nekateri brez gretja.

Jaz ga imam iz francije in nima gretja in masaze..vse oatalo pa ima