Krown zaščita

Začel/a ursus, November 30, 2014, 11:31:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Jaz bi vseeno povprašal na servisu, da ne bi zaradi Crowna slučajno izgubil garancije na prerjavenje. Mnenje servisa obvezno v pisni obliki!

gule

Glej, če zaščitiš avto v servisu, ki ni pooblaščen, si naredil poseg v vozilo, ki ga ni naredil Citroen...posegi nepooblaščencev vodijo do izgube garancije. Torej, če bo jutri navkljub tej zaščiti avto zarjavel, ali kaj drugega(lahko zagori) spet nimaš nič...

dbostjan

S Krown oljem zaščitim vse svoje avte že od leta 1995 in sem bil vedno zadovoljen. Brez te zaščite bi bila moja visa že davno na odpadu, tako pa sem moral sanirati le dve manjši luknji, ki smo jih pri zaščiti pomotoma zgrešili. Ko sem kupil novega berlinga, sem ga odpeljal zaščitit že prvo jesen, jutri pa grem zadevo ponovit. Na tovarniško garancijo glede prerjavenja pa nikoli nisem računal, kaj mi bo popravilo npr. prerjavelih vrat, če je ves avto rjav v spojih, poleg tega pa nimam volje, da bi se pregovarjal s servisi ali je avto samo rjav ali prerjavel...
Dvomim, da bi lahko tisti kanček olja, ki zleze v spoje, ogrožal požarno varnost, vem pa, da je avto z rjo v spojih bistveno manj trden pri trku. Verjamem, da so Kanadčani zadevo dobro preučili in da zaščita nima negativnih posledic.

xpuser

Samo kaj ti koristi 10 let star c3 če bo na njem vse drugo crknilo.Ni to visa ki nima nobene elekronike.

Čojko

Jaz vozim že skoraj 12 let starega C3, pa še vse dela BP. Pa tudi nič ni gnil, kljub temu, da nima krown zaščite in je prišel k meni iz poslojene celine. ........Ehh, takrat so še znali dobre avte delat.

@xpuser, eni pač bolj pazimo na avte in skrbimo za čim boljše vzdrževanje. Krown zaščita je le eno izmed tega kot je redno pranje, čiščenje, poliranje, nove dobre gume, ipd. Naj si jo privošči. Veliko bolje kot 12 let k uradnemu serviserju delat poleg rednih servisov še protikorozijske kontrole.

xpuser

Ja vsak po svoje, na koncu pa žal tisti ki jih lastniki najbolj merkajo prvi fašejo.
Glede vzdrževanja pa škoda besed, vsaj po prebranem na forumu. Glede vzdrževanja pa se nisi na pravega obrnil servisiran na pooblaščencu, sproti odpravljene napake, gume pa zimske pozimi in letne po leti, menjam na 3-4 sezone z novimi.

tomaz555

Kupiš nov avto. Najprej te poje.e zavarovalnica, saj skoraj mora biti kasko, nato odpadejo popoldanci in vse cenejše in včasih celo kvalitetnejše delavnice, hočeš montirati vlečno kljuko, spet samo na servisu, ga hočeš zaščititi si spet pred dilemo....Zato bom vedno kupoval rabljene avte.

alesz

Tole je še vedno veljalo.................

Čojko

Citat od: xpuser;194652Glede vzdrževanja pa se nisi na pravega obrnil servisiran na pooblaščencu,

Ravno to je bila poanta. Eni prisegajo na pooblaščence, kdo ve kakšne kvalitete, drago plačujejo, s tem, da imajo garancijo, po drugi strani pa lahko delajo z avtom kot svinja z mehom in na koncu imajo zjahan šrot z garancijo. Pa ne leti to nate, da ne bo pomote.
Kvalitetno vzdrževanje je kvalitetno vzdrževanje po pameti in ne zgolj vzdrževanje pri pooblaščencih.

Ko sem bil lani v Godešiču na zaščiti z GS-om sem bil zelo presenečen, ker je za mano čakal gospod iz Avstrije z zelo lepo in skoraj novo Toyoto RAV. Èe bi živel na celini in bi si kupil nov avto za daljše obdobje bi bil sigurno njihova redna stranka. Tako pa si še zimskih gum ne kupim. :Hammer3:

xpuser

Ja vsak po svoje.Hočem povedat da če je zaščita kvalitetno narejena. Kot sem že pisal sam sem imel avto ki je bil nov naflancan saj od zunaj je bil cel zaščiten še iz lukenj na vratih je teklo, samo če si pa staknil tapeto na vratih si pa videl da je bilo samo na luknjah namazano.Enako s pragovi.

Èe že zaščito potem jo rajši sam z voskom. Dobi se piksna za cca7 € in zraven še metrska cevka, pa stvar drži 10let bp.

alesz

Za par € se dobi v" bauhausnihmaxihobijih" pištolo za peskanje.Tisto cev za pesek vtakneš v kanto z rabljenim oljem,par dni malo kaplja................

Romzi

Citat od: alesz;194694Za par € se dobi v" bauhausnihmaxihobijih" pištolo za peskanje.Tisto cev za pesek vtakneš v kanto z rabljenim oljem,par dni malo kaplja................
:BigThumbs:

Haha, točno to. Marsikatera katra je tako zlahka presegla starost 15 let - brez da bi kaj odpadlo....

andraž

Èe preveč kaplja, pa po suhi makadamski cesti. Prah naredi svoje.

xpuser

garac

pred dnevi smo se srečali pri treh kronah, obdelali so 3 citroene in moram reči, da sem pozitivno presenečen nad delom. CX so celo 3x špricali spodaj, saj je tako pil olje.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/