XM V6 24V komande gretja, info displej, feltne

Začel/a BORCI V6, September 06, 2015, 09:38:32 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BORCI V6

Citat od: GSclub;208019pri pranju šipe pogosto crkne motorček. najbolje kupit novega, mislim, da je okr. 20eur in se še dobi.

mhm se mi je zdelo da bo to. kdo pa ima nadomestne dele, oz. kdo je uvoznik delov za citroen?

superca13

Motorček tudi pogosto zapika zaradi neuporabe. Se res dobi poceni novega, če se starega ne da več pognat. Je pa kar nadležno do njega prit.
ABS je marsikateri mojster kar odklopil, ko je zvedel za ceno senzorjev. Vsaj na S1.
Kazalec za temp. na armaturki in stop luč+ temperatura imata različne izvore. Slednji je na vrhu expanzijske.
ne vem kak termsotat im ta ES motor ampak med vožnjo more bit temp. na vrednosti termostata, na mestu lahko naraste vendar do temperature vklopa prve stopnje ventilacije. Ob prižgani klimi in vožnji navkeber + vročina lahko gre še višje, venda spet do vklopa 2 stopnje, ki ohlaja do prej omenjene 1 stopnje. Èe gre preko vsega, imaš nekje težavo.

GSclub

dobro leto nazaj sem dobil novega pri avtonovi (novaku) v ljubljani

BORCI V6

Citat od: rsm23;208007Jap to bo ta. Mislim, da so mu menjalnik obnavljali pri Jerovšku...potem pa se je za 10k€ prodajal...dvorišče je bilo pa vso flekasto ;)
jaz sem ga kupil za tri mestno stevilko , ubistvu zelo zelo ugodno

superca13

Citat od: BORCI V6;208020mhm se mi je zdelo da bo to. kdo pa ima nadomestne dele, oz. kdo je uvoznik delov za citroen?

Citroen Slovenija.
Ponaredki pa v lokalni avtoitrgovini.
Ali pa ebay za oboje.

superca13

Pozabil: predvidevam, da si preveril novo hladilne tekočine v expanzijski? do kod mora biti voda vidiš pri odprti posodi: ena pokončna plastika je v sredini, ta mora bit pokrita.

BORCI V6

Citat od: superca13;208022Motorček tudi pogosto zapika zaradi neuporabe. Se res dobi poceni novega, če se starega ne da več pognat. Je pa kar nadležno do njega prit.
ABS je marsikateri mojster kar odklopil, ko je zvedel za ceno senzorjev. Vsaj na S1.
Kazalec za temp. na armaturki in stop luč+ temperatura imata različne izvore. Slednji je na vrhu expanzijske.
ne vem kak termsotat im ta ES motor ampak med vožnjo more bit temp. na vrednosti termostata, na mestu lahko naraste vendar do temperature vklopa prve stopnje ventilacije. Ob prižgani klimi in vožnji navkeber + vročina lahko gre še višje, venda spet do vklopa 2 stopnje, ki ohlaja do prej omenjene 1 stopnje. Èe gre preko vsega, imaš nekje težavo.

hmm samo ce nebi delal senzor za abs, bi sigurno na armaturki gorela lucka za abs? pri meni ne gori nic.

ko se vkljapljajo lucke za tem vode in stop itd... slisim da se zraven na desni strani armature pod airbagom vklaplja nek rele...

BORCI V6

Citat od: superca13;208026Pozabil: predvidevam, da si preveril novo hladilne tekočine v expanzijski? do kod mora biti voda vidiš pri odprti posodi: ena pokončna plastika je v sredini, ta mora bit pokrita.

bom, antifriz pusca ne, saj videt ni nikjer in ni vonja po antifrizu okrog motorja, sipka za olje in pokrovcek za olje sta brez smetane, cevi od vode so normalno trde, niso pod pritiskom, kar se ponavadi dogaja pri zviti glavi oziroma zanic tesnilu od glave - glav, tukaj sta dve, hmmm lahko da je zabit hladilnik

superca13

Žarnico za abs preveri najprej, pol pa naprej.
A nisi rekel, da ti ABS sploh ne dela...?
Bi pomagalo, če bi ga dal na diagnostiko.

superca13

Citat od: BORCI V6;208028bom, antifriz pusca ne, saj videt ni nikjer in ni vonja po antifrizu okrog motorja, sipka za olje in pokrovcek za olje sta brez smetane, cevi od vode so normalno trde, niso pod pritiskom, kar se ponavadi dogaja pri zviti glavi oziroma zanic tesnilu od glave - glav, tukaj sta dve, hmmm lahko da je zabit hladilnik

Ne prehitevat. Hladilno dolij če je potrebno in opazuj.

psihopat100posto

pepelnik ti jaz podarim, pošlji mi kontakt na zasebno.
lp

rsm23

Daj ga na diagnostiko. Pri Xmu so nekateri stvari popravljali po liniji najmanjšega odpora. Tako da nebi bilo nič čudno da bi kdo ABS žarnico ven vzel. Načeloma bi ti moralo nedelovanje ABSa pokazat tudi na info displayu. Napako ki se izpiše na displeju pospremi tudi pisk.
Senzorji za S2 niso tako dragi kot za S1. Je pa treba prej preverit katerega imaš Teves ali Teves Mk20 (glede na letbik bo najbž slednji).

ModelJT

Citat od: BORCI V6;208014aja 10000 eur??? ufff jaz sem ga dobil res ugodno, kdaj se je pa prodajal za tak denar? menjalnik naj bil res obnovljen tako mi je rekel bivsi lastnik in lepo salta,  vcasih ga malo cukne pred semaforji ko salta v prvo, prav tako naj bi bila obnovljena vsa hidravlika, razen pri pumpi malenkost pusca olje pri enem od vijakov, nisem se cisto prepričan a je zgornji, kjer je cev, ali je spodnji , narejen je bil tudi velik servis, jermen, vodna črpalka, hladilna tekočina itd...
ostale napake, ki sem jih ugotovil danes pa so:

Sem delal pri Jerovšku ko je bil ta avto tam. So mu res menjalnik obnovili komplet. Pa pumpa je bila tut ene 2x pretesnjena pa je še kar puščala. Obnova menjalnika pa tudi ni bila poceni, se mi zdi, da je bilo govora o 1,5k.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Take, kot sem dal link so moje ALU-feltne, niso pokrovčki.

GSclub