C4 1.6Vti Exclusive (Gox)

Začel/a Gox, Maj 21, 2015, 11:52:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroX

Vidim, da lepo šiba ta 1,6 VTI.
A ima kdo informacije, kako je s temi vti-ji (PSA) in s poravnavo verige (ali nekaj takega)?
Menda je bilo kar nekaj težav s tem.
Gox, je imel tvoj C4 kak vpoklic?
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

MSrougeZX

Probleme z verigo je imel thp in ne vti.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Pri prejšnjem lastniku mislim da sta bila dva vpoklica, termostat pa menjava in barvanje haube.

Hauba se na vogalih spet "napihuje", termostat pa sem lani tudi jaz še enkrat zamenjal.

Za verigo pa ne vem.

Kmalu grem na servis na 120.000km, verjetno v naslednjih tednih. (se morem še naročit)

CitroX

Gox

Danes pregorela dnevna luč-ka ... žarnica 21/5W, namesto dnevne gori samo nitka 5W na eni strani, 21W na drugi.

Jutri menjam.

hahehihoh

Waw, kako je lep :BigThumbs:

Moj izgleda proti tvojem prava grdoba :(  verjetno zaradi platisc, ker je zdaj na jeklenih. Bi bil vsaj malo lepsi, ce bi imel pokrove.

CitroX

Èe pogledaš cene jeklenih platišč + pokrovov si na slabšem kot da kupiš lita platišča. Lita poceni stanejo verjetno okrog 70€ in če kupiš najslabša, so še vedno lepša kot jeklena.

Originalni pokrovi so pregrešno dragi. Drugi hiterje odpadejo.
Po navadi se kakih par izgubi, pa se kupijo novi ... začaran krog.

Dve sezoni sem na xsari premontiral .... nato pa kupil še en rabljen komplet litih. Ko pride zimska sezona, se mi vedno smeji, ko pomislim, da bi moral jeklena montirati.

hahehihoh

Mene so prisla stiri jeklena platisca z dostavo 140e, kar je se vedno pol ceneje kot lita. Pokrovov nisem niti dajal gor.

Čojko

Pojdi na Sermin - Voza d.o.o.
Jaz sem za Vivarota dobil original ponaredke po 15 EUR/kos. Ni kot original, vendar za nekaj let pa bo.

hahehihoh

Citat od: Èojko;225881Pojdi na Sermin - Voza d.o.o.
Jaz sem za Vivarota dobil original ponaredke po 15 EUR/kos. Ni kot original, vendar za nekaj let pa bo.

To mi se zdi brezveze. Originali so cca 20€/kos. Ta denar raje porabim drugje :)

Enkrat spomladi so bili pri Citroenu v akciji pokrovi za 15-30€/ komplet 4 pokrovov, ampak obupno grdi modeli.

Gox

Žarnica zamenjana, tokrat z novo iz German technology :)

Je pa pregorela nitka 21W in začela svetit 5W na obeh polih, tako da avto ni zaznal pregorele dnevne luči in ni javil opozorila.

Gox

17ga naročen na servis ... 119.000km bo.

Danes dodal aditiv za mašino Vti in natankal polno.

:BigThumbs:

Gox

Servis na 120.000km narejen.

Zračni filter, filter kabine, filter olja, olje, svečke ... mehanik opazil še počen čep na ekspanzijski posodi, tako da je dal novega.
Dolit tudi zimski vitrex, podmazani panti in ključavnice, preverjene zavore.

Prve ploščice pregledane, če so še ok zalepljene (zaradi veliko kilometrov), tako da so se dale nazaj in bodo še za 20tisoč km.

Nosilec auspuha se je malo majal, tako da je majster pripikal še eno piko s švas aparatom.
Vizualni pregled avta ok, računalnik tudi pravi nič napak ... tako da vse ok :BigThumbs:

Zimske gume 3-4mm, Alpinke, še to zimo jih porabim do konca :)

Vozim naprej :BigThumbs:

hahehihoh

Mi je znana delavnica, tukaj je bil tudi moj  na zadnjem servisu. :)

Gox

Je podobna, ma ni tista kjer si bil ti :)

Sem bil pri Jenku, Cerklje na gorenjskem.