Citroen GS 1973 de Èojko

Začel/a Čojko, Marec 28, 2015, 09:32:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Enajstletne sanje,...

Že skoraj pozabljena nikoli uresničena želja,...

Avto mojega letnika, letnik 1973,...

Nekaj posebnega, revolucionarnega za tisti čas in kar si lahko še privoščim,...

Za zmeraj,...

Citroen GS

Želja se mi je končno uresničila! :emot90:

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

rsm23

Torej gre za rdečega iz Rijeke?
:emot112:

Še dobro da imaš blizu Pot sv. Antona če bo potreba... :Hammer3: :argue1:

gule

Čojko

Ustaneš, greš odtočit, pogledaš skozi okno,.... ahhh

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

JureA

:BigThumbs:

Ravno za tega je še bil prostor na dvorišču!
V življenju je treba imeti izzive.
Upam, da ti soproga ni ukinila dostopa v hišo - ali pa moraš po novem spati v GS-u?

JureA

Takole pa soproga komentira:

- "Toti Èojko pa je fsekan! Zaj ga pa bo žena zagutnila!"

Čojko

Ja, ta je prišel iz Rijeke. Od prvega lastnika, 81 letnega gospoda, upokojenega polkovnika, ki mu je vožnja postala muka. Kupljen je bil leta 1973 v Ljubljani. Najprej so 8 let stanovali v Puli in bili brez garaže, nato se preselili v Rijeko, kjer je bil nato stalno garažiran. Ves čas je lepo skrbel zanj, redno servisiral in ga tudi 42 let stalno vozil.
Imeli so ga za družinskega člana in iskali kupca, ki bo vsaj podobno skrbel zanj še naprej.

Meni je čudovit. Ta barvna kombinacija je res nekaj posebnega. Je bil vreden čakanja.

Hvala Guletu, ki je pokazal oglas.
Hvala Juretu za en kratek stavek, ki me je opogumil.
Najlepša hvala razumevaječi boljši polovici, ki se zaveda kaj je imeti srečnega moža.

zlikovski

gule

Èojko čestitke!
 Upam, da boš ti do mene bolj pravičen in mi NE BOŠ pokazal oglas za kakšnega starega Citroena...

Vprašanje, a ti imaš garažo za vse te avte?

Srečno in upam, da imaš stalno službo...

Zeko124

Srečno vožnjo, pridemo ob priliki kaj naokrog :BigThumbs:!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

amipick

Èojko,čestitke!
Še vedno nisi odgovoril na vprašanje;V katerem od treh zdaj živiš?:Hammer3:
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Citroenovc

ÈEstitke! Bravo. Avto je fenomenale.

In pa verjamem, da je tudi Èojka čisto razumevajoča. Meni se je lani, ko sem jo spoznal, zdela zelo OK oseba.

In še za vse pametujoče tipa "sami stroški bodo" - če smo natančni 3 taki obnovljeni, vozni in v top kondiciji GS še vedno koštajo manj kot en C5 III, za ceno enega vztrajnika pri C5 imaš tu po moje vse tri letno vzdrževane (ko so enkrat porihtani) ipd ...
Zemljo pa so tile 3 GSi ekološko v zadnjih letih obremenili nepredstavljivo manj kot jo bo izdelava enega modernega dizla, eko hibrida ali električarja.

Èojko živi svoje sanje in to ej edino prav! Bravo Vladimir!

Se zagotovo oglasimo prvič, ko bomo kaj na Obali. Tale vozni park je treba nujno videt.
OK

LP
Primož

Čojko