Problem robotiziran menjalnik

Začel/a bleylok, Januar 12, 2015, 07:20:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

veronika

Živjo, Bleylok!
tudi meni se pri prestavah pri robotiziranem menjalniku pojavljajo iste težave C4 2.0  letnik 2007 .  Na katerem servisu so ti rešili problem?
Zdaj ko imajo že izkušnje bi  bilo mogoče ok tudi zame :-)

ppeterlin

Zdravo,

mogoče kdo ve koliko olja pa gre v robotiziran menjalnik in približno koliko se ga porabi za izpiranje menjalnika? Mašina je 2.0 HDi 100kW.  

Hvala!

Peter

jumper1

Citat od: ppeterlin;201844Zdravo,

mogoče kdo ve koliko olja pa gre v robotiziran menjalnik in približno koliko se ga porabi za izpiranje menjalnika? Mašina je 2.0 HDi 100kW.  

Hvala!

Peter

Pri robotku se nič ne izpira kajti to je klasični menjalnik z pomočjo hidravlike stiska sklopko in prestavlja.Tako da v njem je tudi 75-80 olje in ga je približno dva litra.

ppeterlin

Hvala jumper1!

katero znamko olja pa priporočate? je treba tudi hidravljično olje v robotu kaj menjati? Se opravičujem za mogoče bedasta vprašanja, vendar pa bi rad zamenjal vse kar se mora zamenjat :D

Glede na to, da ima avto 124 tisoč km me zanima ali naj naredim sedaj tudi veliki servis ali naj počakam do tovarniškiga priporočila kilometrov?

Lp,
Peter

ppeterlin

Zdravo,
moram rečt, da sem zelo zadovoljen z robotiziranim menjalnikom, moti me le da lahko vžgem le v N prestavi... Se da to kako "shekat" da bi avto vžgal samo s pritisnjeno zavoro na A?

wragec

zmagojaklic

Citat od: bleylok;196900Pozdravljeni imam en problem na Citrotu C4 robotiziran menjalnik 2.0HDI, letnik 2007.

Problem je sledeč:

Daš na ročici na A in se normalno pelješ vse normalno sam prestavlja kar na enkrat se pa spomne in izgine črka A iz zaslona in ne prestavlja več. če želip prestaviti v višjo moraš prestavljati do 3 na volanu potem pa moraš dati v N in nazaj v A da prestavi v primerno prestavo. A na ekranu še vedno ne piše A ja in ne deluje pravilno.

Se je pa pojavilo tudi tako, da takoj ko spelješ vrže iz A-ja in ponovi vajo kot zgoraj omenjeno.

Èe daš v M je isto prestavljaš samo do 3 prestave nato lahko ponoviš vajo.

Èe daš v R dela čisto normalno.

To se ne dogaja vedno koker ga vpiči samo me blazno moti.

Tester pokaže senzor položaja prestave cca80€?

Ali je možna ta napaka in koliko je dela z tem ?

Hvala za odgovore.

Zdravo,

a mi lahko zaupaš na katerem servisu so ti odpravili to napaka. imam prav tak problem na svojem c4.

hvala za odgovor
lp zj

zmagojaklic

Citat od: bleylok;196900Pozdravljeni imam en problem na Citrotu C4 robotiziran menjalnik 2.0HDI, letnik 2007.

Problem je sledeč:

Daš na ročici na A in se normalno pelješ vse normalno sam prestavlja kar na enkrat se pa spomne in izgine črka A iz zaslona in ne prestavlja več. če želip prestaviti v višjo moraš prestavljati do 3 na volanu potem pa moraš dati v N in nazaj v A da prestavi v primerno prestavo. A na ekranu še vedno ne piše A ja in ne deluje pravilno.

Se je pa pojavilo tudi tako, da takoj ko spelješ vrže iz A-ja in ponovi vajo kot zgoraj omenjeno.

Èe daš v M je isto prestavljaš samo do 3 prestave nato lahko ponoviš vajo.

Èe daš v R dela čisto normalno.

To se ne dogaja vedno koker ga vpiči samo me blazno moti.

Tester pokaže senzor položaja prestave cca80€?

Ali je možna ta napaka in koliko je dela z tem ?

Hvala za odgovore.

Zdravo,

a mi lahko zaupaš na katerem servisu so ti odpravili to napako. imam prav tak problem na svojem c4.

hvala za odgovor
lp zj

Mailman

Citat od: zmagojaklic;232946Zdravo,

a mi lahko zaupaš na katerem servisu so ti odpravili to napako. imam prav tak problem na svojem c4.

hvala za odgovor
lp zj

Pozdravljen, sam sem imel podobno težavo(menjalnik sam vrže iz A v M, ne gre več kot v tretjo prestavo pod manual), vzratno dela normalno. Ko avto ugasneš in ponovno prižgeš, težave ni. Pojavi  se  vedno ko sem peljal malo hitreje (nad 80/kmh). Težava je bila v ABS senzorju. Tako da splača se preveriti tudi ta senzor...... Popravilo na AS Jerovšek Grosuplje cca. 80€. Na tem mestu bi še pohvalil omenjeni servis, saj so mi popravili zadevo brez predhodnega naročila (sem bi na poti, ko se je težava pojavila):emot112:.

DejanO

Jerovšek je itak zakon, dečki se potrudijo tudi izven rednega delovnega časa, torej tudi se je zgodilo po 19.00 uri lahko dvigneš avto, pa sobota, praznik,...

Tam smo stranke iz cele Slovenije MS, MB, KP,.. ni da ni.
Pri njem sem peto leto in mi je do zdaj čisto vse zrihtal. Prej sem vozil nov avto (Berlingo II 2.0 HDi, l. 2004) na Avto City v MB in ni bilo z njim nobenih težav, le redni servisi.

C5 1.6 HDi: zavore, fap tekočina, sklopka, vztrajnik, parking senzorji, tempomat, ležaji prema zadaj, amortizerji prt. vrat,...

C5 2.0 HDi: zavore spredaj, veliki servis, volan, amortizerji prt. vrat,...
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

xpuser

Si smešen, primerjaš novi avto in drugega z 200+ km starega deset let.

Bishop

Evo, pa sem tudi jaz dočakal.... Gearbox fault :(
Cena sitnica.... Polna cena 1087€. No, jst sem plačal za robota, kompleten servis in še nekaj malenkosti zraven + delo 1050€. Sedaj pa spet veselo po cesti :)  :funny34d:
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

zlikovski

Bishop

Citat od: zlikovski;233507Dragi hobi :)
Jah, kaj čmo. Èe se čmo vozit je treba dat :)
I didn\'t do it! Lawyer fucked me!

Godfather

Pozdravljen,

kaj pa se je pokvarilo na prvem menjalniku, da si moral komplet menjat?