Diagnostik za 2.0 hdi

Začel/a CEPETKO, Februar 25, 2015, 09:30:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Vin sem vpisal ročno, sto krat sem že inštaliral in je napisalo da je INSTALED SUCCESFULL. Prvič moraš vin ročno vpisat in si ga potem zapomni ali kako ali ne zažene prav ali ne priklopim prav nevem kaj je narobe.
Citroen - kreative tehnoloži.

xantos

Cela znanost je inštalirat Diagbox, oz. človek mora imeti potrplenje in delati točno po navodilih. Pomoje imaš narobe inštalirano. Ali si dal slučajno automatic update? Èe si potem ti je blokiralo Diagbox, ker imaš najbrž kitajski klon vmesnika.

Imaš ZS.
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

CEPETKO

Nisem dal avtomatske nadgradnje.

rsm23

Načeloma bi ti moralo VIN samodejno prebrati in ti ga pokazati v potrditev. Imaš takrat ko izbiraš vozilo vključen kontakt?
ORGA so že ostali povedali, številka na nalepki kjer so podatki o pnevmatikah - na A stebričku ponavadi. Pri C5 bo verjetno oblike XXXXXCJ, kjer so X številke. Vpišeš številke.

Èe ti javi tisto kar je na sliki 4, stisneš enter, odklopiš USB iz računalnika, priklopiš nazaj in še enkrat stisneš enter (zaženeš Lexia aplikacijo).

zlomjo

Pri mojem kitajskem klonu moram ORGA številko vedno ročno vnesti, VIN številko pa sam prebere. Èe je ne prebere, pri meni pomeni da ni povezave med Lexio in vozilom.

rsm23

Točno to. VIN samodejno prebere, ORGA je pa treba ročno vnest.
Razen pri starejših vozilih, ki nimajo OBD stil priključka - AX, Xantia X1, XM... je potrebno ročno vnest tudi VIN.

xantos

Citat od: rsm23;199580Èe ti javi tisto kar je na sliki 4, stisneš enter, odklopiš USB iz računalnika, priklopiš nazaj in še enkrat stisneš enter (zaženeš Lexia aplikacijo).

Tudi tale fora včasih potegne ja.

CEPETKO

Sedaj sem ponovno vse izbrisal nalagam na novo. Iz CD-ja prenesel na ključ iz ključa pa potem na virtualni disk posnel 7.02 in zagnal z njega kot oskrbnik. Med tem časom sem priključen na mrežo. Ko se je odprl čarovnik sem potrdil z geslom scary01 in potem še obkljukal NO NEED CODE. Sedaj Diagbox za Citro že naložen 100% trenutno pa nalaga PP2000 za Pugije. Ko bo končano še obkljukam da ne želim nadgradnje. Jutri ponoven preizkus in zelo upam da mi že enkrat uspe komunikacija z citro plovilom. Jutri delam z kontaktom v avtu in ne brez njega kot sem danes :Hammer3:. Ampak potem mi je  tudi z obrnjenim zagonskim ključem izpisalo da komunikacijska kartica ni pravilno zagnana.

rsm23

Ob kontaktu ti bi moral VIN prebrat samodejno. Glede komunikacijske kartice pa poizkusi tako kot sem prej napisal.

CEPETKO

Danes vse zopet isto ne zaznava avtomatsko VIN kode in komunikacijska katrica ni pravilno zagnana. Preizkusil tudi izklop usb-ja glede komunikacijske kartice in ni spremembe.:breaking_pc: Hvala vsem za nasvete.
Še naprej iščem nekoga z Lexio-Diagboxom da mi naredi diagnostiko.

xantos

Kot sem rekel... Zbrisat, ponovno inštalirat (najboljše še Windowse), delat po navodilih, pa bo!

Romzi

@Cepetko, a je tale tvoj Diagbox oz. Lexia (vmesnik mislim) sploh že kdaj komu delal?
Da se ne boš na pol pretrgal, pol pa ugotovil, da te je kitajc nategnil.....

CEPETKO

Vmesnik dela.  Ni problem v vmesniku problem je v tem kar je na sliki spodaj.Ta teden imam čas dopoldan če bi mi kdo naredil diagnostiko ker z avtom se ne morem voziti. Ko ga vžgem motor deluje približno 2 minuti nato ugasne.

rsm23

Opcija bi bila tudi, da tvoj kitajski klon morda ne podpira najnovejše verzije diagboxa.
Morda bi veljalo probat s kakšno starejšo verzijo DiagBoxa, npr 6.x ali pa še boljše... kar z navadno Lexio (ne to vgrajeno v DiagBox).
Nekateri kitajski kloni namreč ne dovolijo nadgradnje firmwarea, ki se izvede ob posodobitvi/namestitvi novejšega softwarea....in potem tak vmesnik ne deluje pod tisto verzijo, deluje pa bp s starejšim softwareom.

xantos

Kitajski kloni delajo do verzije 5.29. Potem je potrebno spremeniti serijsko številko vmesnika in dela potem do zadnje verzije...

Cepetko je prej imel Diagbox 6.02, tako da bi tudi 7.xx morala delati. Kot sem rekel, zbrisat in na novo inštalirat...

Jaz sem zabil ogromno ur, da mi je uspelo spravit do zadnje verzije DiagBoxa.