Senzor za merjenje temperature

Začel/a ijesen, Junij 14, 2007, 09:06:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ijesen

Zanima me, ?e kdo mogoče ve kje ima Picasso senzor za zunanjo temperaturo. Saj med vožnjo kaže kar natan?no, ko pa se potem ustavim se za?nejo pojavljati ?udne (39, 40) vrednosti. Torej ali je senzor nekje v sprednjem odbijaču in se nato segreje zaradi hladilnika, ali pa je z njim kaj narobe. LP

michoBX

Za picca nevem točno, obi?ajno imajo v desnem ogledalu.
Hja, dougcajt mi je ja...

aygo

Senzor za temperaturo je pod desnim ogledalom.Sre?no vožnjo:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Da, kot je GOX povedal takšen dvig temperature pa je vzrok, ker imaš ?rna ogledala, ki so sedaj vro?a in to vpliva tudi na senzor. Med vožnjo je zaradi vetra temperatura ničja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ijesen

Hvala vsem za odgovor, je bilo res včeraj kar močno sonce:emot77::emot77:, tako da bo verjetno res to razlog.
lp

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Odisej

Citat od: hadei;11299Da, kot je GOX povedal takšen dvig temperature pa je vzrok, ker imaš ?rna ogledala, ki so sedaj vro?a in to vpliva tudi na senzor. Med vožnjo je zaradi vetra temperatura ničja.

Prej bi rekel, da je kaj drugega narobe. Imam tudi ?rna ogledala in vrednost (tudi ko je avto dolgo časa na soncu) ne presega cca 3-5 stopinj...včeraj recimo sem imel maximum 31.

hadei

Pri meni je pa? tako da, ko je avto na soncu kaže kar precej stopinj ve? kot kasneje ko za?nem vozit. Kar je za moje pojme povsem normalno, glede na to, da so ?rna ogledala in ?rn senzor, kar lepo absorbira temperaturo (verjetno si ?e bil z črno majico na soncu, potem ve? kako to je).
Vendar se temperatura po začetku vožnje hitro stabilizira.

Sicer sem na začetku spregledal v IJESEN-ovem postu "ko se ustavim se...".
A to kao na semaforju ali kaj?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Zdaj se ravno odpravljam v trgovino in bom pozoren kakšna temperatura bo pred ?tartom in kdaj se bo normalizirala, ter za koliko bo razlika med za?etno in potem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Citat od: Odisej;11331Prej bi rekel, da je kaj drugega narobe. Imam tudi ?rna ogledala in vrednost (tudi ko je avto dolgo časa na soncu) ne presega cca 3-5 stopinj...včeraj recimo sem imel maximum 31.

Tudi moj dela približno tako. Ni nevem kakih enormnih odstopanj od realne temperature.

hadei

Evo, tako je stvar. Ko sem se usedel v vozilo in pri?gal motor je kazalo 34 (ni tako vroče, ker piha ko pra*ica). No potem je po cca. 5 minutah padla temeratura na 29 in tako ostala. ?e vzamem dobesedno "ko se ustavim..." in, ?e je to mišljeno kao ustavljanje pri rdeči luči na semaforju, se pri meni temperatura NE spremeni. ?e pa je avto dalj časa ustavljen-parkiran na soncu pa seveda JE večja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

marjank

Zadeva najbolj kaže v jutru ali zvečer , zjutraj poslušaj poročila in preveri  stopinje na  avtu ,tako se boš preprižal ,?e je točno .Je pa res , da vsakega bega saj na soncu vedno kaže kar nekaj ve

hadei

Mislim, da njega motijo predvsem ti nenadni dvig temperatru. IJESEN, pridru?i se, da malo "poprižamo" o tem.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ijesen

Ne bo verjetno s senzorjem kar vse vredu, mogoče sem se res malo nerodno izrazil, to ustavljanje je bilo bolj stanje na soncu kakšni dve uri. Danes ko pa je avto stal v senci je temeratura lepo ostala konstantna.
lp

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]