ali je vaš C5 vzmeten ...

Začel/a garac, Junij 09, 2015, 11:35:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Moj C5 ima

lasièno vzmetenje
7 (16.7%)
idravlièno vzmetenje
35 (83.3%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 39

sl1

Jaz sem pa zadnjič (Imam Xsaro Picasso) imel nadomestni avto C5 1. generacije in moram reci da sem bil razocaran. Saj je bil bolj udoben od Picassoja, ampak ni bilo toliko razlike da bi rekel "vau". Potem sem pa nafehtal, da so mi dali za cez vikend eno Xantio (ta staro ki ima terenski rocaj namesto airbaga pred sovoznikom) in moram reci, da potem sem pa rekel "vau!". Bistveno bolj udobna je bila. Udarne luknje in lezeci policaji so se sicer se vedno cutili in slisali, ampak precej manj. Veliko drugih manjsih lukenj na cesti pa ni bilo cutiti. Super!
Se mi zdi da Citroen pocasi pocasi z vsako generacijo dela manj udobne hidravlicarje da jih bo na koncu lahko ukinil, ker ne bodo nic bolj udobni kot na fedre. Pac se ocitno na fedre bolj splaca avte delat - je vecji profit ker je nizja proizvodna cena.

Čojko

C5 MK1 ni bil hidravlično vzdrževan,...

andraž

C5 je trši, kot so bili včasih drugi hidravličarji, še vedno pa bistveno mehkejši kot avto s klasiko... Na kratkih luknjah ga čutiš precej podobno, na dalših grbinah in valovih pa je občutek udobnega plavanja, ki ti ga nobene vzeti in amortizerji ne morejo pričarati, mogoče še najbolj tisti na A seriji.To si moral voziti enega brez plina in z umazanim lds-om.

3001

Prvi avto hidravlika 1998 in zadnji 2015 hidravlika,vmes pa seveda samo hidravličarji.:funny34d: