Senzor za merjenje temperature

Začel/a ijesen, Junij 14, 2007, 09:06:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jerry

Ko sem avto kupil in nisem vedu kaj je tisti ?tiftek pod ogledalom sem razmišljal da bi ga odrezal......lep posel bi sklenu:-))))
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

michoBX

Hehhe, sem tudi jz opazoval tisto izboklino pod ogledalom, pa mi dolgo ni blo lih čist jasn - najprej sem mislu da je del mehanizma. Ko sem pred leti videl odprto ogledalo in videl kablovje, mi je pa prebilo!
Hja, dougcajt mi je ja...

hadei

Citat od: Jerry;13046Ko sem avto kupil in nisem vedu kaj je tisti ?tiftek pod ogledalom sem razmišljal da bi ga odrezal......lep posel bi sklenu:-))))

Upam, da tako ni pri vseh ?trleži zadevah.
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Citat od: hadei;13775Upam, da tako ni pri vseh ?trleži zadevah.

Jao, hadei! :emot15: pri teh pa ni za dobit novega za 20 ojrov...

Gox

Citat od: Jerry;13046Ko sem avto kupil in nisem vedu kaj je tisti ?tiftek pod ogledalom sem razmišljal da bi ga odrezal......lep posel bi sklenu:-))))

?e dobro da se tega nisi lotil :-)

Kako to da imajo avti senzor v desnem ogledaluč Zakaj ne v levem?

LP
Goran

michoBX

Desnega večkrat razbije?, pa ga malo dražje prodajo, čeprav je tist senzor vreden par centov in tak malo zaslučijo. Nimam druge razlage zdj... ;)

tct

Xantia I ima senzor v levem ?peglu.

Jerry

Citat od: hadei;13775Upam, da tako ni pri vseh ?trleži zadevah.

Ja ja bi bilo pa za bat se hehe
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

marjank

zanimivo upračanje ,sem tudi jaz razmišljal ....mogoče  pa je odvisno na kateri strani je izpuh ,mislim lonec,glede nato ,da so do sedaj imeli vsi lonec na levi in senzor na desni ,,samo ugibam

boga

KAj je sedaj s tem senzorjem? A deluje  ok ali ne? sam sem ga malo spremljal, temperatura se spušča zelo počasi, zadnji? je kazalo 44?.
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

marjank

kopalnicoimanajve? mi je kazal 39 c v teh dneh na asfaltu v gibanju je padlo na 37 tolk je tud dejansko blo

huek

Bom kar v tej temi vprašal! Imam avtomatsko klimo in predvidevam, da mi je crknil ta senzor, saj temperatura narašča do +50, nato pa začne padati do -30 in obratno (se pravi od max. do min. prikazovanja temperature).
Še večji problem pri tem pa je da mi avto ob prižgani klimi ves čas na polno hladi (tudi na 27°C), razen če nastavim na 28°C  mi na polno greje.
Zaradi tega nisem več čisto prepričan če je to zaradi senzorja ,saj skoraj ne morem verjeti da bi lahko to tako zelo vplivalo na gretje.

Vasakhan

Pozdravljeni, senzor za merjenje zunanje temperature mi pri nizkih temperaturah meri vsaj 10 stopinj manj (npr. pri 4 st Celzija kaže -14). Zato zna neprijetno utripati indikator za poledico na displaju, tudi ko razmere niso takšne.
Verjetno je senzor kar termistor. Ali kdo ve tehnične karakteristike tega dela, ker original je malo drag?

Vasakhan

Kupil bom 100 kOhm nastavljivi upor in ga vzporedno vezal na senzor v ogledalu. Potem bom nastavil na uporu vrednost, tako da bo na displayu kazalo enako kot na temometru. To bi moralo delovati, pa stane kakšnih 50 centov. :emot152:

alesz

Zelo malo verjetnosti je da ti zadeva "crkne linearno"