ali je vaš C5 vzmeten ...

Začel/a garac, Junij 09, 2015, 11:35:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Moj C5 ima

lasièno vzmetenje
7 (16.7%)
idravlièno vzmetenje
35 (83.3%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 39

garac

Pozdravljeni, zanima me, ali je Vaš C5 tretje generacije, klasično vzmeten, torej na vzmeteh, ali Citroenovsko, na hidravliki.

Prosim kliknite v anketo.

Hvala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Sem kliknil na hidravliko. Ker od seke je na hidravliko.

garac

Prav me zanima, koliko ja katerih vsaj med forumaši, ker večina uvoženih se mi zdi, da je na fedrih. Teh pa je tudi verjetno največ v ponudbi med rabljenimi.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

visar

______/\\______
______/\\______

Lovro

Tukaj na forumu utegne biti več hidravličarjev zaradi ljubiteljstva.

Ostali pa itak kupijo na fedre, ker je ceneje, pa še ta hidravlika se kvari ;)

Pa verjetno smo v večini kupili rabljene hidravličarje - pa smo pri tistem, kar je Superca v drugi temi napisal (ne kupujemo novih hidravličarjev, pa so jih skenslali).
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

ja ampak smo jih kupili tako ali drugače. vsak avto je bil enkrat nov to pomeni tudi za firmo da jih proda.
______/\\______
______/\\______

Lovro

Že, ampak bi bil prodan še kakšen več, če bi vsi kupili nove.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dalibor79

BT-C5

moj vzmeten!
pred kratkim je znancu na vsem lepem počila vzmet!!
kupil je nov avto 1.6hdi 2009 130tkm,avto ja stal na parkirišču,bili so na kavi in pok..
kaj bi se zgodilo na AC nevem,avto pa je bil nevozen..
serviser je rekel da so že imeli nekaj primerov..pač poči??

lp.

garac

pa kaj je z vami ljudje božji, vzmeti pokajo na vseh koretah. Sodelavka je peljala redno servisiran bmw x3 pri pooblaščencu na prvi tehnični pregled, ki ga seveda ni naredila zaradi počenega fedra zadaj. Zamenjali so ðaba, enako ti to naredijo tudi pri naši firmi, če voziš k pooblaščencu. Ne poznam, koga, da bi feder počil med vožnjo, pa jih poznam dosti.
Ja, fedri so fajn a ne? Klinc pa hidravika, tisto je šele sranje, ko ti tista bomba eksplodira pri kolesu, al pa bog ne daj pri motorju.
Poznam pa tipa, ki mu je vsekala tista bomba, ko je odtrgalo nosilc na xantiji in porinilo skozi havbo, človek se je pokakal, ker je mislil, da je nekoga povozil.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Šefe, ne pretiravaj! Fedri pokajo, hidravlka pušča, mi pa še vedno govorimo in sanjamo o isti znamki. Baje je kar nekaj institucij, ki bi nam znale pomagati... Begunje, Lj.Polje, Vojnik...

superca13

Hrastovec...

Te so že fajn tile citroeni, če jim vse oprostimo.

odpad

Kolk je dejansko razlike med vzmetenim in hidravličarjem?

Moj je vzmeten.

Čojko

To moraš probat, se tudi morda najprej malo navadit na hidravliko in potem nazaj na fedre pa znaš ocenit.

StefZ

Citat od: Èojko;204677To moraš probat, se tudi morda najprej malo navadit na hidravliko in potem nazaj na fedre pa znaš ocenit.

Podpis pod tole. Jaz imam hidravliko + 18ke. Èez ležeče policaje ruka, čutijo in slišijo se udarne jame,... Isto kot na fedrih. Pri mestni vožnji po omejitvah bi rekel da ni neke razlike razen takrat ko na polno bremzaš pred semaforjem in se "zapičiš" na nos. Ali pa sem mogoče preveč pričakoval od hidravlike - sploh ko vidiš ono reklamo, ko ata šiba po makadamu, otroci notri pa mirno spijo. Takoj ko začneš z neko relacijsko vožnjo ali pa AC je pa čisto druga pesem.

Vsake toliko se mi zdi da je moj avto blazno trd - oziroma pozabiš kako je brez hidravlike.

No in sem imel 10 dni nadomestno vozilo Xsaro Picasso. Zdaj boste v luft skočili da ni isti avto ampak vseeno. Primerjava feder : hidravlika je bila. In moja rit jo je čutila. To je kot noč pa dan. Moram rečt da še nikoli nisem tako čakal, da dobim nazaj svojo c5-ko in da se s servisa še nikoli nisem peljal tako nasmejan...

Tako da je razlika. Je pa res, da dokler ne probaš niti ne veš.