Robotiziran avtomatski menjalnik P5008

Začel/a alan30, Avgust 18, 2015, 09:14:12 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Avto je razkopan, ugotovljene so naslednje napake. Vztrajnik je odslužil svoje in kaže zelo konkratne znake obrabe ima precej zračnosti in močno ropota, potisni ležaj je prav tako opravil svoje poslanstvo, ko ga zavrtiš se zatika in spušča čudne glasove, posodica za olje na robotku je spustila olje ravno tam kjer je varjena z dveh delov.
Sama lamela in košara ne kažeta neke strašne obrabe, prav tako vsi semeringi tesnijo.
Preventivno bom vseeno zamenjal vse semeringe, ostalo pa tako ali tako pride v kompletu, majčkeno me skrbi kako bo z dobavo posodice za olje na robotku.
Mimo grede je mehanik še ugotovil, da se nekaj čudno obnaša akumulator, kakor, da bi nekako vrel med polnjenjem in zato posledično spuščal kislino na oddušku akumulatorja, kar je vidno na okolici samega akumulatorja, zato sledi tudi menjava samga akumulatorja.

Naslednje poročilo sledi kmalu.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

gepl83

Samo vprašanje, da se vem pripravit za mojega. Kolikšna je verjetnost, da ima avto več kilometrov?

alan30

Je ni.Avto je letnik 07/2011, 07/2013 je imel garancijsko popravilo ventilatorja na hladilniku, takrat jih je imel 79000,kar je tudi zabeleženo v bazi podatkov. V Franciji je bil odjavljen s prometa 12/2014, uvožen je bil 03/2015, jaz sem ga kupil 05/2015, ko jih je imel 128000, zdraven sem dobil izpisek vseh servisnih posegov, ki so se delali na avtu, vključno z menjavo gum, brisalcev in ostalih malenkosti. Vglavnem avto je bil komplet pregledan na uradnem servisu, narejen je bil tudi vpoklic (menjava jermenov).
tako da kar se tiče kilometrov sem skoraj prepričan da so realni.

lp
alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Posodica za olje na robotku je naročena, pride jutri cena je pa 38€, mi je pa smešno da ne vedo iz glave katero olje gre v to posodico.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

gepl83

Po tem takem, lahko tudi jaz v roku enega leta ali dveh pričakujem kaj podobnega. Zdajle ima 108.000 km. Za enkrat se mi zdi vse ok. Sem pa tudi imel nekaj problemov. Po zadnjem upgradeu softwera in kalibraciji so se zadeve umirile.

alan30

Zanimivo je v bistvu to, da nista zanič lamela in košara ampak vztrajnik in potisni ležaj. Sem pa izvedel eno zanimivo prigodo okoli dvomasnega vztrajnika, in sicer nek model je rekel, da mu je predrago menjat vztrajnik, zato ga je dal zavariti tako da je ratal enomasni in zadeva špila že cirka 10000 km

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

fifk

Ja verjetno nekaj časa dela,  sam problem zna nastati po več kilometrih,  ker so obremenitve ostalih delov spremenjene. V današnjih avtih je zaradi teže vse dokaj precizno izračunano, z malimi varnostnimi faktorji.

To je le moje skromno mnenje...:)

jumper1

Citat od: alan30;208331Zanimivo je v bistvu to, da nista zanič lamela in košara ampak vztrajnik in potisni ležaj. Sem pa izvedel eno zanimivo prigodo okoli dvomasnega vztrajnika, in sicer nek model je rekel, da mu je predrago menjat vztrajnik, zato ga je dal zavariti tako da je ratal enomasni in zadeva špila že cirka 10000 km

lp
Alan

To je vse lepo in prav ampak pri enomasnem vztrajniku ima lamela vzmeti katere blažijo vibracije in tudi pri teh valeotovih kompletih z enomasnim vztrajnikom je tako.

alan30

A jih pri dvomasnem nima (lamela vzmeti mislim).

lp
alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

jumper1

Ne tu ni vzmeti lahko pogledaš na stari lameli.

alan30

Je še nisem videl, sem pa malo pogooglal in imaš prav.Sem pa še malo poiskal varjenje dvomasnih vztrajnikov in glej ga zlomka nekateri to res počnejo lamelo brez vzmeti nadomestijo s takšno, ki ima vzmeti in zadeva kao špila, kolikor je pa res varna in vzdržljiva pa sam vrag si ga vedi.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Ali kdo ve kakšno olje gre v posodico na robotku na servisu so precej skrivnostni, edino ceno so mi zaupali za liter 35€.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Hvala za informacijo o olju.
Prilagam pa še malo slik: star komplet, nov komplet brez vztrajnika in potisnega ležaja, ker sta že na svojem delovnem mestu in pa posodica za olje na robotku. Na zadnji sliki je tudi plastenka z tekočim zlatom ( cena za liter 36€ ).

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Tak na oko se vidi, da je lamela še zelo dobra.