Nakup c3

Začel/a 300M, Marec 23, 2015, 12:49:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

300M

Lep pozdrav ker kupujem avto in mi je v oči padel citroen c3 1.4hdi 16v (90KM)  ma zanima nasploh kaksni so kaj ti avti kaksna je masina ali je zanesljiva kaksne se pomankljivosti in hibe masine ter nasploh avtomobila zanima me tudi poraba takega avtomobila (povprečna mešana in pa koliko bi pil če je več vožnje po mestu do kam lahko zraste poraba) se mi pa dopade c3 pred drugimi (clio, fiesta, polo...) ker ima dosti opreme za tako majhen avto vec kot konkurenca. Gledam pa starejsi letnik in pa z ceno tam do 3500€. Hvala za ogovore in pomoč!

zlomjo

c3 1.4hdi 16v je avtek, ki me je navdušil od prvega dne. Zelo prožen motor. Èe želiš kupiti prav ta motor, vedi da so ga leta 2005 zamenjali s 1.6hdi 16v. Po moje je njegova največja hiba visokotlačna črpalka, ki je znamke Delphi in tako kot pri Cliotih in Meganih rada zariba. Pri 200k km je zaribala tudi meni. Vse ostalo je bp. Kasneje smo kupili ženi 1.4 8v, pri kateremu pogreša kakšen konj na klancih na avtocesti, ko mora zmanjšati hitrost zaradi nenadnega prehitevanja kamionov, predvsem vzhodnih. Poraba pri obeh je okoli 4,8 pri mestni vožnji in avtocesti okrog 120 na tempomatu, na relacijski vožnji pa 4,4.

cikocx

Èist uredu avtek, moja sestra ga ima že sedem osem let, zelo zadovoljna z njim, sam nima še 100 000 km, majhna poraba,...
Cx za zmeraj:BigThumbs:

xpuser

o tem motorju imaš nekaj napisano na forumu, ni kaj preveč hvaljen in tudi delali ga niso preveč dolgo.

300M

Citat od: xpuser;200416o tem motorju imaš nekaj napisano na forumu, ni kaj preveč hvaljen in tudi delali ga niso preveč dolgo.

sem iskal pa nisem nic nasel ali bi lahko dal link od teme prosim? Hvala!

garac

nekako najbolje deluje prvi z oglasa, ne vem čemu nekateri skrivajo tablice?
tretji je XTR in je težje dobit karoserijske kose, jih ni bilo prav veliko pri nas.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlomjo

Uni za 2650 je že prodan, XTR pa ima motor 1.6.

JozeG

Imel sem ga 3 leta. Stalno neki problemi z računalnikom - oziroma senzorji. Zato so ga tudi nehali delat.
Še dobro, da je bil Citroen assistance. Sem ga kar nekajkrat rabil.

300M

aha vidim da nekaterim je sluzil dobro nekaterim pa ne sem mislil da se bom lazje odlocil na podlagi odgovorov pa sedaj se sam ne vem ali naj vzamem 1.4 hdi 16v ali ne?

dvorjan

Ma ce ze dizel, potem novejsi 1.6 HDI. Ali pa daj bencinarja na plin predelat, ce te ze poraba toliko zuli.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

300M

se pravi se je bolje izogniti 1.4hdi 16v motorju?

dvorjan

Ni se mu treba ravno izogniti, malo potipaj lastnika, kako in kaj je ze postoril v zvezi z vzdrzevanjem.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlomjo

Ko sem nabavil ta mali mlinček, sem tudi jaz brskal po forumih o hibah motorja, vendar nisem nič našel, le da so delali motor do leta 2005. Iz moje izkušnje ti povem, da so težave z visokotlačno črpalko Delphi, glede nje lahko tudi vprašaš Renaultove majstre.

300M

koliko pa pride ta crpalka za zamenjati se jo da kako obnoviti? po cem ves da je fuc ko kupujes avto?