Rabljeni C5 III BVM 160 ali BVA 200

Začel/a sverde1, September 06, 2015, 11:37:26 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Saj počasi bo logika tudi začela delovat, da če ima avto 200 konjev se manj matra kot oni z 160 ali pa peljite 1.6 HDi enako kot 200 konjskega pa bomo vidli kolko kiri pije... Govorim, da se malo sprostiš.

sl1

Ma ja - 200 konjskega avtomatika pa je. :)
samo 1x se živi.

odpad

Brez veze preveč razmišljat.

200 konjskega.

Prosurfer

Ne glede kakšen motor - vsekakor avtomatika. :)

Pa upam, da se 1x ne živi samo oz. predvsem za pleh (oz. avto)...

sl1

Citat od: Prosurfer;208115Ne glede kakšen motor - vsekakor avtomatika. :)

Pa upam, da se 1x ne živi samo oz. predvsem za pleh (oz. avto)...

Sicer je res, da smo v Sloveniji, ampak jaz tudi upam, da se ne živi samo za pleh. :)
Hotel sem reči, da če si lahko privošči, da je precej bolje imeti 200 konjskega avtomatika, kot 160 konjskega ročnega.

Prosurfer

Glede tega pa sploh ni dvoma vsaj iz 2 razlogov - močnejši motor in avtomatski menjalnik. :)

Pa še lepši izgled (2 auspuha).

rockson

Živjo, tole temo sem malo iz "naftalina" potegnil, ker je še najbližja moji izbiri.

Iščem namreč nek udoben potovalen avto (do službe 20km avtoceste in pa kar nekaj službenih poti vsaj 400km v kosu). Že vsaj en mesec gledam kaj vzeti in trenutno je favorit C5 Tourer Exclusive avtomatik - ali 160 ali 205. Gledam letnike 2011 in 2012, ki padejo v moj zastavljen budget (okoli 7k€).

Vprašanje glede avtomatskega menjalnika - to ni isti menjalnik, kot power shift v Ford Mondeu ali pač? Ford ima predpisano menjavo olja na 60kkm, kolikor berem za C5, pa menjave sploh nima predpisane, kar je meni povsem skregano z logiko. Zanima me zato, da vem na kaj biti pozoren pri pregledu avta in testni vožnji.

Drugače sem pregledal forum in glede na izbrana modela kar zminimaliziram število "rednih" problemov. Èe sem si prav zapomnil, ostanejo problemi:
- tista plastika v vratih
- amortizerji
- klima kondenzator oz. hladilnik
Sem še kaj pozabil?

Ve kdo za kakšnega dobrega, ki bi se uspel prodajati, pa ni na Anetu? Ene dva, tri imam na anetu ogledane, vendar jih moram še preklicati in preveriti zgodovino, potem pa nardit še ogled. Načeloma bi mi bolj ustrezal 205KM, saj je bolje za AC, pa še porabo imata oba enako (vsaj glede na Spritmonitor), čeprav je to še najmanj pomembno.

Hvala

andraž

Na netu je ponudba tako tako. Marsikateri tam, se prodaja že več kot leto. Redki so dobri, pa še ti gredo zelo hitro. Pravih exclusivov skoraj ni (marskikdo zgolj napiše exclusive, ker se pač lepše sliši), takih z manj kot 200000 km pa tudi vsak mesec manj.
Pozoren moraš biti na marsikaj, zato je bolje, da prosiš nekoga, ki obvlada ta vozila, da gre s teboj. Ogromno vozil v prodaji je tako ali drugače slabih, te napake pa so prikrite ali zavite v najlepši darilni papir in sladke besede prodajalca. Treba je tudi presoditi, če se avto pelje kot se mora. "Drvar" razsuje avto že v 100000 km, pa čeprav je le-ta redno servisiran...
Skratka, čaka te zahtevna naloga.

rockson

Citat od: andraž;256007Na netu je ponudba tako tako. Marsikateri tam, se prodaja že več kot leto. Redki so dobri, pa še ti gredo zelo hitro. Pravih exclusivov skoraj ni (marskikdo zgolj napiše exclusive, ker se pač lepše sliši), takih z manj kot 200000 km pa tudi vsak mesec manj.
Pozoren moraš biti na marsikaj, zato je bolje, da prosiš nekoga, ki obvlada ta vozila, da gre s teboj. Ogromno vozil v prodaji je tako ali drugače slabih, te napake pa so prikrite ali zavite v najlepši darilni papir in sladke besede prodajalca. Treba je tudi presoditi, če se avto pelje kot se mora. "Drvar" razsuje avto že v 100000 km, pa čeprav je le-ta redno servisiran...
Skratka, čaka te zahtevna naloga.

To je problem vsakega rabljenega avta, če smo čisto pošteni. Èe bi iskal avto, v kakršnem stanju bi bil le-ta pri meni, potem sploh škoda, da bi gledal rabljene.

Res je, da s hidravličarji nimam izkušenj, vendar vem kako mora avto izgledati pri 200kkm, kako se mora voziti, če je podvozje porihtano, menjalnik deluje BP itd. Brez preverbe zgodovine in računov za menjane dele pa tako ali tako ne mislim kupiti avta. Zato bo to, zelo verjetno, še trajalo.

Gledam pa zaenkrat tele:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14153822
Italijanski brez gretja sedežev (velik minus)

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14094378
Tule mi je čudno, ker ni slik notranjosti, pa moč ne štima.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13946377&display=Citroen%20C5%20Tourer%202.2%20HDi%20FAP%20Exclusive%20...

No, sej drugače ni nujno, da bo na koncu C5. Èe ne bo dobre ponudbe, pač ne bo. Opcija je še Mondeo in zadnja možnost focus (že imava enega doma in je super za vozit, samo kvaliteta izdelave mi gre na živce)

Xandrej

rockson

Andrej spet udaril :)

Dal si dva extrema, ki pri meni ne prideta v poštev. 13k€ ne dam, ker enostavno nočem imeti toliko denarja vezanega v avto (mam že itak 2 doma) in vem, da lahko za moj nastavljeni budget dobim še vedno zelo dober avto.

Drugi bi lahko bil zanimiv, če je res dobro vzdrževan, ampak 3.0 enostavno ne rabim. 160 bi bil za moje vsakodnevne potrebe vrh glave.

Xandrej

Ja pa vseeno pogledaš če ga za 3 čuke odpelješ pa po vsej vrjetnosti je bil vzdrževan pa je to to... Razliko 5 jurjeih kaj gledaš hitro ne dobiš noter naprimer... :BigThumbs:

Oni prvi pa je seveda drag. Seveda če vse štima kaj piše je to to...

dvorjan

Oni beli je videti se najbolje.

Sicer pa so s starostjo vozil in vecjimi kilometrinami ponavadi avtomatiki bolje ohranjeni od rocnih menjalnikov. Sploh, ce je bil avtomatik vzdrzevan, bo z njim verjetno manj stroskov kot s kaksnim vztrajnikom in sklopko pri klasiki.

Ce je domaca ponudba preslabotna, poglej pa se cez mejo. Saj to ni nek bav-bav, jaz sem ze 6 avtov kupil iz tujine - Francije, Nizozemske, Belgije, Nemcije in Italije ... pa zaenkrat k sreci nimam slabih izkusenj. Je pa res, da je ohranjen in vzdrzevan avto drag tudi v tujini, tako da velja prvo in drugo stran na oglasnikih (ce sortiras po najnizji ceni) kar preskociti ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dobek

Citat od: rockson;256005Vprašanje glede avtomatskega menjalnika - to ni isti menjalnik, kot power shift v Ford Mondeu ali pač? Ford ima predpisano menjavo olja na 60kkm, kolikor berem za C5, pa menjave sploh nima predpisane, kar je meni povsem skregano z logiko. Zanima me zato, da vem na kaj biti pozoren pri pregledu avta in testni vožnji.

ne, ni isti
powershift je avtomatiziran rocni z dvema sklopkama (kot dsg pri vw), tu je pa klkasicen avtomatik
:burn:

rockson

Citat od: dobek;256032ne, ni isti
powershift je avtomatiziran rocni z dvema sklopkama (kot dsg pri vw), tu je pa klkasicen avtomatik

Hvala :BigThumbs: