C3 2010-2011 letnik HDI

Začel/a bego20, Januar 16, 2015, 11:48:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bego20

Pozdravljeni

Kupujem avtomobil za v sluzbo, vozim se cca 300-400km tedensko in zelo se mi vizuelno dopade C3 model 2011 ali 2011. Nasel sem nekaj primerkov na avto.ne pa me zanima ce mi lahko kdo pove kateri motor naj rajse izberem, 1.4HDI ali 1.6HDI in kaksne so kaj tezave s tem avtomobilom in kako se obnesejo. Upam da Vas ne moti teh par vprasanj tukaj.

hvala, lp
Citroen C5 Tourer Exclusive 2.0HDi 164KM Avt.

zlomjo

Žena ima 1.4 HDI-ja. Z njim gre vsak dan v Lj in samo na avtocesti pogreša kakšen konj kadar ji kak kamionist nenadoma zapre na klancu pot in mora zaradi njega zmanjšati. Stari 1.4 HDI 16v z 90 konji ji je bil ravno prav. Oba motorja imata približno isto porabo, 1.6 HDI pa porabi do pol litra več.

dvorjan

1.6 HDI je precej bolj suveren, tako da raje tega, ce proracun dopusca.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

Èe misliš da rabiš dizla (20.000 letno) še malo poglej za cene in kupi novega.

bego20

Ja tudi jaz se vozim po autocesti in sem torej odlocen za 1.6HDI, zal pa nisem se toliko financno sposoben da bi kupil novega, ceprav ni velike razlike v ceni..torej nekih okvar ni videti pri njih? Doma imamo Xsaro Picasso bencinerja in se mi ne splaca ta auto :)

xpuser

Ja samo pri xp samo tankaš, pri rabljenem c3 pa vprašanje. Èe spet drugače gledaš v 5 letih narediš cca 100.000 km če ga kupiš s 100.000 podlage(na avtonetu so sami z min 100.000km) si na 200.000 km.
Èe ni denarja in si drugače z xp zadovoljen jo vrži na plin-prins. sicer najdražja opcija pri nas ampak dela bp.

zlomjo

Naš prvi c3ček smo kupili pred 3 leti. 1.4 16v HDI l.2003, 100k km, 1. lastnik in potrjena servisna knjižica. Poleg rednih servisov smo še zamenjali prednja fedra, vse diske in parkirni senzor. Po 2 letih je pri 200k km zablokirala "boš pumpa". Ti motorji imajo Delphijev vžig, katerega so imeli tudi Clioti in Megani, ki so bili znani po okvarah visokotlačnih črpalk. To je bila verjetno hiba teh zanesljivih in varčnih motorjev, ki so jih prenehali delati leta 2005, saj ima njegov naslednik 1.6 16v Boschev vžig. Po generalki črpalke smo naredili že 30k km brez težav. Povprečna poraba v 129k km je 4,74 l/100 km.

xpuser

Ja samo ne mešat sedaj 1.4 hdi in 1.4 16v hdi.
Èe ti je zaribala visokotlačna črpalka je šel lep denar za popravilo.

bego20

Verjetno tudi ne mesat motorje leta 2003 in leta 2011..nimam namena vozit xp ker to je druzinski auto, ki ga uporabljamo v druzini in dobro sluzi,ampak za moje pojme prevec pije, jaz rabim auto zase za v sluzbo in se mi tudi 100.000km prevozenih ne zdi veliko..bolje 100.000km realnih kakor magicnih 200.000km..

bego20

Drgac pa tut nism reku da nimam dnarja, napisu sm da nimam dnarja za novega c3, imam pa za rabljenega 2010 ali 2011 letnik..hvala vam za odgovore, samo nekteri bi morali malo bolje prebrati moje prvo vprasanje na tem postu

xpuser

Glej napraskal boš tistih 6 jurjev nebo pa za vzdrževanje.In potem bo jok in stok.
Novejši hdi motorji imajo filter trdih delcev, sam 1.6 hdi ni nek presežek v vzdržljivosti posebej ob servisih na 20.000 km-poišči si prispevek o mukah 1, lastnika.
Xp je čisto vredu avto daš ga na plin ni se voziš za ceno dizla.

bego20

Poslusaj "odvisni citroenar" al karkol ze si, ljudje imajo svoja mnenja in svoja zivljenja in se sami odlocajo kak bodo vozili in kaj rabijo..jaz sem vprasal o citroenu c3 in nisem rekel da mi ti zbiras kaj bom jaz vozil, sploh pa da si zaljiv in govoris da jaz nimam denarja niti za auto niti za vzdrzevanje..hvala bogu da si ti najvecji bogatun na svetu in lahko vzdrzujes svojega citroena ki se zdalec ni niti blizu najboljsim avtomobilom v evropi..sploh pad a pises da je problem ce kupis citroena s 100.000 prevozenimi kilometri..res hvalis citroene s tem

xpuser

Ne nisem bogatun in ti tudi nisi ker bi drugače kupil nov avto.Sam imam xp kupljen rabljen.
Hočem ti samo dopovedat da je vse manjša razlika med ceno goriva bencin-dizel, oz. se počasi trend obrača v smer cenejši bencin. To da je nakup s 100.000 km rizičen ne pravim, vem pa da v tujini ne prodajajo poceni avtomobile z malo prevoženimi kilometri in poznam par "uvoznikov" in v kakšnem stanju pridejo k nam.Opri si mobile.de in poglej za te letnike pri nas in gori in boš videl da je vedno nekaj ali je malo km in zbit ali pa veliko km.Nisem pristaš ene znamke in naslednji avto 99% nebo francoz, xp sem kupil ker kdo ga je imel je bil zadovoljen z njim in najpomembnejše ima par dobrih servisov.Èe je pa tebi v glavi da boš kupil dizla in se boš poceni vozil jutri pokliči na pooblaščeneca in povprašaj po vzdrževanju hdija z 150.000 km do 250.000km ali pa preberi teme na tem forumu.

Tukaj imaš eno http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3444

je uporabnik imel jajca in je vse napisal kako je bilo in koliko ga je prišlo na koncu.

Drugače pa si sam odprl temo in spraševal jaz sem ti podal svoje mnenje in to je še vedno
 xp 1.6 16v predelan na plin, kako se boš pa ti odločil je tvoja stvar, bi pa bilo lepo da napišeš ob nakupu in uporabi kakšno vrstico.

bego20

Torej, kdor ne kupi nov auto nima denarja..e moj ti, po taki logiki rabljeni avtomobili nebi obstajali..jaz sem odprl temo o citroenu c3 hdi, in vprasala ali 1.4hdi ali 1.6hdi, ti mi pa ze cetrtic pises xp plin..trend sm pa tja. pada ovo ono, servis sem tja..tisti ki misli met auto more vedt da ce se vozis non stop da se mora auto tudi kdaj pokvarit in da ne obstaja na svetu auto ki se nebi kdaj pokvaril..nam se odkar smo kupili NOVO XP leta 2007 (ker nimamo denarja) se ni pokvarila, mogoce se mi pa jutri pokvari kdo ve..Pod svojim blokom imam pooblasceni servis Citroen Spajzer, kjer smo tudi kupili xp in jo tudi od nakupa redno servisiramo pri njih (ker nimamo denarja) in mi niso odsvetovali nakupa hdi-ja, ne vem pa tudi od kje logika da bom jaz 5 let vozil c3 hdi, a to spet ugibas da jaz ne bom imel denarja za kupit drugi auto..mors bit objektiven pri nekih stvareh in ne vsiljevat svojega mnenja drugim..jaz sem prosil za mnenje, ponavlja, o citroen c3 1.4 ali 1.6hdi ti si mi pa zacel pisat kako nimam denarja pa naj vgradim plin v xp :D se enkrat ti povem, da jaz kupujem kar jaz hocem in ne kar drugi in za kolikor denarja jaz hocem..to ce kdo kupi rabljen avtomobil pa se ne pomeni da je revez, na kar ti definitivno kazes po neki kmecki pameti..si pac eden tistih ki popljuva vse kar leze in gre in samo tisto kar ti reces mora biti prav, pa verjemi da niti jaz niti ti nimava prav..sploh pa to da pises o avtomobilu ki ga ocitno poznas toliko kot jaz oz. skoraj ne poznas in mi pametujes, vozis pa isto kar tudi jaz vozim..mislil sem da se mi bodo javili ljudje ki mogoce uporabljajo ta avtomobil in bi mi znali kaj povedati..sploh ne vem zakaj s tab zgubljam cas. lp

bego20

Ta link ki si ga poslal je pa totalno mimo, ker sploh ne govori o tem avtomobilu po kterem jst sprasujem to da ja..