tiptronic ali robotiziran menjalnik

Začel/a DrBekuni, Januar 26, 2015, 05:48:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DrBekuni

Pozdravljeni!

Prosim za nasvet, kupujem C4GP in me zanima, kateri menjalnik je boljši nakup, robotiziran ali tiptronic? Hvala!

garac

pobrskaj po forumu, vse o menjalnikih že piše
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

altair123

robotiziran menjalnik: slabša uporabniška izkušnja, manjša poraba, cenejše vzdrževanje.
hidravlični avtomatik: boljša uporabniška izkušnja, večja poraba, dražje vzdrževanje.

Verjetno za mano v tej temi sledi žolčna razprava.

Čojko

Po moje pa ne, saj si zelo lepo na kratko in jedrnato napisal bistvo. Zdaj pa mora vsak sam pretuhtati, izračunati, kaj mu več pomeni.

DS3r

Tale robotiziran je za en K... kar se prestavljanja tiče. Zabija, cuka pa včasih sploh neve v kero bi šaltal. Avtomatik je le avtomatik :BigThumbs:

dvorjan

Jaz se v tem konkretnem primeru ne bi strinjal, da je klasicni avtomatik drazji za vzdrzevanje. Menjava olja na 100k km je se vedno cenejsa opcija od ne-vem-koliko poti na servis, da "robota" ponovno nastavijo, ko se mu "scefla".

Pa tudi ce bi bilo vzdrzevanje par deset evrov drazje, to kadarkoli odtehta bistveno lepso voznjo ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Čojko

Jaz pa mislim, da "dinamični  vozniki" robotku delate krivico.
Dajte zbrskat koliko C4GP je bilo lani prodanih recimo v Franciji, Nemčiji,... in dobit razmerja ročni, robotiziran, avtomatik. Verjetno je kar velik delež robotiziranih, najbrž več kot avtomatikov. Èe bi bil robotiziran res tako slab bi en kup nezadovoljnih lastnikov "pizdilo" čez njih na raznih forumih, pa tega do sedaj nisem zasledil.

Lovro

Meni se je (na testni vožnji) robotek v starem C4 Picassotu tudi zdel čisto ok. Res pa ne vem, kako je po daljšem obdobju.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Za en vikend sem vozil C3picassoja z robotom, pa mi je tudi bil ok ... pa tudi Cactus je šel še kar dobro...

Včasih malo po svoje zamenja, sam nič kritičnega, pomojem če ga stalno voziš ga spoznaš in veš koliko gasa dat, da bo lepo menjaval...

Čojko

Citat od: Gox;197762Včasih malo po svoje zamenja, sam nič kritičnega, pomojem če ga stalno voziš ga spoznaš in veš koliko gasa dat, da bo lepo menjaval...

Podpis! In to ni avto za dirkat, pač pa za normalno, komotno vožnjo.
 Še vedno pa imaš na voljo tudi ročni način, s tem, da ti ob tem ni potrebno pritiskat sklopke.

dvorjan

Od mojega kolega zena za robota v njihovem C4GP pravi, da je naravnost nevaren za kaksne manevre. =) Kolega se sicer ne sekira prevec, ker je popolnoma defenziven voznik, prizava pa, da je dalec od brilijantnega menjalnika.

Xandrej

Robot (katastrofa)
Ročni (vredu ampak ne več hvala)
Automatik (to je to)

Èe se bo le dalo je od sedaj naprej edini pogoj pri nakupu avta avtomatik.

Da pa nebo slučajno kakega sranja je seveda to moje osebno menenje in ne vpliva na mišljenje drugih prav tako ne na forum kaj šele na prodajne številke.

:BigThumbs:

DrBekuni

tiptronic zaaran, prevoženih nekaj čez 140k, prosim če poveste kako je z menjavo olja v menjalniku, da,ne, kdaj? Hvala!

Čojko

Pa za kakšno povratno info okoli zadovoljstva z robotom po kakšnem mesecu uporabe se priporočam.

dvorjan

Citat od: DrBekuni;197801tiptronic zaaran, prevoženih nekaj čez 140k, prosim če poveste kako je z menjavo olja v menjalniku, da,ne, kdaj? Hvala!

Da, vsakih 100k km, pa bos mirno spal.