Izkušnje s plinom iz prve roke

Začel/a sl1, Marec 07, 2015, 07:59:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Kako je pa s parkiranjem v podzemnih garažah? To baje itak po zakonu ni prepovedano, čeprav imajo nekatere garaže tablo da ne smeš parkirati notri če imaš plin v avtu.
Pa baje so novejši sistemi bolj varni in lahko? Samo če je tabla da ne smeš potem tudi z novejšim ne smeš?

gule

Pa kdo ti bo šel preverjati, da imaš plin in te pol prijavil? Še posebej, če imaš skriti ventil...

Snakes

Kam pa se da rezervoar za plin, namesto rezerve?

gule

Rezervoar za plin je včasih pod avtom, včasih v prtljažniku...odvisno od tega kje je rezervna guma, ali koliko prostora ima avto...

Pri meni je na Xsari bil pod avtom na mestu rezervne gume...kar je itak brezvezna lokacija za rezervo, saj je vedno umazana in zarjavi tisti vijak, pa jo ne dobiš dol...

Na Cx-u, pa imam bojler v prtljažniku...res, da imam manjši prtljažnik, a je še zmeraj placa za par kufrov in nekaj vrečk...kot na c3 mogoče...

Snakes

Hmm predalava za slabih 50EUR?
link

Me res zanima kje je fora, saj si niti cene delov s tem ne pokrijejo...

xantos

Obvezna doplačila:
600 € pri ponudniku storitve.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

alesz

Citat od: Snakes;199860Hmm predalava za slabih 50EUR?
link

Me res zanima kje je fora, saj si niti cene delov s tem ne pokrijejo...

A.prebral si dokonca...?????

CitatPonudba vsebuje: vrednostni bon v višini 900 € za vgradnjo avtoplinskega sistema za 4-valjne bencinske motorje in 24-mesečno garancijo.
Obvezna doplačila:
600 € pri ponudniku storitve

sušo

Ja, na ta način jih prodajo - bonov namreč - 10 do 15% več kot bi jih sicer...
Darn!

xantos

Še zmeraj 600€ se mi zdi dokaj ugodno (oz. 650€)...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Snakes

Citat od: alesz;199866A.prebral si dokonca...?????

Prebral sem do konca, samo ne vse zavihke :).
Mi je bilo nekako jasno da se nekje mora skrivati se vsaj dodatnih 500eur, samo nisem pa videl kje je caka, zato sem dal link.

Sem tudi sam zacel malo razmisljat o plinu, po tem ko sem videl racunico par postov nazaj. V kolikor bi se vgradil rezervoar namesto rezerve in ostane prtljaznik tak kot je, se mi zdi da bi bila predelava opcija.
Vprasanje je edino ce je volumen rezervoarja, ce se ga da namesto rezerve dovolj velik in s cim nadomestiti rezervo?

Btw. sem sel malo brat po forumih o plinu, baje da je petrolov slab in zapaca injektorje: link.

pubi2cv

C Xantia 1.8 16v, l. 2000:

- Vgradil plin pri cca 180.000 km
- Vozil do 415.000 km
- Zdaj jo ima kolega in še naprej veselo vozi. Ima 430.000 km.
- Torej ima na plin kakih 250.000 km.
- Težav, razen občasnega nihanja prostega teka - nobenih.
- Stroškov z vzdrževanjem plinske inštalacije: 0
- Mazanje ventilov: NE
- Poraba: Slab liter več kot na benz
- Sistem Autogas Italia, sekvenčni
- Cena....pred kakimi 7-8 leti je bila okoli 1500 €. Amortizirano mnogokrat.
- Servisni interval podaljšan na 30.000 km z lahkoto. Porabe olja skorajda ni bilo niti pri 400 jurjih.
- Priporočam.....da, vsekakor :BigThumbs:

sl1

Evo fantje, jaz sem kar nabavil kupon. :) Enkrat do maja bom menda prisel na vrsto.

LukaKST

Citroen Xantia Break 1.8 16v l. 1997:
- vgradil prejšnji lastnik pri cca. 120.000km leta 2007 ali 2008
- LandiRenzo Omegas4, cena vgradnje tedaj cca. 1300€
- nima mazanja ventilov
- kupil sem jo s z 242.000km, sedaj ima avto 346.000km, ne pije olja, tudi na LPG suvereno vleče do visokih hitrosti ;) (kompresija OK=)
- moji stroški so bili povezani z menjavo injektorjev (za ta sistem so dokaj občutljivi in se jih ne da čistiti) + redne menjave filtra
- specifične svečke za LPG so nekoliko dražje, mnenja glede smiselnosti so deljena (na običajne svečke sem 'skuril' vžigalno tuljavo)
- težave pri delovanju: po menjavi injektorjev jih ni
- poraba plina: mešana pod 9L/100km
- moje mnenje: zelo zadovoljen, glede na mojo letno kilometrino amortiziran LPG in avto =)

Še nasvet: bolj kot tip sistema, je po mojem mnenju pomembno, da ga vgradi nekdo, ki ima vsaj malo pojma, kaj dela in je kolikor toliko korekten.

Srečno z vgradnjo.

LP.  Luka

gule

Citat od: Snakes;199869Prebral sem do konca, samo ne vse zavihke :).
Mi je bilo nekako jasno da se nekje mora skrivati se vsaj dodatnih 500eur, samo nisem pa videl kje je caka, zato sem dal link.

Sem tudi sam zacel malo razmisljat o plinu, po tem ko sem videl racunico par postov nazaj. V kolikor bi se vgradil rezervoar namesto rezerve in ostane prtljaznik tak kot je, se mi zdi da bi bila predelava opcija.
Vprasanje je edino ce je volumen rezervoarja, ce se ga da namesto rezerve dovolj velik in s cim nadomestiti rezervo?

Btw. sem sel malo brat po forumih o plinu, baje da je petrolov slab in zapaca injektorje: link.

Namesto rezerve boš imel volumen cca. 40 litrov plina...torej min. 400 km...več kot zadosti. Jaz sem se ponavadi vozil v lokalu do konca na plin, da ga čisto zmanjka. Potem sistem avtomatično prešalta na bencin, kar skoraj ne občutiš, potem se voziš do najbližje polninice na bencin in tako daš motorju tisto "mazanje"...
Rezervna guma je v prtljažniku(narediš iz mokete en šlafrok), če te ovira pa jo nadomesti set za krpanje, kar jaz ne bi priporočil...

superca13

Jaz tudi pogosto razmišljam, da bi na plin predelal ampak glede na to kaj lahko preberem  oz še pomembneje, kaj mi plinaši razlagajo, se za plin še dolgo ne bom odločil.
-vsak in res vsak ima  direktno ali indirektno neke težave: prižiganje lučk, cukanje, nastavitve nikakor ne morejo v nulo spravit, slabše performanse, se kaj drugega začne kvarit itd itd. Tistim, ki samo na ceno plina gledajo in jih ostalo ne moti so zmagali, ostali pa bolje da na bencinu ostanejo(mo).