Pred odhodom na dalj?o pot z vozilom

Začel/a garac, Junij 27, 2007, 06:48:15 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Zanima me, ali avto pred odhodom na počitnice peljete na k mehaniku, ali amzs, uradni servis... na preventivni pregled?
Ali vozilo pregledate sami? Kaj preverite? Nivo olja, tlak v pnevmatikah, tlak rezervne gume, tekočino za pranje stekel, nivo hladilne tekočine...?
Ali se držite nasvetov, ki jih vsako leto predlagajo v različnih revijah?
Po pravici povedano se mi zdi ?e prav neumno. Vsaki? sproti nam pišejo o pripravi na zimo, na poletje, dopust... Vsak voznik, ki ima vsaj malo razuma in vzdr?uje avto najbrž ve, kaj storiti.:funny34d:

nekaj nasvetov za vzd?evanje na http://www.citroen.si/index.php?sv_path=6031,6032,6044
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ponavadi pred dalj?o furo preverim tlak v pnevmatikah. (drugače pa 1x mese?no sigurno preverjam)

Potem dolijem tekočino za pranje stekel, pogledam nivo olja. (itak ga je vedno dovolj, ker servisiram avto na 12-15 tiso? km, pa mi nikoli ne zmanjka olja)

Pogledam ?e malo okoli po ma?ini ?e je vse ok...in to je to.

deyo

nič kaj posebnega, itak redno pregledujem tlak v pnevmatikah, nivo olja, nivo LHM-ja, tekočino za pranje stekel, vizuelno motor, itd.

Je pa res, da edino kar sigurno naredim je to, da napumpam rezervno kolo, ker na tega se pa čez leto sploh ne spomnem.:Hammer3:

gregor

Pred odhodom na dopust ponavadi natankam.
Pribli?no enako kot pravi deyo, olje, hladilno tekočino preverjam skoraj vsak vikend, gume preverjam pribl. 1xmese?no oz ko se spomnim.

Pred odhodom na dalj?e potovanje ponavadi vse to ?e enkrat preverim, vzame 5 minut časa.

Na ladi pa pred kako res dalj?o relacijo nama?em ?e kardane.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

JozeG

Po?teno povedano. Letos pred dopustom sem preveril:
- osebno
- EUR
- Citroen Asisstance

Uporabil sem vse.

deyo

JozeG

deyo

aaaa, to sem pa prebral u tisti drugi temi. Sm mislu da je bilo kaj hujšega.:Hammer3:

JozeG

Na srečo ne.
Bi bila res tema, ?e ne bi zamenjali.

gigo

Natočim bencin, preverim olje, namontiram prtljažnik, vzamem hladilno torbo ter seveda son?na ožala + nekaj malega denarja.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

Citat od: deyo;12346nič kaj posebnega, itak redno pregledujem tlak v pnevmatikah, nivo olja, nivo LHM-ja, tekočino za pranje stekel, vizuelno motor, itd.

Je pa res, da edino kar sigurno naredim je to, da napumpam rezervno kolo, ker na tega se pa čez leto sploh ne spomnem.

Isti postopek - mogoče naj ?e omenim da pregledam zavorne ploščice in pa dolijem hladilno tekočino (ker malo pušča Killer - dolivam itak tedensko).
:BigThumbs:
Hja, dougcajt mi je ja...

boga

Preverim tekočine in zrak, to je vse. Avto je itak vzdrževan
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

garac

MOram priznat, da sem vedno menjaval olje, plantine, kondenzator, svečke, preden sem šel na dalj?o pot.
Enkrat sem ?e v kranju ostal brez goriva na poti v Pariz. (1998)
Drugi? sem leta 1999 rekel, ?e dela doma, bo tudi drugod in pri 40 stopinjah menjaval kondenzator sredi gr?ije. In to kar dvakrat. Potem je z letalom priletel citroen asistance (sosed matja?) in prinesel potrebno orodje in zalogo kondenzatorjev. V kampu sva ga zamenjala ?e 1x in potem mir. NO, odpovedalo je ?e stop stikalo, a smo problem re?ili z malo ?ice in nekaj ročnih spretnosti.

Hvala bogu, da nisem bil s kakim C4 ker bil lahko le kot bjonda butasto gledal pod pokrov in to je vse. No mogoče odklopil aku in kao resetiral zadevo, kaj ve? pa pri novejših modelih ni storiti, razen ako je okvara mehanska.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

Nekaj napotkov kako se pripraviti za dalj?o pot z vozilom. Ali se vam ti nasveti zdijo smotrni, pa presodite sami.
[SIGPIC][/SIGPIC]

CitroX

Kaj ej to dalj?a pot?
Na avtu nič ne preverjam, avto vzdr?ujem kot je treba, star ?e ni toliko, težav (?e) ne povzro?a, olja pa ne pije. Gorivo natočim v SLO, ?e grem v tujino.

?e pomilimo, da v dveh tednih naredimo toliko kilometrov kot ena pot na morje, pa nič ne delamo panike vmes, potem tudi enakomerna vožnja ne more nič kaj ve? ?koditi.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -