čistilec trdih delcev fap

Začel/a ledi76, Avgust 11, 2015, 07:21:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ledi76

Pozdravljeni.Imam eno težavo in sicer pri berlingotu let.2011 hdi 1,6 93KM,prevoženih 150 000 km mi je serviser rekel da bo treba zamenjat filter za fap,ki pa stane 300€,kar je too much.Zanima me če se ga da ščistit,če se ga da kdo to dela,ali se ga mogoče da kje dobiti ceneje.Za odgovore se vam zahvaljujem vnaprej:AngelPray:.

l.p.

Citroenovc

Zakaj pa je too much? 4 leta star Berli menda ni vreden 500Eur pa da bi tak strošek predstavljal skoraj vrednost avta.

To je del čara imeti dizla. V Sloveniji. Ki je mala deželica.
OK

LP
Primož

xpuser

In potem delaš račiunico in kalkuliraš in premetavaš kroglice na računalu in nikakor ne prideš na zeleno vejo.

Xandrej

Samo v primeru da delaš preko 30K kilometrov na leto... Mi imamo sedaj novega bencinarja pri bajti pa pije 5.5 litra pa ma 120 konjev pa 18 col gume gor...

superca13

Samo z roštiljem se je lepše vozit.
Jaz delam do 20K na leto pa nimam težav, je pa res da je voz bil novi in ne nek drek iz neta.
Kakorkoli, avto je treba vzdrževat, če pa to ni možno pa je javni prevoz tudi opcija.

garac

včeraj sem bil na servisu, ko so pripeljali DS5 HY na vleki. Niti prdnil ni, samo alarm je tulil. Bil sem zelo pozitivno presenečen, lastnik ni tako, kot večina forumašev zagnal vik in krik, le nasmehnil se je, upam, da najdete napako, hvala vam. Ponj je prišla žena, ni težil, ni grozil. Uf, pa so še prijazni ljudje na svetu sem pomisli.

Povprečen forumaš bi seveda ob nasvetih ostalih strokovnjakov že na vratih vpil, češ kakšna jajca, nadomestno vozilo, odvetnik...

Hudiča, če kupiš avto, ki ima vgrajene cel kup opreme, je pač več možnosti, da gre kaj narobe. Pri novih dizlih je pač problem s to ekologijo, osebno tistih strupov iz filtra ne grem prat. Aja, no pa saj nimam dizla, zame je že BSI preveč
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

@ Garač Primerjat enega ki je kupil ds5 in dostavnika.

superca13

Pa ne vem, kako se FAP sploh lahko spere?
Eni so flancali, da to z WAP-om gre ampak ni mi jasno, kako lahko zažganine odstraniš z vodo pod pritiskom in...FAP ni ravno neka ploščata /odprta zadeva, kjer prideš vsepovsod zraven.
V keson, če je zanič, novega gor in bo mir.  Seveda vse ostalo preverit zraven.
Ker...vsako manipuliranje in izigravanje se zagotovo vrne kot bumerang v najbolj nemogočem momentu... in te avto pusti na cesti. :-)

Tako bi jaz naredil.

mirchi

Ce se da odtok ocistit se da tudi Fap.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Moj brat se spomnim, da je na 2.2 C5 pred leti dal to prat z wapom...pa je bilo glih ene 2000km OK in sem ga že naročal na servis.
Pa mu je citromajster pral.

Xandrej

Neke postopke sem gledal, da ven skurijo z nekim aditivom pa potem sperejo pa je to to... Ne vem...

CEPETKO

Predlani sem jaz svojega očistil iz preventive. Poglejte si slike sem dal gor ne vem v kateri temi je. Pri novejših to doma ne gre še posebej pri C5 MK3 in enoprostorcih saj filter na sredini ni razstavljiv  z vijaki kot je to pri C5 MK2 ampak ga je treba razrezati in ponovno zavariti če ga hočeš očistiti doma.
Èe ga pelješ "profesionalcu" zaracuna 300 eu samo ta ga da v krušno peč če pa tam ne zgori pa zamenja satje z novim v notranjosti tako da ga razreže in ponovno zavari. Sicer pa so te težave povezane samo z profili voznikov in so le ti krivi da pride do zamašitve dimnikov.
Citroen - kreative tehnoloži.

alesz

V tem času je tudi tehnologija čiščenje napredovala....nekaj takega,samo mislim da je sedaj že več takih "mašin " pri nas...........

xpuser

Samo to spet stane... Saj vidiš da gre večio debate v smer ali bo zastonj ali pa nič €.

CEPETKO

To je krušna peč zgori koliko pač zgori mehansko se pa kanali v satju ne čistijo.
Citroen - kreative tehnoloži.