Problem robotiziran menjalnik

Začel/a bleylok, Januar 12, 2015, 07:20:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bleylok

Pozdravljeni imam en problem na Citrotu C4 robotiziran menjalnik 2.0HDI, letnik 2007.

Problem je sledeč:

Daš na ročici na A in se normalno pelješ vse normalno sam prestavlja kar na enkrat se pa spomne in izgine črka A iz zaslona in ne prestavlja več. če želip prestaviti v višjo moraš prestavljati do 3 na volanu potem pa moraš dati v N in nazaj v A da prestavi v primerno prestavo. A na ekranu še vedno ne piše A ja in ne deluje pravilno.

Se je pa pojavilo tudi tako, da takoj ko spelješ vrže iz A-ja in ponovi vajo kot zgoraj omenjeno.

Èe daš v M je isto prestavljaš samo do 3 prestave nato lahko ponoviš vajo.

Èe daš v R dela čisto normalno.

To se ne dogaja vedno koker ga vpiči samo me blazno moti.

Tester pokaže senzor položaja prestave cca80€?

Ali je možna ta napaka in koliko je dela z tem ?

Hvala za odgovore.

niki001

preveri nivo olja v plastični posodici na robotu, sam sem imel podoben primer in je manjkalo malo olja. bil sem na servisih in tega nivoja ne pokaže noben tester mehansko pogledaš ima min in max

bleylok

Aha hvala bom preveril. A mogoče veš kakšno olje gre notri? Tako kot v menjalnik?

bleylok

ok hvala ti še enkrat za info. Ker kot je videti je nekje na sredini med min in max in mogoče bo res to to.

gule

Ma ne bo to, če je min in max. Pelji v Citroen service, mogoče je treba novi program naložiti v menjalnik.

Lovro

Citat od: gule;197474Ma ne bo to, če je min in max. Pelji v Citroen service, mogoče je treba novi program naložiti v menjalnik.

Počasi bo treba tudi v avte začeti montirati one 3 tipke: CTRL, ALT, DELETE :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

bleylok

Èisto nič ni od tega na servisu je že dober teden in so menjali tudi že računalnik in vse pregledali pa še vedno ne deluje kot je treba :-(

bleylok

tako pa se je zadeva rešila. Zapravil sem za brez veze za računalnik, kajti le pravilno ga niso znali sprogramirati.

MaGo5

xpuser

Saj imaš račun, naj dajo starega nazaj.

ppeterlin

@bleylok
Vidim, da si iz Novega mesta. Si bil pri avtocentru Vidic? Kakšne imate izkušnje z njimi? Prejšnji teden sem tudi jaz postal lastnik Citroen C4 GP 2.0 HDI Exclusive SLO porekla vedno servisiran na pooblaščenih Citroen servisih. Glede na to, da bom kmalu šel menjat olje in filtre me zanima kakšne imate kaj izkušnje z Vidic centrom. Me pa glede na poste in izkušnje drugih mika da bi peljal kar v Grosuplje, ker kakor vidim so citroenarji z njimi zadovoljni. Aja pa seveda me zanima koliko zaračunajo za reden servis (olje, filtri).
Lp,
Peter

gepl83

160 eur v grosupljem. S tem, da ti še neki zavore gledajo al preluftajom. Sem že pozabil. Si kupil ročni menjalnik?

ppeterlin

Hvala za odgovor. Ne avto je Exlusive, tako da ima robotizian menjalnik, ki zaenkrat deluje bez problemov. Zračne vreče so bile menjane pred 2 leti, tako da upam da bom imel tudi z njimi mir za nekaj časa. Sem se pa itak odločil če bodo blazine spustile, da bom predelal na fedre :D

ppeterlin

Sem pozabil vprašat... avto ima preverjenih 121 000 km. Glede na to da ima robotiziran menjalnik je po mojem tudi čas za menjavo olja v menjalniku? Koliko stane taka menjava?