Izkušnje s plinom iz prve roke

Začel/a sl1, Marec 07, 2015, 07:59:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

psihopat100posto

ja ti maš dizla za vsak dan, če bi se z XMom celo leto vozil bi sigurno drugače študiral, plin pa če daš zmontirati nekomu z izkušnjami sigurno dobro špila v večini avtov. Meni se je na 24v prižigala ena lučka na katero sem se navadil pač, mi je pa vedno šlo na smeh ko sem šel tankat.
lp

gule

Citat od: superca13;199902Jaz tudi pogosto razmišljam, da bi na plin predelal ampak glede na to kaj lahko preberem  oz še pomembneje, kaj mi plinaši razlagajo, se za plin še dolgo ne bom odločil.
-vsak in res vsak ima  direktno ali indirektno neke težave: prižiganje lučk, cukanje, nastavitve nikakor ne morejo v nulo spravit, slabše performanse, se kaj drugega začne kvarit itd itd. Tistim, ki samo na ceno plina gledajo in jih ostalo ne moti so zmagali, ostali pa bolje da na bencinu ostanejo(mo).

So res lahko težave, ampak jaz ih nisem imel...avto je na plin šel isto kot na bencin, če ne še boljše na plin:BigThumbs:

Predlagam, pa nakup avta, ki že ima plin, saj je tako ponavadi ceneje...

superca13

Se strinjam,  ni vseeno kdo montira.  Eni dobesedno s fračo nastrelajo sestavne dele noter. Drugi so pa res vzorno narejeni.
Verjetno je enako pri nastavitvah.

dexterboy

Da še jaz pristavim svoj piskerček:

Xantia 1.8 16V, vgrajen Prins, narejenih že blizu 60t km, mehansko mazanje ventilov

Xsara 1.6 16V, vgrajen Poljski sistem Stag, nima mazanja ventilov, vgrajen pri best ob the best, Dori.

S Prinsom imel težave pri prostem teku in preklopu pri nizkih temperaturah, Xsara... niente :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

xpuser

Je to mogoče od kakšnega forumaša?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9407797&show=1&avto=
zmotilo me je sledeče
narejen veliki servis: menjava glave motorja, ventilov, jermena....

ModelJT

Citat od: xpuser;199949Je to mogoče od kakšnega forumaša?
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9407797&show=1&avto=
zmotilo me je sledeče
narejen veliki servis: menjava glave motorja, ventilov, jermena....

Kaj te pa naj bi tukaj motilo? Še fajn je ne bo treba bodočemu lastniku. Mene bolj cena moti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dexterboy

Pogledal oglas... za tole ceno bi že jaz začel razmišljat o naši Xsari, pa je dve leti mlajša in 100 tisoč manj kilometrov...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

sl1

Evo, da malo napišem kaj dogaja.

Plin je zmontiran.

mazanje sem tudi dal noter za vsak slucaj. ziher je ziher je rekla nuna in dala kondom na sveco.

Prevozil sem 90km zaenkrat in prvi vtisi so dobri. V nizkih obratih se mi zdi da ima vec navora, v visokih pa morda malce manj moci, ampak ne dosti manj, tako da je ok.
Motor deluje tisje in bolj "gladko".

Sedaj je pa treba iti na kaksen izlet! :)

sl1

Sistem je pa Versusgas z mehanskim mazanjem.
Aja pa moram reči, da so bili zelo prijazni in še nadomestni avto sem dobil. ;)

gule

Srečno in da bi bil plin čim cenejši, ter ti se investicija hitro povrne. Delovanje in ostalo ne bi komentiral saj vem, da bo vse ok...

sl1

Hvala! :)
Ko bom kaj več km naredil bom še kaj poročal.

xpuser

Citat od: ModelJT;199951Kaj te pa naj bi tukaj motilo? Še fajn je ne bo treba bodočemu lastniku. Mene bolj cena moti.

Moti me da je bila menjana glava+ ventili.
Cena je pa tam nekje, na koncu bo šla za 500€.

sl1

Evo, sedaj sem naredil 2000km in sem zelo zadovoljen. Na plin masinca dela mirneje kot na bencin, izguba moci je neznatna, poraba je 10l plina na 100km in pozimi je bilo cca 1,2l bencina na 100km.
Torej na 100 km dam cca 8€ za vse skupaj. Èe bi se vozil samo na bencin, bi dal 13€.
Torej cca 5€ prisparam na 100km, kar pomeni, da bom pokril investicijo po 17000 km.
Je pa dober obcutek, ko natankas plin za naslednjih 400-450 km in das 25€. :)

Edino, kar me malo moti, je to, da ne vem koliko bencina imam. Stevec se sam resetira ce dejansko tankas (premikanje loputke v tanku ni dovolj), ali pa na cca 1000km. Sicer je to dovolj, ker v tem casu obicajno porabim cca 10l in potem toliko dolijem, da je zopet cca 1/2 tanka notri.
Ali ima kdo izkusnje s tistim modulom za resetiranje kazalca bencina ob vzigu avtomobila? Pa kje se to dobi?

superca13

Jaz pa sem par dni nazaj izvedel  iz prve roke primere z totalno okvaro motorja: 2X Ford + 1 X C Grand Pic.
Visi predelani pri (različnih)priznanih strokovnjakih, skoraj novi, visi z dodatnim sistemom mazanja.
Pic je zaribal, Forda sta totalno brez kompresije. Pri cca 60-80.000 km.
Skratka, se je splačalo.

Čojko

@sl1, zakaj pa imaš samo pol rezervoarja? Jaz bi vedno polnega natankal in to na vsakih 2000 do 3000 km.