Robotiziran avtomatski menjalnik P5008

Začel/a alan30, Avgust 18, 2015, 09:14:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Pozdravljeni,

Evo konec veselja, tudi jaz imam težavo s tem slavnim robotkom sicer ne na c4 ampak na njegovem bratrancu P5008 isto s... drugo pakovanje.:argue1:

No pa, da opišem problem, avto rahlo potresavanje pri speljevanju in menjanju prestav s prve v drugo in iz druge v trerjo, kasneje pa sem opazil kakor, da bi sklopka drsela pri menjanu prestave iz četrte v peto in s pete v šesto.

Močno sumim izrabljeno lamelo kljub samo 134k prevoženih km.
Jutri ga sicer peljem na servis da točno diagnosticiramo težavo.

Èe bo potrebna menjava pompleta sklopke bo verjetno pasala tista za ročni menjalnik predvidevam.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Kaj naj rečem, danes zjutraj ni kazal nobenih izrazitih simptomov okvare sem in tja je rahlo potresel med menjavo iz druge v tretjo tako da mehanik nikakor ni mogel po simptomih določiti kje je težava. Njegov nasvet vozi dalje dokler ne bo težava bolj očitna in jo bo lažje diagnosticirat.

Mimo grede sem dobil še ponudbo za menjavo komplet sklopke s vstrajnikom cena materiala 670€ roke mehanika pa eden mi vzame 70€ drugi pa 180€.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Odisej

če trese pri spuščanju (ko recimo spelješ) potem je sklopka...

alan30

Po moje jo počasi vrag jemlje ker v višjih prestavah imam občutek kot, da spodrsava preden prešalta v višjo prestavo.

Pa se sedaj sprašujem menjati tudi vstrajnik ali ne načeloma je prestavljanje tekoče in tiho nič rožljanja ali čudnih zvokov razen rahlega potresavanja, ki izgine , če rahlo bolj dinamično speljem in pa drsenje, ki je kot sem ugotovil bolj očitno pri bolj dinamični vožnji.

ps
In ponavlja se zgodba z menoj in francozi grrrrrr.:funny34d:

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

jumper1

Potresava ponavadi zaradi vztrajnika sklopka bo pa mogoče nehala drseti,tako da vozi dokler ne bo res bolj moteče.

alan30

Saj verjetno se bom še nekaj časa vozil tako, da bo res bolj očitno potem pa menjava.

Jutri dobim še eno ponudbo iz Bosne uradni Peugeot in Citroen servis, me pa res zanima kakšna bo cena tam doli.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Vlado333

Za 70€ ti bo nekdo menjal vztrajnik in sklopko?  Eni pa delajo poceni oz. zastonj.

alan30

Na Fiat Bravu mi je sklopko zamenjal za 50€. Naredi dobro za smešno ceno, edin čakalna doba je pa precejšnja.

Cena menjave v bosni pa bi me koštala (1317MARK- 660€) za material in roke (150MARK-70€) + 100€ za nafto, skupaj 830€. doma me pride za kakšne 40€ dražje takko da dol popravljat ni računice.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Evo sklopka naročena, mehanik mi je pa na dopust pobegnu, grrrrr.  

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Ker mehanik veselo čofota po morju, sem probal še nekaj in sicer ponovna ponastavitev menjalnika in sklopke. Vse skupaj je trajalo debeli dve uri in pol na uradnem servisu na Vrhniki. Rezultat pa je čisto drug avto, sklopka čisto drugače grabi kot je prej, mnogo bolj agresivno, pa spodrsavanja za enkrat ni čutiti (še).....

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Odisej

kako misliš bolj agresivno, deluje v ožjem hodu pedala?
koliko so ti pa vzeli za "ponastavitev"?

alan30

Sama nastavitev je bolj kot ne blažev žegen, ko je sklopka zanič je zanič vse ostalo nastavljanje in podobni posegi so samo začasna rešitev.
Pri meni je bilo vredu približno dva dni, potem pa ko sem se vračal z vikenda na Krku, tam se avtocesta kar lepo vzpenja proti meji je sklopka drsela kot sam hudič, takoj , ko sem prišel čez mejo sem poklical mehanika in se zmenil za termin za menjavo vsega kar je povezano s sklopko.

Odisej za nastavitev so mi vzeli 38€.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

north

In potem, ko bo nova sklopka bo potrebno spet ponovno nastavljat..In to prav smrdi po sklopki ko ustaviš ?
Citroën - Creative Technology

alan30

Seveda po menjavi sledi ponovno nastavljanje. Zna smrdeti po zažgani sklopki če ga priganjaš da drsi nekaj časa.

Avto je parkiran čaka na dele, jaz pa veselo z motorčkom na okoli skačem.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Evo mojega bolnika sem ravnokar predal v roke mehaniku. Kako se bo odvijalo naprej pa sporočam sproti.

ps
njegovo ženo sem pa zaposil, da bo dokumentirala vse skupaj.

lp
Alan

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]