Kaj je ljubiteljsko vzdrževan avtomobil?

Začel/a Čojko, December 11, 2014, 08:32:58 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Jaz se sicer trudim, vendar moji avtomobili niso čisto brezhibni, pa tudi očiščeni so kamor so. Pač avtomobili za vsak dan. Citrone, še posebej one starejše pa malo bolj pazim.
Sprašujem se ali mora biti ljubiteljsko vzdrževan avto hkrati tudi popolnoma brezhiben?

tomaz555

Vsak si po svoje to razlaga, pri preprodajalcih pa se to zlorablja. Vsak starejši avto potrebuje nekaj več, da sploh obstane na cesti. Dandanes so verjetno vse Xantije ljubiteljsko vzdrževane. Po servisni knjigi verjetno ni dovolj.

Tiki

Garač: Da nisi AMIja imel v mislih? =)) Èeprav v tehnično brezhibnost Dijane nikakor ne dvomim.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Tiki

Citat od: garac;195308mehansko izpraven, tehnicno brezhiben, cist, redno opravljeni servisi, brez poskodb, to naj bi bil normalno vzdzevan avto. moj to ni, prevsem ni opran in posesan

Potem je pa v Sloveniji res malo normalno vzdrževanih avtomobilov...
Meni se zdi nekako normalno da ima nekaj let star avto kako prasko pa buško... Bolj mi je pomebno da je mehansko brezhiben...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gregor

Ma to je tako kot "Odlične vozne lastnosti".
Pove en drek.  Pač pogledaš, vprašaš, in hitr ugotoviš, ljubitelj česa je bil lastnik.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Zanimivo. Ljubiteljsko vzdrževan avto, naj bi torej pomenil, da ob prodaji dobiš čimveč tebi ljubljenega denarja, al kaj?

pubi2cv

Po mojem pa je tole ljubiteljsko vzdrževano vozilo.....

xpuser

Ja recimo da se ljubitelstvo vidi samo na plehu, pod pokrovom pa, enkrat že dolgo tega 20 let se je prodajal en lep ljubitelsko vzdrževan opel kadet. Sem ga šel s kolegom pogledat in je bil res lep ampak motorje pa tolkel kot da ma kladiva notri, se je še sam lastnik pohvalil da olje še menja oljni fiter pa še nikoli da ni potrebno.ðpp

Citroenovc

Zame bi bil primer ljuboiteljskega vzdrževanja npr naš Superca.

Drugač pa - pred leti je oče kupil 2 leti staro R25. No, tista je bila nedovmno v lasti velikega ljubitelja vzdrževanja avta.
Mehansko je itak bila praktično nova - kaj pa če bit avtu s 50k km ki je redno na predpisanih servisih ipd ...

Ampak pod ljubiteljsko pa sodi:
- z ženo nista imela otrok oz sta živela sama - ergo - zadaj pustiš tovarniški polivinil na ročajih vrat
- renault je v 80ih in 90ih na krom kljukah in lajšticah imel pri novem avtu modro plastifikacijo za zaščito pred pri novih avtih - najbrž ni treba omenit - da je na tej 25ici to vse še bilo gor
- tip je avto pral strogo ročno, doma, imel za to set različnih gob in krp (se ve - streho se pere z eno, stekla z drugo, bočne linije do letvic s tretjo, pod letvicami s četrto, ipd ...)
- avto se posuši natančno. Res natančno. amortizerje in fedre se zbriše in spolira po vsakem pranju ...
Ipd ...

No, temu bi jaz rekel ljubiteljsko vzdrževan avto.

Aja - zgornji demo pranja je oče fasal, ko je prišel iskat avto + ker se je izkazalo (itak, SLO je majhna), da je tip sosed od očetovega prijatelja - mu je ta potrdil, da je cela ulica poznala pralne metode "na avto malo preveč mahnjenega" soseda ...

:-)
OK

LP
Primož

xantos

Moja "ropotuljica" je ljubiteljsko vzdrževana zadnji dve leti... Samo je že prej bila sfu****.

Bom lahko napisal zadnjih x let ljubiteljsko vzdrževana, ko bom prodajal? :Hammer3:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Romzi

Jap.
Pa jest sem tudi pravkar prodajal ljubiteljsko vzrževano kamp prikolo.
Zasluga in zahvala gre kretenu iz Dramelj, ki šverca s prikolicami in prodaja robo z zakamufliranimi napakami (v tem delu mu svaka čast, ker te zna nategnit brez da čutiš). Tako da sem potem jaz bil tisti, ki je ljubiteljsko naprej vzdrževal, če bi vzrževal po normalni poti bi itak bankrotiral. V najboljših dneh in v navalu ljubezni do tovrstnega dela sem delal celo v lateks rokavicah.

Edit: njegove oglase zavoham na 100km, že po slikah vem da gre za njega, čeprav očitno menja GSM številke ali pa jih ima več - ne vem ine me boli... Evo, ta moment najnoveši oglas na avtonetu:

superca13

Evo še en primer ljubiteljskega vzdrževanja: pišem maile in iščem neke letvice za Xm: se enkrat najdejo v Kranju. Grem v službenem cajtu po njih iz MB, naredim + 300km zavoljo letvic, stojim ko čevap na AC ker je eden raszipal 500 ovac, plačam in letvice poberem, doma bom zabil 2 sončna dan da jih zmontiram, namesto da bi kaj drugega počel.
Pa še vedno so letvice letvice, skoraj iste kot prej, samo se lepo svetijo kot da je avto nov,  pa orginal so bile, v Citro folji...jupii :-)
Pa sem vseeno vesel ko mali froc.

Lahko bi rekel klinček gleda vseskup, saj so stare dobre še za 20 let in bi šel na pivo.
Ampak ne...hočem imet nove letvice, ki se jih mimgrede skoraj ne dobi več :-)

garac

enega angleža se pa res spomnim, ne vem, če je še živ, on je bil ljubiteljski vzdrževalec svojega vozila haha
on je poliral blatnike (znotraj)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Enega takega smo tu pri nas tudi imeli: je imel rdečega Prinza, pa je znotraj blatnike poliral, pa vrata(kljuke) s krpo odpiral, otroke s šibo vstran naganjal...
Prinz je bil ko novi, pa vseeno ga je enkrat prodal za mali denar.

ModelJT

Tole poglejte. Avto star več kot 50 let in z več kot 200 tisoč kilometri.

https://www.youtube.com/watch?v=fMtsCfYZlog
[SIGPIC][/SIGPIC]