Krown zaščita

Začel/a ursus, November 30, 2014, 11:31:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ursus

Pri novem citroenu imam namen izvesti zaščito votlih delov z omenjenim oljem.
Nikjer ne dobim pravega odgovora,če dodatna zaščita kaj vpliva na uradno citro garancijo vozila.Več serviserjev,več različnih odgovorov?
Ima morda kdo kakšen pameten mail Citroena Slovenija ,da vprašam direktno tja?

ModelJT

Ja in na kaj naj bi vplivala?
[SIGPIC][/SIGPIC]

xpuser

Pusti kakor je če ni pocinkan bo zdržal tistih 10 let oz. bo prej vse drugo pocrkalo.

tomaz555

Počakaj tisti 2 leti kolikor je garancije, v tem času ga verjetno ne bo napadla rja. Vplivati na originalno zaščito pa olje ne bi smelo, če sploh je originalna zaščita.

Gox

Pa ne pozabit naredit pregled za garancijo proti prerjavenju.

Čojko

Dodatna zaščita ne bi smela vplivati na uradno garancijo. Pa tudi sicer je prerjavenje 12 let in ne vem ali je kdo kaj takega sploh že uveljavljal.
Avto je tvoj in kot boš skrbel, takšnega boš imel. Kar pojdi na krown zaščito. Je danes veliko bolj potrebna kot pred 10 leti.

Gox

Garancija proti prerjavenju 12let, velja če redno opravljaš preglede ..na 4,6,8 ... let  (rubrika za poštemplat v servisni knjigici)

xpuser

Citat od: Èojko;194562Dodatna zaščita ne bi smela vplivati na uradno garancijo. Pa tudi sicer je prerjavenje 12 let in ne vem ali je kdo kaj takega sploh že uveljavljal.
Avto je tvoj in kot boš skrbel, takšnega boš imel. Kar pojdi na krown zaščito. Je danes veliko bolj potrebna kot pred 10 leti.

Ja ampak da prideš do votlih delov je potrebno kaj prevrtat pa dati čepe.
Sam sem kupil avto s takšno zaščito in kaj sem ugotovil ko sem pregledal notranjo stran pragov, da so nardil luknje in praktično nič zaščitili iz notranje strani, od zunaj je pa bilo vse namazano še ventilator pri motorju.

gule

Zakaj boš, pa to naredil? 10 let sigurno ne bo zarjavel...prej ga boš pa sigurno prodal...ko bo, pa toliko star, pa itak ne boš dobil več kot 1500 eur za njega, ne glede na zaščito...

zlikovski

Novi avti nimajo kao omenjate (dodatne zaščite) to že nedelajo ohoho let, edino osnovna barva je v pragih, če ciljate na to.
Šparajo na vseh pogledih.
Primer Notranje nosilce armature niti nebarvajo je goli pleh in po prat letih lepo rja gor,...
Je pa res oni naredijo da recimo teh deset let nekako zdrži. Ti avti niso več narejeni da bi šlo in šlo, pač pa kot potrešniški material.
Edino motorji so dannades res doterani da preživijo vseostalo.

Z dodatni zaščito neboš brcnil mimo.
Jaz če bi imel nov avto, bi to definitivno prvo kot prvo porihto.

gregor

Mamin 10 let star C2 ima prhek prag. Èe bi bilo v prage našpricano krown olje, sigurno nebi prerjaveli.
Citroenovo garancijo seveda lahko pozabimo, ker na servisu niso opravili predpisanega preventivnega pregleda, niti opozorili, da ga je potrebno opravit in plačat.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

grega, drobni tisk, ti moras opozoriti ne servisu in ne oni tebe. Edini, ki ga poznam, da so mu na vozilu opravili pregled je gox
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Krown je cenejši kot redni pregledi, da o učinkovitosti niti ne razpravljamo.

gregor

Ja, sem opazil, da mora lastnik opomnit.  

Glede cene in učinkovitosti se tud čisto strinjam.

Sam uporabljam Fluid Film, nekaj podobnega kot Krown, ter Mike Sanders mast.
Cenovno se mi zdi Krown ugoden, glede na to da gre za komplet storitev.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

clani citroen kluba slovenije imamo pri 3 krone d.o.o. popust, pa ne mešat to z my citroen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/