Kaj je ljubiteljsko vzdrževan avtomobil?

Začel/a Čojko, December 11, 2014, 08:32:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Zadnje čase večkrat zasledim, da nekdo prodaja ljubiteljsko vzdrževan avtomobil, pa ne vem kaj bi to pomenilo.

Ko kupiš nov avto je zraven servisna knjiga, v kateri imaš napisane redne vzdrževalne posege, tako za normalne kot poostrene pogoje, ter priporočila kako ravnati z avtomobilom, da bo čim dlje lepo deloval. Nikjer pa ne piše kako se avto ljubiteljsko vzdržuje.

Ali morda kdo ve kaj je to?

xpuser

To je kot da bi napisal da je avto redno vzdrževan s strani internetnih mehanikov.

dvorjan

Pa saj ves, kaj je ljubiteljsko vzdrzevanje, saj ga sam prakticiras. =)

V avtooglasnikih pa je to bolj svercerska finta, ko avto operejo in spolirajo, da se sveti kot "pasja muda", ceprav potem lahko tisto ljubiteljsko vzdrzevanje tolmacis kot "ko se mi zljubi". =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

Se spomnem pred časom xsara picasso, prvo vprašajne zakaj se prižiga lučka za olje- standardna napaka neoriginal oljni filter ki ga zvije in ni pretoka olja.Èez slab mesec naprodaj kot ljubiteljsko vzdrževan...tako da sam ne kupujem forumske "lepote"

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=10256

superca13

Lahko pomeni to, da se dela vzdrževanje še strožje kot je predpisano, menjava se vse po spisku, kar že smrdi po tem, da je ali bo v kratkem zanič :-)
Ljubiteljska vožnja je tudi svojstven pojem, ki si jo predstavljam kot vožnjo v lepih sončnih dnevih, ne po snegu in soli, po blatu in gozdovih, s kurami v kuferamu ali psom ali cementom ali opekami :-)

Kr neki: kupec naj si sam preveri potencialni avto in se odloči. Vsake oči imajo svojega malarja.

alesz

Citatprvo vprašajne zakaj se prižiga lučka za olje- standardna napaka neoriginal oljni filter ki ga zvije in ni pretoka olja
....................................in kar nekaj takih napak je bilo narejenih na resnih servisih,tudi pooblaščenih............................

superca13

Citat od: alesz;195266....................................in kar nekaj takih napak je bilo narejenih na resnih servisih,tudi pooblaščenih............................

Drži, našemu C3 je originalnega, na servisu montiranega zvilo.

Čojko

če je ljubiteljsko vzdrževanje bolj poostreno od poostrenega rednega, potem verjetno ni slovenca, ki bi kaj takega počel.
Tako, da je to po moje čisto nekaj drugega. Samo ne vem kaj.

Tiki

Citat od: Èojko;195282če je ljubiteljsko vzdrževanje bolj poostreno od poostrenega rednega, potem verjetno ni slovenca, ki bi kaj takega počel.
Tako, da je to po moje čisto nekaj drugega. Samo ne vem kaj.

Sam poznam vsaj tri osebe ki svoje avtomobile "ljubiteljsko" vzdržujejo... Torej skrbijo da je avto res ves čas 100% brezhiben, očiščen... Uglavnem boljši in lepši kot iz salona...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Ljubiteljsko vzdrževan...ha...pomeni za moje kriterije naslednje:

Nekadilski, redno pran ročno(vsaj 1x na teden), tudi posesan in obrisan prah vsaj 1xtedensko. Vožen normalno, brez 200 kg cementa v prtljažniku in z 3 bicikli na strehi.

Normalna uporaba vseh sklopov in inštrumentov...torej ne 140 km/h v tretji in tako naprej...

Verjetno tak kot je pri Èojku...

Dyanozaver

:emot112:...pozabil napisati še dovoljeno težo voznika in sovoznikov...:emot112:

Zeko124

Citat od: Tiki;195289Sam poznam vsaj tri osebe ki svoje avtomobile "ljubiteljsko" vzdržujejo... Torej skrbijo da je avto res ves čas 100% brezhiben, očiščen... Uglavnem boljši in lepši kot iz salona...

Tudi jaz poznam enega takega... Pa bel avto vozi :Hammer3:.

Pri 100.000 je menjal vsa "čreva" v menjalniku, sklopko, vse zavore, prednje roke, končnike... kompleten avto preplastelinil, spoliral, je vedno opran in posesan, redno menjane vse tekočine... itd itd. Skratka avto v katerega se vsedeš s copati. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

Aja, jaz sem pa mislil, da je ljubiteljsko vzdrževan avto npr. spaček z gnilo šasijo, polno lukenj, katero se zato celo zafila s purpenom, prebarva in nato avto proda zaradi prostorske stiske :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

ce s urcem drgne po avtu in ga glanca, se ne pomeni, da je dobro vzdrzevan, ali kako pravite ljubiteljsko
mehansko izpraven, tehnicno brezhiben, cist, redno opravljeni servisi, brez poskodb, to naj bi bil normalno vzdzevan avto. moj to ni, prevsem ni opran in posesan

ljubiteljsko, pa se mi zdi, da mora bit kot iz trgovine, malo vozen le za izlete in ob lepem vremenu, servisiran rednje, kot to predpisuje proizvajalec, pikolovko takoj popravljena vsaka tehnicna, kot lepotna napaka, pa se kak personaliziran element
amipickova modra diana je en tak primer
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/