Diagnostik za 2.0 hdi

Začel/a CEPETKO, Februar 25, 2015, 09:30:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Iščem diagnostika na področju Ptuja ali Maribora ki ima in obvlada diagnosticiranje vozila C5 2.0 hdi z diagnostiko Lexia - Diagbox. Imam pa sledeč problem vozila ne morem nikamor peljati ker ko ga vžgem motor deluje le kakšno minuto ali dve nato pa ugasne. Kaj bi lahko bilo narobe pojma nimam. Vložek filtra goriva je kot nov, samo ohišje pa čisto kot solza brez kakršnihkoli usedlin, in nesnage. Pred tem sem se še nekajkrat peljal, in prevozil recimo  tri km nato sredi ceste ugasne, napumpam se peljem tristo metrov zopet ugasne sredi vožnje. V razdalji 35 km mi je ugasnil šestkrat. Nazadnje mi je ugasnil na razdalji stopetdeset metrov trikrat. Sedaj ko ga vžgem pa deluje le minuto do dve nato ugasne, in več ne vžge tisti hip ampak čez nekaj časa  recimo  čez eno uro ko spet probam nato pa spet ugasne. Kontaktirajte me na ZS.
Citroen - kreative tehnoloži.

jumper1

Citat od: CEPETKO;199188Iščem diagnostika na področju Ptuja ali Maribora ki ima in obvlada diagnosticiranje vozila C5 2.0 hdi z diagnostiko Lexia - Diagbox. Imam pa sledeč problem vozila ne morem nikamor peljati ker ko ga vžgem motor deluje le kakšno minuto ali dve nato pa ugasne. Kaj bi lahko bilo narobe pojma nimam. Vložek filtra goriva je kot nov, samo ohišje pa čisto kot solza brez kakršnihkoli usedlin, in nesnage. Pred tem sem se še nekajkrat peljal, in prevozil recimo  tri km nato sredi ceste ugasne, napumpam se peljem tristo metrov zopet ugasne sredi vožnje. V razdalji 35 km mi je ugasnil šestkrat. Nazadnje mi je ugasnil na razdalji stopetdeset metrov trikrat. Sedaj ko ga vžgem pa deluje le minuto do dve nato ugasne, in več ne vžge tisti hip ampak čez nekaj časa  recimo  čez eno uro ko spet probam nato pa spet ugasne. Kontaktirajte me na ZS.

Poizkusi tisto cev ki gre iz egr ventila in je pritrjena z dvema m6 vijakoma,vijaka odvij ampak ne do konca samo toliko da lahko to cev malo prevzdigneš in daj tam vmes eno pločevino in vijaka nazaj privij in potem poizkusi.

CEPETKO

Torej ni problem v dovodu goriva v ali da nekje vleče zrak kot mi je že marsikdo omenil. Nekateri celo šobe in visokotlačno črpalko. Vse to je le napamet. Vsekakor jutri probam tudi tvoj nasvet. Rad bi da mi kdo pride diagnosticirat to z Lexio-Diagboxom da 100% dobim rezultat kaj je narobe.

Matteo.

Po mojem je kakšen EGR ventil, zna biti no.
A moč je pa normalna ko se pelješ?
Matteo.
Berlingo SX 1.9D 51kw l.1999
C5 Exclusive 2.0HDi 100kw l.2006
Renault Clio Authentique 1.2 16V l.2002
C-Crosser Exclusive 2.2 HDi 115kw l.2007
Grand c4 Picasso 2.0 BlueHDi 110kw avt. l.2016
Mercedes V 250d 4matic Avantgarde AMG 140kw avt. l.2017

Romzi

Ne ga srat. Zaradi EGR-ja ne ugaša niti slučajno.
Jaz bi stavil na HP črpalko, HP regulator na črpalki ali pa HP senzor. Lahko tudi ožičenje okrog teh treh. Èe bi bilo kaj konkretno zamašeno bi bilo bolj za stalno, ali bi pa avto cukal.
Glede na to da se dogaja u iber pogosto, najbrž ne bo problem diagnosticirat, kje tiči zajec.

jumper1

Èe se egr zlomi in potem ostane povsem odprt potem avto ugaša je bilo že dosti takih primerov in ne govorit če še nisi videl kaj takega.

gepl83

Pri nas imamo kombi, ki ima enak problem z ugašanjem, pa je menda EGR. Bom javil jutri, če bo zrihtan.

CEPETKO

Najbolj bi sedaj poteboval diagnostika z lexio-diagboxom.
Res ne bi rad nekaj na pamet delal. Sam se ubadam že par dni z instalacijo diagboxa pa mi ne gre. Kabel imam pa mi nič ne koristi. Imam tudi Diagbox verzijo 6.01 7.01 in 5.01. You tube je zanič ker pol navodil manjka kako in kaj. Manjkajo ključi, gesla. Èe bi sam znal naložiti to skrekano pomije  :breaking_pc: bi sedaj že vedel diagnozo.
Ugaša tako da v sekundi padejo vrtljaji na ničlo in se motor niti ne strese kot  ponavadi če se ugasne z ključem.

zlomjo

Èe prideš na morje, ti jaz pogledam. Mogoče pa gremo naslednji vikend v terme Ptuj in pol ti lahko tam pogledam. Kakšen avto točno imaš?

Romzi

Citat od: jumper1;199218Èe se egr zlomi in potem ostane povsem odprt potem avto ugaša je bilo že dosti takih primerov in ne govorit če še nisi videl kaj takega.
Ok, če se EGR zlomi potem možno. Slišim pa res prvič kaj takega. Samo, a bi avto potem delal recimo 5 minut - kao normalno - potem pa crknil?

Matteo.

Citat od: Romzi;199199Ne ga srat. Zaradi EGR-ja ne ugaša niti slučajno.
Jaz bi stavil na HP črpalko, HP regulator na črpalki ali pa HP senzor. Lahko tudi ožičenje okrog teh treh. Èe bi bilo kaj konkretno zamašeno bi bilo bolj za stalno, ali bi pa avto cukal.
Glede na to da se dogaja u iber pogosto, najbrž ne bo problem diagnosticirat, kje tiči zajec.

Ja lej pri nas iz prve roke vem da je bilo tko, avto je laufal par minut pa crknil sam od sebe tako da se nisi mogu nikamor prepeljat, in vem da je bil krivec za to egr ventil.
Saj nisem rekel da je to napaka ampak glede na simptome bi jaz rekel da je, imamo dva enaka avta in že kar poznam finte le teh, čeprav te kdaj pa kdaj lahko kaj preseneti....
Matteo.

Romzi

Vredi je, saj sem napisal da prvič slišim. Jebiga, brca v temo. Al pa ne, bo povedal avtor ko zrihta.

Matteo.

Citat od: Romzi;199266Vredi je, saj sem napisal da prvič slišim. Jebiga, brca v temo. Al pa ne, bo povedal avtor ko zrihta.

Tako je bomo vidli če bo zrihtal.. :emot110:

LP
Matteo.

CEPETKO

Prosim če ima kdo kakšno informacijo kaj vpišem pod ORG.ŠT(OPR) - tretja slika.? Ali je to rojstni datum, številka obutve, svoj emšo ali število orgij ???  Drugega mi ne pade več na pamet.:breaking_pc: In zakaj je komunikacijska kartica neustrezno zagnana na četrti sliki? Sem tik pred izstrelitvijo vozila in pc-ja z tem diagboxom lexijo ali kakorkoli se že imenuje na planet mars. Ponujam denarno nagrado za kakršnekoli informacije o namestitvi programa oz za diagnosticiranje omenjenega vozila.

jumper1

ORG št. Je na nalepki pri sprednjih levih vratih prve štiri ampak diagboxa nimaš prav inštaliranega če ti sam ne najde VIN številke.