Nakup c3

Začel/a 300M, Marec 23, 2015, 12:49:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlomjo

Jaz sem jo dal renovirati. Me je prišlo 800€. Večji problem je bil ta, da mi je zaradi nje preskočil jermen in mi je zvilo izpušne ventile, tako da je bilo skupaj 1300€, kar je skoraj toliko kot je avto vreden.

300M

se pravi 1.4 hdi in 1.4 hdi 16v odpade in naj raje gledam kaksnega drugega dizla v tem rangu?

zlomjo

Kdo pravi, da je 1.4 hdi 8v slab?

Sicer pa sem bil s 100000 km prevoženih v 2 letih z 10 let starim avtom super zadovoljen do okvare visokotlačne.  Ko sem izbral C3čka, sem izločil Cliota ravno zaradi Delphijeve črpalke, nisem pa šel za tem, da ga ima lahko tudi 1.4 16v hdi.

zlomjo

Lani smo kupili C3čka 1.4 hdi in ravno te dni bomo zamenjali še 1.4 16v hdija za novejšega z 8v.

300M

se pravi 1.4hdi 16v imam problematično črpalko 1.4hdi pa ne in je ok motor kaksni pa so kaj ti 1.4 hdi ali je dovolj močan za c3? kako se obnese na avtocesti?

zlomjo

Meni je OK, žena bi imela še kakšnega konjička več. Najbolje, da se zmeniš za testno vožnjo in se zapelješ čez npr. Vrhniški klanec.

300M

dobro se pravi bi bil za kdaj pa kdaj na AC? Poleti vecinoma do morja?

zlomjo

Seveda. Žena naredi vsak delavnik 220 km po avtocesti.

300M

aha super se pravi potem za 1.4 hdi ni nobenih hujsih napak kot z 16v?

zlomjo

Po moje ne. Vprašaj še koga. Delphijeva črpalka ima neke probleme z mazanjem in so mi priporočili naj vsake toliko nalijem malo dvotaktola v gorivo. Od lani sem naredil 40k km brez težav z renovirano pumpo. Prvi lastnik je naredil 100k km brez težav in če bi jaz lani prodajal avto pri prevoženih 200k km bi ga navdušeno hvalil. Tako pa sem ugotovil, da ima to nesrečno črpalko.

300M

kaj pa bencinarji c3 kaksni so kaj 1.4i (74KM) in pa kaksno porabo imajo priblizno?

GSclub

takega trenutno vozim, nadomestnega. Všeč mi je, meni je ravno prav močan za tak avtek. Porabo po BC imam po dobrem tednu 5,9, vozim pa umirjeno do srednje.

300M

aha kako se kaj vozi na avtocesti npr. pri koliko obratih je pri hitrosti 120/130kmh in pa koliksna je takrta poraba

GSclub

pri 120-130 je poraba okoli 7. po mojem občutku (in primerjavi z GSA, ki ima podobno razmerje med močjo in težo - ne vem pa, koliko je ta primerjava zate relevantna) ga pri višjih hitrostih začne matrati zračni upor. se pa vseeno lepo in z lahkoto pelje 120-130.

300M

aha ima se kdo tak avto in njegove izkusnje znjim?