XM V6 24V komande gretja, info displej, feltne

Začel/a BORCI V6, September 06, 2015, 09:38:32 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BORCI V6

POZDRAV VSEM,

Pred kratkim sem postal ponosni novi lastnik citroena XM V6 24V avtomatik,letnik 1999. Pojavila se je prilika za nakup, k sreci sem imel denar in sem avto kupil. Avto je registriran in morem rečt da sem prezadovoljen z voznimi lastnostmi tega avta, usnjeno notranjostjo itd...

ima pa  par napak, ki bi jih rad odpravil in rabim pomoč.

- gretje enkrat tipke delajo enkrat ne, s tem mislim komplet enota. avto je stal par let, zato sumim da je kje kak slab stik, me zanima ali ima kdo izkusnje s tem.

- rabim nov info displey - pol pikslov ne dela, oziroma a se da lahko kam popravit

- kupim original lita platišča 15 zoll, na mojem so sicer lita az, samo mi niso vsec , lahko jih tudi menjamo, dam svoja za original citroenova.

kasneje prilepim se slike avta in platišč.

hvala vsem za pomoč!

lp.borči

rsm23

Pozdravljen in dobordošel!

- glede gretja nebi vedel, ampak verjetno bo res nekaj v smislu slabega stika oz. hladnega lota.

- nov info display boš težko dobil, rabljen pa tudi vprašanje koliko časa bo zdržal. Problem pri zaslonu je da z leti odstopi trak s kontakti. Najboljša rešitev je torej vzet display ven, ga razdret in zamenjat kontaktni trak. Trak dobiš najceneje pri Kitajcih.

- glede platišč, tvoj xm bi glede na model in letnik v originalu moral imeti 10-kraka "Monte Carlo" platišča. Še dve sliki, da veš kaj iskati in katera so sploh original.

alesz

Èe ti kompletno vse "crkne" kar je povezano s klimo imaš sežgano ohišje varovalke spredaj v motornem prostoru....in ti zgublja kontakt.

superca13

Info display: na ebayu se dobi set za popravilo.  Kupi in popravi.
Za klimo in ventilacijo ti je alesz povedal.  Drugače pa multimeter v roke in iskat. Meri skonektane stvari, drugače je brez veze.  Druge ni.

Lp

BORCI V6

Citat od: alesz;207986Èe ti kompletno vse "crkne" kar je povezano s klimo imaš sežgano ohišje varovalke spredaj v motornem prostoru....in ti zgublja kontakt.
a je to ohisje zraven akumolatorja, kjer je noter več varovalk, ali ima xm kje posebej varovalko za klima sistem

BORCI V6

Citat od: rsm23;207985Pozdravljen in dobordošel!

- glede gretja nebi vedel, ampak verjetno bo res nekaj v smislu slabega stika oz. hladnega lota.

- nov info display boš težko dobil, rabljen pa tudi vprašanje koliko časa bo zdržal. Problem pri zaslonu je da z leti odstopi trak s kontakti. Najboljša rešitev je torej vzet display ven, ga razdret in zamenjat kontaktni trak. Trak dobiš najceneje pri Kitajcih.

- glede platišč, tvoj xm bi glede na model in letnik v originalu moral imeti 10-kraka "Monte Carlo" platišča. Še dve sliki, da veš kaj iskati in katera so sploh original.

super hvala, nisem vedel da je tolk variant, te 5 kraka bolj polna sem ze videl na enem karavanu in se mi dopadejo, monte carlo so tud lepa, če ma kdo za prodat naj se mi javi, lahko pa menjam za moje oz., ki so zdaj na avtu.

hvala, lp.b.

Tiki

To je tisti XM ki se je prodajal za neke nerealne vsote?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

mirchi

Najboljsi in najlepsi dalec naokoli, je pisalo v oglasu.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

zlikovski

Èe ga boš z gobcem čez robnik parkiro, boš hitro prednjo masko fental.
Jaz imam ene feltne če te zanima, prej jih je imel (Tiki).
Malo so za porihtat, drugače so vredu.
Link:https://www.google.si/search?q=XM+wheels&biw=1680&bih=894&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIn7ymjv7ixwIVC5EsCh0IaQHD#tbm=isch&q=XM+V6+wheels&imgrc=Cia_cWUK6JI5zM%3A

ModelJT

To ka si ti poslal so radkape zliko, razne če meni kako drugo sliko pokaže. Bolje direkt od slike link dat..
[SIGPIC][/SIGPIC]

rsm23

Citat od: Tiki;207998To je tisti XM ki se je prodajal za neke nerealne vsote?

Jap to bo ta. Mislim, da so mu menjalnik obnavljali pri Jerovšku...potem pa se je za 10k€ prodajal...dvorišče je bilo pa vso flekasto ;)

BORCI V6

aja 10000 eur??? ufff jaz sem ga dobil res ugodno, kdaj se je pa prodajal za tak denar? menjalnik naj bil res obnovljen tako mi je rekel bivsi lastnik in lepo salta,  vcasih ga malo cukne pred semaforji ko salta v prvo, prav tako naj bi bila obnovljena vsa hidravlika, razen pri pumpi malenkost pusca olje pri enem od vijakov, nisem se cisto prepričan a je zgornji, kjer je cev, ali je spodnji , narejen je bil tudi velik servis, jermen, vodna črpalka, hladilna tekočina itd...
ostale napake, ki sem jih ugotovil danes pa so:

ABS ne dela, prav tako ne gori lucka za abs na armaturi, kar bi po vseh pravilih morala

med voznjo se sem in tja priziga lucka za stop, lucka za temperaturo vode, kot  en lajt show, čeprav je temperatura vode na stevcu ok

ne dela pumpa v posodi kjer je vitrex za pranje prve šipe, razen ce je pri xm-u fora v tem da mora bit posoda za vitrex polna. pranja prve sipe zaenkrat ni :) , zadnja dela brezhibno

zanima me tudi ali je normalno da temperatura hladilne tekocine med počasno voznjo ali ko avto stoji na mestu naraste malenkost cez 90 stopinj in potem na odprti cesti pade pod 90...

drugace pa hud avto, notranjost kot nova vsi motorcki prvih sedezev delujejo, original radio z cd changerjem, v prvem postu sem omenil da ne deluje info diplay - levi, rabil bi se prvi pepelnik, ker ga ni oziroma nakdo ga je pozabil dat nazaj, polomljena so vratca kjer se ob zagonu motorja vtipka koda in plastika okrog stevca, ce ma kdo za 99 letnik se priporocam, samo to so malenkosti, voznja z tem avtom je res uzitek.

tezavo z enoto za ventilacijo sem odpravil, res je bila varovalka, samo ni bilo stopljeno ohišje, pač pa  slabi oksidirani kontakti  varovalke. vrednost je 40A, mislim da bi morala bit 30A, danes bom napolnil se klimo pa da vidim ce hladi.

hvala za vašo pomoč in izčrpne nasvete

BORCI V6

Citat od: zlikovski;208000Èe ga boš z gobcem čez robnik parkiro, boš hitro prednjo masko fental.
Jaz imam ene feltne če te zanima, prej jih je imel (Tiki).
Malo so za porihtat, drugače so vredu.
Link:https://www.google.si/search?q=XM+wheels&biw=1680&bih=894&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIn7ymjv7ixwIVC5EsCh0IaQHD#tbm=isch&q=XM+V6+wheels&imgrc=Cia_cWUK6JI5zM%3A

pošlji mi kako sliko, drugace sem pa brskal po netu in sem naletel na tole, te na sprikle tud zelo lepo pašejo, me pa zanima kolk jodov gre na xm-a in kaksen mora bit ET in seveda kolk colske so lahko da gume ne drgnejo ob blatnike?

alesz

Citatač pa slabi oksidirani kontakti varovalke. vrednost je 40A, mislim da bi morala bit 30A, danes bom napolnil se klimo pa da vidim ce hladi.
Bila je takrat neka akcija in se je to varovalko menjalo,s tem,da je bila nova 40A in imela je boljše priključke ,na eni strani bakrene........najbolje je zamenjati ohišje. Zadaj odpreti potegniti žici ven in obesiti na to Maxi ohišje z Maxi 40A varovalko ,potem je pa mir....

GSclub

pri pranju šipe pogosto crkne motorček. najbolje kupit novega, mislim, da je okr. 20eur in se še dobi.