Proðoh Bosnom kroz gradove...

Začel/a gule, Maj 29, 2015, 06:55:29 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Naslov pove nekaj, je tudi pesem stara na to temo...

https://www.youtube.com/watch?v=xOBjzQRi_qE

No od sredine marca sem na novem delovnem mestu naredil čez 10.000 km. Ker na teh potovanjih po BIH vidim razne zanimive zadevice, včasih tudi kakšno sliko naredim...no vse te slike, ki ih že imam, pa bodoče bom tukaj objavil...

Pa še kakšen komentar zraven...pa seveda pričakujem tudi kakšno debato/komentar cenjenih soforumašev...:BigThumbs:

Gule

gule

Reka Una, ter mesto na katerem sem jedel sendvič...zadevo seveda zalil z Preminger pivom iz tega kraja...

Lovro

V dveh mesecih 10.000 km. To je pa konkretna kilometraža, tako da ona pesem zgoraj res velja zate - si očitno večkrat prevozil BIH po dolgem in počez.

Sem videl na srbskem forumu, da si se ustavil še na enem zanimivem kraju, pa malica je bila tam bolj zanimiva, če se prav spomnim ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

Lokacija: Cesta Banja Luka-Travnik, preko planine Vlašiæ...naraščajoča rečica Ugar...

gule

Citat od: Lovro;203869V dveh mesecih 10.000 km. To je pa konkretna kilometraža, tako da ona pesem zgoraj res velja zate - si očitno večkrat prevozil BIH po dolgem in počez.

Sem videl na srbskem forumu, da si se ustavil še na enem zanimivem kraju, pa malica je bila tam bolj zanimiva, če se prav spomnim ;)

:BigThumbs: tako nekako...a so še kraji, ki ih nisem obiskal...pa bom...včasih tudi grem po kakšni makadamski cesti, samo da vidim kaj novega...je ta Sprinter pravi terenec!:BigThumbs:

gule

gule

Reka Bosna...nekaj km pred Dobojem, na cesti Zenica-Doboj...

gule

Jezero Žabari

Lokacija Donji Obudovci...na cesti Brčko-Modriča-Doboj...300 m od glavne ceste...

In zanimiva hiša v bližini...cena izidana iz majhnih opek v stilu graščine...z pvc okni...:argue1:

gule

Lokacija Medeno Polje(ogromno!!!)

na cesti Bihaæ-Bosanski Petrovac...

zlomjo

Lepo se imaš na delovnem mestu. Uni sendvič s pivom na tisti lokaciji... neprecenljivo

psihopat100posto

Citat od: gule;203879Lokacija Medeno Polje(ogromno!!!)

na cesti Bihaæ-Bosanski Petrovac...

Kaj avijona ni več na Medene Polju? Sem bil kot otrok vsako leto vsaj en mesec pri babici v Petrovcu, lepi spomini na tiste čase.:BigThumbs:
lp

zlikovski

gule

Citat od: psihopat100posto;203913Kaj avijona ni več na Medene Polju? Sem bil kot otrok vsako leto vsaj en mesec pri babici v Petrovcu, lepi spomini na tiste čase.:BigThumbs:
lp

Veš da ga nisem videl...tisti spomenik, pa je še...:Hammer3:

Zdaj ali sem avion spregledal...ne vem:AngelPray:

gule

Slika 1...zajtrk na Kupresu...pa dva stara kombija z Italijanskimi označbami sem srečal na Kupresu na poti nazaj...

Slike ostale...jezero Buško Blato med Tomislavgradom in Livnom...največja umetna akumulacija v Europi...

V daljavi se vidi most, ki sem ga kasneje prevozil...na eni sliki je tudi galeb, ki me je spremljal na mostu...zadnja mislim...

gule

Pot, ki vodi od Banja Luke do Travnika...preko planine Vlašiæ(via Kneževo/Skender Vakuf), ob kanjonu rečice Ugar...

Kot vedno prvo malica...

Potem na poti nazaj zavijem na to fino lokacijo, ki je namenjena izletnikom...neka ribiška koča...ima celo lep izvir. Tu u miru spijem pivo, ki sem ga mrzlo kupil v Kneževu. Ta lokacija je ob cesti in se spustiš par metrov po mostu po hribčku navzdol pokritem z šodrom. To se je skoraj izpostavilo kot fatalno...namreč na kocu sem komaj splezal z kombijem nazaj na glavno cesto...tisti ASR knof sem izkapljal, pa ni preveč pomagalo...sem bil prelahek odzadaj, tam pa so pogonska kolesa...merc pač...:Hammer3:

No z zaletom in veliko kamnov na vse strani sem se skobacal nazaj...:BigThumbs: