Manjkalo 0,75 l LDS pri 30.000 km/2 leti!

Začel/a Prosurfer, Maj 27, 2015, 06:11:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

C5 III 2.0 HDi je pravkar mimo garancije (2 l) in ima drobiž preko 30.000 km.

Ali je normalno, da je bilo treba doliti cca. 3/4 litra LDS, dokler se ni prikazal LDS na vrhu rezervoarja (v najnižjem položaju avta)?
Nikjer nisem zaznal kakega puščanja hidravlike, nobenih sledov LDS.

Koliko je sploh skupaj LDS-a v hidr. sistemu (najbrž manjkajoča količina ni ravno zanemarljivi delež)?

lugr78

mislim da moraš za pravilno višino z diagnostično napravo spustiti pritisk in šele potem pogledati nivo.
Da nisi preveč nalil?
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

sulicar

Jaz tudi,ko ga spustim v najnižji položaj ne vidim olja. Kje je sploh oznaka,vsaj jaz je ne vidim....

3001

No da vam odgovorim iz lastnih izkušenj.Isto sem dolil olje v nizkem položaju kot vi,skoraj pol litre. No vmes sem kupil diagnostiko in naletim na izpust tlaka v hidravliki , in glej ka zlomka tisto olje ki sem ga dolil sem moral ven potegniti, ker ga je bilo preveč.

3001

Oznake ni ,olja je dovolj ko pokuka na dnu mrežice.

Prosurfer

Èe se v spuščenem položaju največ LDS-a vrne v posodo (sicer pa ga je v drugih položajih višine avta v posodi manj) in ga je do vrha posode (da se vidi skozi mrežico odprtine), potem najbrž ni preveč LDS-a (saj ima prostor v posodi).
Neka enostavna kontrola količine LDS-a (npr. višina nivoja) najbrž mora biti, glede na enostaven dostop za dolivanje. Èe bi bila kontrola količine bolj zahtevna (in posledice napačne količine hujše), potem lastno dolivanje najbrž ne bi bilo mogoče. Zgolj razmišljam...

Čojko

A nimajo tej sofisticirani/elektrificirani/diagnosticirani novi avtomobili nikjer senzorja in opozorila ko je potrebno doliti manjkajoči LDS?

Xandrej

Ne. Za vsaki drek ima lučko za to pa ne...

xpuser

Citat od: Prosurfer;203786Èe se v spuščenem položaju največ LDS-a vrne v posodo (sicer pa ga je v drugih položajih višine avta v posodi manj) in ga je do vrha posode (da se vidi skozi mrežico odprtine), potem najbrž ni preveč LDS-a (saj ima prostor v posodi).
Neka enostavna kontrola količine LDS-a (npr. višina nivoja) najbrž mora biti, glede na enostaven dostop za dolivanje. Èe bi bila kontrola količine bolj zahtevna (in posledice napačne količine hujše), potem lastno dolivanje najbrž ne bi bilo mogoče. Zgolj razmišljam...

Ene stvari je boljše pustiti pri miru.

Prosurfer

Ja, res je, eni še žarnice menjujejo na servisih, niti jih ne zanima, kako bi se lahko menjale. Da o nalivanju Vitrexa sploh ne govorim (tudi to naredijo na servisu, če je treba).

Drugi pa smo drugačni in radovedni...fajn je svoj avto vsaj malo poznati. Še posebej tiste dele, po katerem se Citroëni razlikujejo od drugih krip. ;)

Citroenovc

A veš, da prednjo žarnico pa res raje dam menjat na servisu. Košta me nič, roke si pa ne rabim lomit in klet "kako že moraš tle zvit prste, da pridem do tam in tam".
OK

LP
Primož

Prosurfer

OK, pri C5 morda res bolje zaradi sprednjih na servis (vsaj pri C5 II vem, kako je bilo menjati ksenonke...in pri tem skuriti balast). Ampak nekje je treba nabirati izkušnje...in sive lase. ;)

MSrougeZX

Pri c5 III pa res ni potrebno nič lomit prste!
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

xpuser

Citat od: Prosurfer;203841Ja, res je, eni še žarnice menjujejo na servisih, niti jih ne zanima, kako bi se lahko menjale. Da o nalivanju Vitrexa sploh ne govorim (tudi to naredijo na servisu, če je treba).

Drugi pa smo drugačni in radovedni...fajn je svoj avto vsaj malo poznati. Še posebej tiste dele, po katerem se Citroëni razlikujejo od drugih krip. ;)

Saj ne da me briga, samo 30.000 v 2 letih? Računica?

Prosurfer

Kakšna računica? Premalo km ali kaj? Ni vse v računici. Avto se nobenemu še ni splačal (razen taksistom).
Tudi žene in otrok se glede na računico ne splača imeti.
Pa je realnost na srečo drugačna. :)