Citroen GS 1973 de Èojko

Začel/a Čojko, Marec 28, 2015, 09:32:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tourer c5

Uuuuu, lep vozni park, čestitke!
[SIGPIC][/SIGPIC]

superca13

Èojko, tam na parkirišču imaš keramične ploščice položene ali imaš betonske plošče?
Se lepo sklada s škarpo zadaj.

garac

ej, čojko, čestitke, ni ti pomoči, odlično!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Citat od: superca13;200881Èojko, tam na parkirišču imaš keramične ploščice položene ali imaš betonske plošče?
Se lepo sklada s škarpo zadaj.

Tiskan beton je. Po večini okoli 12 cm debel. Kjer so parkirani avti pa je temeljna plošča z dvojno armaturo debela 20 cm, tako da lahko kadarkoli naredim zaprto garažo ali celo še eno nadstropje gor.
Drugače pa sta dve varianti v igri. Eno sta na spodnjem delu temeljne plošče dva debela kamnita stebra kot pri hiši, zadaj na škarpi pa štirje in čez lesena konstrukcija pokrita s korci. Na spodnji strani pride 55 cm visok lepljen tram dolžine 11 metrov, da me stebri ne ovirajo pri parkiranju.
Druga pa je klasična istrska pergola iz akacijevih kolov (za škarpo so že vidni štirje) in gor trta, ki že raste med oleandri.
Bo verjetno ta druga varianta. Manj vizuelno obremeni okolico. Gre se mi predvsem za senco. Garaže za oldiče pa imam tako ali tako tam zraven.

sušo

Lepa trojka, bravo Èojka eeee Èojko.
No čeprav tud Èojka je pripomogla s svojim razumevanjem odvisnika. He he
Lepo jih je videt poštirkane.

superca13

Citat od: Èojko;200892Tiskan beton je. Po večini okoli 12 cm debel. Kjer so parkirani avti pa je temeljna plošča z dvojno armaturo debela 20 cm, tako da lahko kadarkoli naredim zaprto garažo ali celo še eno nadstropje gor.
Drugače pa sta dve varianti v igri. Eno sta na spodnjem delu temeljne plošče dva debela kamnita stebra kot pri hiši, zadaj na škarpi pa štirje in čez lesena konstrukcija pokrita s korci. Na spodnji strani pride 55 cm visok lepljen tram dolžine 11 metrov, da me stebri ne ovirajo pri parkiranju.
Druga pa je klasična istrska pergola iz akacijevih kolov (za škarpo so že vidni štirje) in gor trta, ki že raste med oleandri.
Bo verjetno ta druga varianta. Manj vizuelno obremeni okolico. Gre se mi predvsem za senco. Garaže za oldiče pa imam tako ali tako tam zraven.

Fino. Se mi ful dopade ta tiskan beton! Jaz nekaj gruntam okoli bajte, moram naredit en plac za mizo sparkirat, pa streho prek naredit, pa žar zazidat, pa malo ideje zbiram.
Da ne bom samo v garaži čepel ko neki majmun:BigThumbs:

garac

ne vem če se to pri nas obnese, zaradi soli poznimi? Sicer pa res lepo izgleda, tudi gox ima nekaj takega na dvorišču
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Po Kopru se je na določenih mestih že popravljal tiskan beton ..naš je zaenkrat še ok ... verjetno pa mu res sol škoduje.

@Èojko ... zdej ko so že trije, bi pa lahko začel razmišljat še o enem modrem :BigThumbs:

superca13

Citat od: garac;200906ne vem če se to pri nas obnese, zaradi soli poznimi? Sicer pa res lepo izgleda, tudi gox ima nekaj takega na dvorišču

Jaz bi naredil to ob hiši, kjer se ne vozi z avti, kjer se ne soli itd.
Za postavit mizo in stole, pločnik do tega itd...
Da ne parkiram mize direkt na travo, ker je po 14 dneh trava kaput. In vakič ko grem s kosilnico ven moram to sranje premikat.

Dvorišče imam že v asfaltu ki se v naši klimi svetovno obnese.

Sem pa zasledil, da zna beton cvetet na naši klimi? Kao da slini nek soliter ven...ne vem, se moram z eni malo pomenit, ki to dela.

Èojko sorry, spet smetim.

Xandrej

Èojko čestitke na sanjah... Moj bo tudi enkrat rdeč...

Tiskan beton pa sol (death). Mi smo ob cesti tam ko plug vrže sol na dvorišče ga je pojedlo...

Čojko

Potiskan beton mora biti na koncu premazan. Premaz se z leti spira in ga je potrebno obnavljat (nekje na 3-5 let v odvisnosti če je pohoden ali povozen). Èe tega premaza ni se voda vpija v zgornjo plast in po zmrzali zacveti. Sol ali ne sol nima veliko veze razen če te današnje kemikalije vsebujejo sredstva, ki uničujejo premaz.
Je pa cena za tiskan beton nekje od 30 -40 EUR na m2 all inclusive odvisno od debelosti, ali je zraven tudi priprava terena, kvadrature, ipd. Meni o delali TIS-BET

gule

Èojko, če boš hotel, da je število tvoje zbirke parno, pa če boš želel en uporaben avto(mislim na 5 vrata), se zmeniva za Gsa...:funny34d:

Si ga nihče ne zasluži več kot ti...:emot112:

Pa še popust na količino bo...:BigThumbs:

andraž

Se klanjam tvoji gospe, da te še ni izselila... Èestitke za novega člana druščine!

Lovro

Po mojem je srečna, da ima mir pred descem, ki se mota med svojimi avti :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

sasaljut

Uf, madonca, beton gor ali dol, Čojko SVAKA ČAST!!! Jaz imam težavo kako vzdrževat tri barve na moji Dyanci, ti pa... Ni ti lahko, je pa fajn! Bravo!!!