C3 2010-2011 letnik HDI

Začel/a bego20, Januar 16, 2015, 11:48:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Govori pa o motorju in tebe to zanima, a misliš da 1.6 hdi je samo v c3?
Drugo kar ti hočem dopovedat da kdo prodaja rabljen dizel ker mu dobro dela.
Èe je od prvega lastnika in slovenski in dela bp bo težko sploh prišel na avtonet.
taki ostanejo v žlahti in pri serviserjih.

mirchi

1.6 psa motor najdes tudi v fordu,peugeotu,fiatu,volvu,bmw i  miniju.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

gs nautica

xpuser a ti ne razumeš slovensko? :argue1:

prlek

Pa se splača kupit 4 leta star c3? Nebi boljse blo tistih 6 jurjev za polog dati, pa 4 jurje na lizing pa mas nov avto. Ker je res mala razlika v ceni. Pa nekam dosti km majo vsi. Je pa luskan avto.  Meni je vsec. Mislim da je 1.6 boljsa izbira. Vseeno treba včasih traktor ki siba 60 kje na hitro prehitet. Pri rabljenem pa je itak minimalna razlika.
Prejsnji teden sem imel nadomestno vozilo od asistence Seat Ibizo 1.6 90km l.2011. Ej fantasticen avto. Raketa. Tak da mislim da je boljse vecji motor vzet, vsaj jaz bi. Tudi pluriela sem vzel 1.6 16v, pa mi ni zal. Ceprav bi malo profiliral pri zavarovanju z 1.4.

Čojko

@prlek, ali lahko kaj več napišeš oz. predstaviš tvojega Pluriela? V kakšni drugi temi. Me zelo zanima kakšen, kako zadovoljen, težave ki si jih imel ipd.

zlomjo

Prlek, za 10 jurjev ne dobiš novega HDIja. Manjši motor pa je enostavnejši, ena odmična gred in veriga manj, 8 ventilov manj, nižja poraba in manjši stroški pri zavarovanju. Res je tudi, da konjev ni nikoli preveč in tu je zdaj dilema. Jaz sem se zaradi prevoženih 240 km dnevno odločil za manj žejnega in bom v kratkem spet kupil enakega. Enako logiko imajo tudi prejšnji lastniki 68 konjskih, ki se jih na veliko uvaža v Slovenijo. Verjetno mi zaradi večdesetletne vožnje s spačkom 68 konjev zadostuje prej kot nekomu, ki je navajen na močnejše avte.

xpuser

Citat od: gs nautica;197264xpuser a ti ne razumeš slovensko? :argue1:

1.4 je prešvoh 1.6 je pa preveč jajc od motorja.
Pleha je malo morje najdi kaj drugega bolj vzdržljivega.

gs nautica

1.6 HDi novi motorji so za moje pojme več kot odlični. Zadovoljnih lastnikov 1.6 HDi motorjev je malo morje. Èe ga redno servisiraš je to zelo hvaležen motor. Crkne pa tako citroen kot audi, bmw, volkswagen in podobno.

Mogoče bi lahko pogledal še za modelom C4 saj lažje najdeš slovenskega, danes pa je prišel na avto.net tudi C3 letnik 2012 1.6 HDi takega kot iščeš. Zdilaš dobro ceno in to je to. Èe pa boš kupoval uvoženega pa glej da ima potrjeno servisno knjigo ter pokliči na uraden Citroen servis da ti ga preverijo po številki šasije (kaj je bilo menjano in tako naprej). Odločitev pa je seveda v tvojih rokah in ti ne bom vsiljeval mnenja in obsojal ljudi tako kot xpuser.

Lep pozdrav in dober nakup ti želim

garac

iz fr jih pride kar precej ex tovornih, sva ravno pred dnevi z goxom enega takega gledala, sicer pri nas nikjer ne pise, lahko pa preveris po st sasije na citroen-service
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mateos

bego20, upam, da bo moj odgovor kaj pomagal:

Sem 2 tedna lastnik Citroen C3 1.4 HDi 2011 letnik, ki je bil uvožen iz Francije kot ex-tovorno vozilo. Tako kot je povedal garac, veliko jih pride iz Francije kot ex-tovornih.

Zaenkrat sem naredil dobrih 200 km in avtomobil deluje gladko in brez problemov, vendar verjamem, da ga še morem bolje spoznati. Občasno se mi dozdeva, kot da ga želi malo vlečti v desno stran, vendar ne vedno, tako da sem še neopredeljen. :) 1.4 HDi motor je mišljen predvsem za bolj umirjene voznike in ki jim je pomembna nižja poraba goriva – povprečno od 4,5 do 5 litrov/100 km, odvisno kako težka je desna noga. :) Avtomobil kadar se vozim sam gre kot puščica, kadar je še 1 ali 2 zraven je potrebno dodajati več plina in pospeški se precej poslabšajo. Vendar osebno sem tega vajen, saj sem presedlal na C3 iz prejšnjih VW 1.9 SDI motorjev, ki so veliko manj poskočni. Avtomobil gre testirano po avtocesti pri 130 – 140 km/h gladko in mirno kot po tirih, tempomat pa užitek še poveča. In vožnja je zelo udobna. Sam sem se odločil za 1.4 HDi predvsem zaradi ugodne cene in nižjih stroškov vzdrževanja. O kakšnih težavah zaenkrat ne znam poročati, jih še ni, bo pa čas vsekakor pokazal svoje.

zlomjo

Mateos, a si kupil avto v Trbovljah?

Mateos

zlomjo

Sem gledal i enega v Trbovljah, pa sem mislil, da si me prehitel. Skratka pri nas pravimo, da ti avto zaruznil.

zlomjo

To pomeni, da bo dolgo delal in brez karambola.

xpuser

Srečno novemu lastniku, upam da bo morebitne napake napisal na forumu.